dose
dose (Objektif)
İzmir / Meraklı

Kanser..

Bana gelen bir mail..
Babam ve kayinvalidem kanser,metastaslarida karaciger.Oglumun ogretmeninin ve esinin faydasini gorup tavsiye ettigi bir alternatif tip ilacindan bahsetmek istiyorum.
Halk arasin da pek bilinmeyen mezbaga kasaplarinin bildigi bir panzehir.ALAZA adi verilen bu panzehir sigirlarin kendi korunma mekanizmalariyla olusturduklari od kesesinde olusan safra kesesi tasini andiran bir madde,ancak 1000-1500 hayvanda bir bulunan yaklasik parmak ucu buyuklugunde,degerli birsey.
Degerli diyorum cunku mezbaga kasaplari bulduklarini saklayip lazim olanlara tanesi 50-60 ytl.ye satiyorlar.Bize soylenen aslinda bunun sarilik icin kullanildigiydi.Bizde dolayli olarak dusundugumuzde sariligin bir karaciger hastaligi oldugunu bizede yarayabilecegini dusunduk.Evlerden irak olsun ama insanin basina geldigi zaman caresizlikten normal tedavi (kemoterapi)haricinde de heryolu deniyorsunuz.K.validemin karacigerinde yaklasik 6,5 cm capinda bir kanser hucresi tespit edildi ne yuruyebililiyor,nede oturabiliyordu.karnindaki kitle surekli karnina ve kaburgalarina baski yapiyordu.yesil receteli agri kesicilere ragmen izdirabi coktu.Doktoru cok umit verici konusmasada kemoterapi almasi gerektigini fazla sansinin olmadigini ancak agrisini bir nebze azaltabileceklerini soyledi.Biz ilaca(alazaya) baslamadan once 2 kere kemoterapi almistik.Fakat karaciger enzim sonuclari(ALP, AST,UST)degerler i normal degerleri yaklasik 6-7 katiydi orn.200-400 arasinda olmasi gerekenler 2800 lerde idi.Alazaya basldigimizin haftasinda 4-5 gun sonraki bio kimya sonuclarinda degerlerin 1400 lere dustugunu bir sonraki hafta ise 600 lere indigini gorduk.Bunun disinda karin bolgesindeki sislik azaldi.annem su an cok rahat yuruyebiliyor,hatta ayagini altina alip bile oturabiliyor.Doktoru bile sonuclari hayretler icinde karsiladi.
Kullanimina gelince ;Bize soylenen havanda dovup un haline getirmemiz ve 1 mercimek buyuklugundeki unu 1 tatli kasigi bal ile karistirarak sabahlari ac karnina 1 tatli kasigi yemek.icine 1 limonu sikip karistirsanizda mayalanma yapiyor, biz oyle kullaniyoruz.Zaten kucuk bir sey demistim,yani 4-6 tatli kasigi bal ve 1 limonla karistirmaniz kafi geliyor .Limonda sulandirdigi icin 8-10 gun kullanabiliyorsunuz . lk kullanmaya basladigiz zaman bir kac gun sonra vucutta kizarmalar soz konusu olabilir,korkmayin olabirmis Herhalde zararli hucreler cikiyordur.
Sevgili arkadaslar umarim bu maildeki bilgilere hic ihtiyac duymazsiniz.Bu arada ben gercekten iyi geldigine inaniyorum.Babamada kullandim onun degerlerinde zaten fazla problem yoktu ama yinede yararli olduguna inaniyorum.Sormak istediginiz bir sey olursa mail adresim [email protected]/ Tek ricam bunu herkese gonderin .Belki size lazim olmayabilir ;Ama mutlaka birilerine yarayacaktir.Saglikli Gunler dilerim Not:Oglumun ogrt.esi 7 yil once karaciger kanserine yakalanmis.Kemoterapi aldiktan sonra doktoru alin hastanizi goturun evinde huzur icinde olsun demisler.Hoca hanim SROZA yakalandiginda kullandigi ALAZA'yi esine yedirmis.Allah uzun omur versin esi hala yasiyor.

