drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Medyada Tek Kutuba Gidiş

Ciner grubunu da çekilmesi veya el çektirilmesi ile güçlü olarak tek bir medya kuruluşunun ayakta kalması, medya-siyaset dengeleri açısında tehlike yaratabilir düşüncesindeyim.

Tarih: 3 Nisan 2007, 00:52 - İp: 193.***.**2.10
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Evet, forumda bu konuyla ilgili bir başlık açsam mı diye düşünürken dr.tamer açmış.
Bence çok ama çok vahim bir gelişme. Tamam, adamın borçları filan olabilir, el konulması doğru da olabilir. Üstüne gidilmesin demiyorum.
Ama son 15 senede yaşanan süreçte -basın geçmişi olmayan- bir adam tüm medyayı eline geçirme yolunda koşar adım ilerliyor.

Milliyet
Hürriyet
Star
Posta
Fanatik
Kanal D
Star TV

Koleksiyonuna bir de sabah ve ATV 'yi de elerse durum çok vahim demektir.

Ben çok kaygılıyım.....

Medya günümüzde dördüncü güç filan değil, düpedüz birinci güç konumunda. 1 Ay içinde Cumhurbaşkanlığı seçimi, peşinden genel seçim var.

Tüm bu gelişmeler demokrasi, halk oyu, eşitlik gibi kavramları tehlikeye düşürebilecek nitelikte.....

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 02:06 - İp: 85.***.**4.40
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Bir zamanlar eceli gelen yönetimler basına çatar, türlü baskılar uygularlardı. Eski Basın şimdi Medya oldu, mertlik bozuldu; bundan sonra seçime gerek kalmadan medya işi götürecek. Tarih ilerde "Medya Hükümetleri Dönemi başladı" diye yazacak. Hiç iyi değil.


#merson' tarafından 03.04.2007 07:53:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 06:52 - İp: 88.***.**3.160
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

aydın doğana operasyon seçimden sonraya kaldı..

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 10:02 - İp: 88.***.**0.143
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Bunun cevapları geçmişte gizlidir. işin gerçeği Aydın Doğan'ın arkasındaki esas güç Koç Ailesidir. Vehbi Koçun rahatlıkla kullanabileceği ve dikkat çekmeden rakiplerine çelme takabileceği bir örtüye ihtiyacı vardı bunu da kendisinin otomobil bayilerinden birisi olan Doğanı önce zengin edip sonrada medya dünyasına sokarak yaptı.

Doğanın zengin edilmesi operasyonu diğer otomobil bayilerine üretim kısıtlı diye günde 3 araba gönderilirken Doğanın bayisine günde 300 araba gönderilmesiyle yapıldı. Zaten çok büyük olan araç talebini İstanbul'da tek karşılayabilen bayi haline getirilen Doğan kısa zamanda
zenginleşti.Bunun ardından Milliyeti o zamanki sahibi Ercüment Karacandan almak için teklif yaptı.Bu teklif gazetenin esas gücü Abdi İpekçi ve ekibi tarafından ret edildi.

Bunun sebebi Abdi İpekçinin Doğanın arkasındaki gücün kim olduğunu bilmesi ve bunun peşinden neyin geleceğini tahmin etmesiydi.Abdi İpekçinin direnişi yüzünden akamete uğrayan medyayı ele geçirme planı İpekçinin daha sonra zavallı bir delinin üstlendiği son derece profesyonelce bir suikastle ortadan kaldırılmasıyla gerçekleşti. Bugüne kadar kendilerini çok solcu görerek İpekçi suikastini "her zamanki şüphelilere" yamayanlar nedense hiçbir zaman bu suikastten ticari yarar sağlayan odakları göremediler. Ya da görmek istemediler.