Tarih: 20 Ağustos 2007, 15:01 - İp: 88.***.**4.119
dose
dose (Objektif)
İzmir / Meraklı

Dikkat! Kınadaki lavson kansere neden oluyor

ERCİYES Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, halk arasında sıklıkla kullanılan ve yaz aylarında düğünler nedeniyle kullanımı artan kınanın, inanışın aksine sağlığa zararlı olduğunu belirterek, "Kınadaki lavson maddesi kanserojen etkiye sahiptir'' dedi.
Prof. Dr. Aktaş, kına ağacının kurutulmuş yapraklarından elde edilen kınanın kullanımının halk arasındaki inanışın aksine zararlı sonuçlar doğurabileceğini kaydetti. Suudi Arabistan ve Kuzeydoğu Afrika kökenli olan siyah, esmer ve yeşil renkte çeşitleri bulunan kınanın su ile bulamaç haline getirilerek düğünlerde el ve ayakla birlikte saçların renklendirilmesinde kullanıldığını belirten Prof. Dr. Aktaş, bazı bölgelerdeki insanların sakallarına bile kına yaktıklarını, bunun zararlı olduğunu söyledi. Kezuy Afrika, Hindistan ve Srilanka'da ishal kesici ve solucan düşürücü olarak da kullanılan kınanın, Türkiye'de de kullanımının yaygın olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aktaş şunları söyledi:
"Kınada bulunan lavson maddesi kanserojen etkiye sahiptir. Uzun süreli ve yaygın bir şekilde kına kullanımı kanser tehlikesi riskini artırıyor. Saçların renklendirilmesi amacıyla uzun süre saçta tutulan kına, deri tarafından emiliyor ve özellikle karaciğer kanserine neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerinde de bu durum açık ve nettir. Bu nedenle, kınanın uzun süreli ve vücutta yaygın kullanımından kaçınılmalıdır. Özellikle yaz aylarında düzenlenen kına gecelerinde, vücuda sürülen kına saatlerce yıkanmıyor. Bu durum son derece sakıncalıdır.'' Prof. Dr. Aktaş, kozmetik sanayinde de kullanılan kınanın saç köklerine zarar vererek saç dökülmelerine de yol açabileceği uyarısında bulundu..

 

Tarih: 28 Ağustos 2007, 01:17 - İp: 88.***.**2.103
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kanser vakası bayağı çoğaldı.

 

Tarih: 28 Ağustos 2007, 03:29 - İp: 88.***.**1.225
fotomerve1
fotomerve1 (üye)
Osmaniye / Stüdyo Fotoğrafçısı

meraba benim başımada buna benzer bir hastalık geldi,çağın hastalığı şeker . ben yaklaşık 9 ay kadar önce şeker hastalığına yakalandım .artık yürüyemez hale gelmiştim doktora gittim tahlil yapıldı ,tahlil sonuçları gelince dr beni hemen kalp cihazına bağladı sonuçlar iyi çıktı kalpte birşey yoktu,ama şeker 350 çıktı geriye dönük şeker tahlili ise normal değer 4,8,6 olması gerekirken benimkisi 28 idi sonra öğrendimki 19 dünya rekoru imiş ,dr bana sen ölüyosun dedi ,hemen ilaçlara başladık 1 ay kadar ilaç kullandım,bahar gelmişti bende yeşillik bir yere çekime gitmiştim yoruldum oraya oturdum ,çok güzel ufak ufak çiçekler vardı belki faydası olur diye bir güzel yedim ,1 hafta sonra ilaç bitti ve ben birdaha ilaç kullanmadım .ama her ay tahlillerimi yaptırıyorum ,sonuç mükemmel şekerim 105 -106 çıkıyor istediğimi istediğim kadar yiyebiliyorum her sabah taze yağ ve bal ile kahvaltı yapıyorum doktorlarda şaşırıyor ve beni her ay tahlile çağırıyorlar inşallah bende atlattım bu hastalığı.annenizede acil şifalar diliyorum saygılarımla

 

Tarih: 28 Ağustos 2007, 08:45 - İp: 88.***.**0.44
dose
dose (Objektif)
İzmir / Meraklı

öncelikle çok geçmiş olsun..benim babamda şeker hastası ve şu an insilün vuruyoruz..benimde şeker hastası olma riskim çok yüksek..çünkü kızıma hamileyken şekerim yüksekti ve sürekli diyetteydim.bu hastalıktan inanın çok korkuyorum.o küçük çiçeklerin ne çiçeği olduğunu biliyormusunz acaba belki ilerde banada faydası olur.
bir daha yaşamamnınız dileğiyle.

 

Tarih: 28 Ağustos 2007, 14:53 - İp: 88.***.**2.103
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Son durum nedir, herkes iyidir umarım..İyi olmaya çalışın sabır..

 

Tarih: 26 Haziran 2009, 01:03 - İp: 78.***.**1.133
sunaturk
sunaturk (üye)
İstanbul / Amatör

ben de merakla okurken, en sonda kumköy34 ü okuyunca 2007 senesinden olduğunu gördüm.
inşalla iyi günler geçmiştir bunca zaman içinde.
geçmişler olsun.

 

Tarih: 26 Haziran 2009, 10:06 - İp: 88.***.**2.116
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Dose geçende gene tetikledi demişti de,onun için yazdım,sunahanım.

 

Tarih: 26 Haziran 2009, 21:11 - İp: 85.***.**6.2
  • 1