Doğanın Türkiye'nin bir otomotiv üretim üssü olmasını nasıl engellediğini bilir misiniz peki.?
Bundan yıllar önce Japon Mazda firması Türkiye'de bir fabrika açmaya niyetlendi. Bize tam bir teknoloji aktarımı yapacak ve bir süre sonra üretimi tamamen bize bırakacaktı.O dönemde Koçlar tenekeden İtalyan arabalarına kuş isimleri verip bizlere satmakla meşguldü. Bu proje için Halis Toprak seçildi. Bir Japon heyeti gerekli görüşmeleri yapmak için Türkiye'ye geldi. Bu sırada Doğanın ekipleri haberi almış
ve Japonların peşine düşmüştü. Türkiye'de Toprak Holdingin Japonlarla fabrika kuracağı haberini hemen Koçlara yetiştirdiler. Sonra bir anda
Milliyet gazetesinde Toprak Holdingin bir firması hakkında vergi yolsuzluğu iddiaları başladı ve devlet göreve davet edildi. Piyasaya da birileri Toprağın firmasının zor durumda olduğu haberini yayıyordu.Kısa sürede panikleyen müşteriler alacaklarını hemen isteyince firma cidden krize girdi ve anında görev başına koşan maliye tarafından el konuldu.Bu olaylardan sonra Toprak Japonlarla ilişkisini kesti ve aynı anda Milliyetin haberleri de duruverdi. Bizlerde tenekeden yapılma arabalara binmeye devam ettik.

Japonların ikinci bir girişimi de ünlü bir işadamımızın kardeşinin öldürülmesiyle kesilmiştir bilenler bilir.

Sayın Doğanın ülkemize ettiği en büyük "hizmetlerden" biride AKP hükümetini başa getirmesidir. Bunun için Amerika destekli ve birden fazla grubun ortaklaşa hareket ettiği bir komplo kuruldu.Komplonun diğer faaliyetleri sonucu ekonomik kriz yaratılmış,hükümet sallantıya alınmış ve başbakanın sağlık durumu hakkında halk paniğe sevk edilmişti. Seçim kelimesi kamuoyunun kafasına itinayla
yerleştirildi.Fakat suni ekonomik kriz ve ardından gelen Derviş önlemleri sayesinde bu seçimin iktidar partileri için felaket olacağı gün gibi ortadaydı biraz daha beklenmesi ve halka olanların tam olarak açıklanıp alınan ekonomik tedbirlerin etkisinin kamuoyuna yansımasının sağlanması gerekiyordu. Bunu bilen hükümet üyeleri normal seçim tarihine kadar beklemeyi uygun gördüler. Normal şartlarda AKP ve Erdoğan'ın tek başına iktidara gelmesi imkansızdı ama Amerikanın Irak işgali ve Kıbrıs gibi meseleler bekleyemezdi. Amerika ve Avrupayla uyumlu bir hükümetin acilen iş başına getirilmesi gerekiyordu. Eğer bu sağlanamazsa en azından iktidarın MHP kanadı tasfiye edilmeliydi çünkü DSP içine malum kişilerzaten sızmıştı ve gerektiği zaman partiyi yönlendirecek güce sahiptiler.

Tam bu aşamada Doğan müthiş bir plan kurdu. MHP dışındaki bazı partilerin liderleri ve DSP içindeki kliğin başı olan Hüsamettin Özkan Almanya'ya gazete tesisi açılışı bahanesiyle çağrıldı.Plana göre burada MHP'nın dışlanacağı ve siyasete

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 15:37 - İp: 88.***.**4.42
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Serdar Kuru'nun yazısı sanırım, araştırabildiğim kadarıyle. Nerede yazar bu kişi. Cidden diğer yazılarını da okumak isterim.
Çok ciddi ithamlarda bulunmuş.

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 16:46 - İp: 193.***.**2.10
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

dah aonce okumsutum bu yazıyı fakat yazarını bilmiyordum. Googlede aradım buldum. www.hafif.org isimli sitede..

 

Tarih: 3 Nisan 2007, 16:49 - İp: 88.***.**4.42
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

merhaba Tamer bey..

benim çocukluk dönemimdeki televizyon haberlerini anımsadım:..

"-Devlet başkanı kenan evren xxx.. ziyaret etti.." ( o dönemde cumhurbaşkanı olmadığı için böyle anılıyordu) ardından görüntü:.. askerlerin önünde; "-maraba asker" "-sağol"..

çocukluğumdan hatırladığım TV haberleri hep bu şekilde başlardı.. (sanki dünyada başka hiç haber yokmuş gibi)

Yönetmek.. Yönlendirmek isteyen.. Önce duyu organlarımıza el atıyor..

#mete007' tarafından 04.04.2007 11:52:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Nisan 2007, 11:50 - İp: 85.***.**0.99
  • 1