ogretmen
ogretmen (üye)
İstanbul / Meraklı

İş Hayatının Altın Kuralları

İş hayatının altın kuralları
Bu temel bilgileri unutmayın...




Başarı için çok şey gereklidir ama bunların en önemlisi kendine güvendir. Başarı için en önemli şey kendine güvenmedir. İyi olduğunuza inanmazsanız başarılı olamazsınız. Başarılı olmak istiyorsanız işe kendinize güvenerek başlayın ve cesaretinizi destekleyecek bir basarı çizelgesi oluşturana kadar güveninizi arttırmayı sürdürün. İyi olduğunu bilen kişi daima iyi işler yapar.



İş hayatında bir işin verebileceği zengin zevklerden yaralanmanın da bir yolu vardır. İşinize sadece iş olarak bakmaktan vazgeçin ve onu bir spor olarak görmeye başlayın. Bu size şunları kazandırır: 1-İşinizden büyük zevk alırsınız 2-Bağımsızlık kazanırsınız 3-İş hayatının rekabetinden büyük zevk alırsınız 4- İşinizde tanınırsınız. Mesleğinize spor değil iş olarak bakarsanız şunları kaybedersiniz: 1- Sağlığınızı kaybedersiniz 2-Uykunuzu kaybedersiniz 3-Çalışma etkinliğinizi kaybedersiniz 4-Zirveye çıkma şansınızı kaybedersiniz.



Siz bir satıcısınız
Burada sözünü ettiğimiz satış şekli, yetenekten çok davranışlarla ilgili. İlk izlenimlerin kalıcı olmasının bir nedeni vardır. Birisi sizinle karşı karşıya geldiğinde hakkınızda hemen bilgi edinir. Onda bıraktığınız izlenimleri bilinçli bir şekilde sınıflandıramaz ama yinede o izlenimi alır ve bir yere saklar.
Elinizi sıkarken, gücünüzü hisseder, sesinizin cesaret yansıtıp yansıtmadığını duyar, yürümenize bakar.


Paketinize özen gösterin
Kendinizi paketleyiş biçiminizle ona pek çok bilgi verirsiniz. Giyiminize ve bakımlı olup olmayışınıza göre, sizin düzenli veya düzensiz, rahat ya da sinirli, resmi veya samimi, tutucu veya yeniliklere açık bir insan olduğunuza karar verir.


Kişinin masası, çalışma odası, ya da bürosu, onun hakkında neler ortaya koyar, bir bilseniz şaşırırsınız. Kendisi içeride yokken bile birinin bürosuna girerek, onun hakkında bir hayli bilgi edinebilirsiniz. Bürosu bir çalışma yeri olarak mı, yoksa bir vitrin gibi mi düzenlenmiş? Yoksa her iki durumda bu büro için geçerlimi? Oda, sahibinin özelliğini yansıtacak şekilde zevkle ve kişisel olarak mı döşenmiş? Yoksa yalnızca dekoratörün zevkini yansıtan lüks ve modern bürolardan birimi. Yine aynı şekilde bir büronun genel görüntüsüne bakarak, buranın işinden nefret eden biri tarafından mı, yoksa işini çok seven biri tarafından mı kullanıldığını anlarsınız.


Yapacaklarınızı iyi düşünün
Yapıp söylediklerinizin gelecekte ki sonuçlarını daima düşünün. İş hayatı, satın alanlar ve satanlardan oluşur. Hiç unutmamanız gereken başka bir kural: "Satanlar, alanlardan daima daha çok kazanır.!"
Önemli bir nokta: "İnsanlar kendilerine bir şeylerin satılmasından hoşlanır." İyi pazarlamacıyı kendilerine bir şey satmak için dil dökerken görmek onları mutlu eder. İnandıkları bir satıcıdan bir şey almaya da bayılırlar.


Alıcılar, kendilerinin kaptan olduklarını sanırlar. Bırakın öyle sansınlar. Her iyi satıcı, aslında kendisinin kaptan olduğunu bilir.


Ucuz oyun oynamayın
Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyleri arkasından söylemeyin. Alay, kinaye ve iğnelemeler iş hayatının küçük tuzaklarıdır. Durmayın, patronunuza rakibi hakkında üstü kapalı, hoş olmayan bir yorumda bulunun! Ne olacağını göreceksiniz. Belki patronunuzun gözünde adamı küçültmeyi başaracaksınız. Ama bakın kendinize ne yaptınız, Patronunuz, bilinçli ya da bilinçaltında, aynı yöntemi kendisi için de kullanılıp kullanılmadığını merak edecek ve sizden kuşku duymaya başlayacaktır.


Her şerde hayır, her hayırda şer gizlidir
Yenilgi, ortada bir hata olduğunu gösterir. Olmasaydı, yenilmezdiniz. Durumunuz en azından tedbirsiz davrandığınızı gösterir. Tamam! Ortada bir hata varsa, şimdi değişiklik yapmanın tam zamanı Büyük bir yenilgiden sağ çıkıp, geri dönüş yaptınızsa, pek çok yönden daha güçlü olduğunuzu göreceksiniz. Yenilginin yıkıntıları arasından, daha büyük bir zaferin malzemesini bile çıkartabilirsiniz. Tabi kazanmasını bilen bir kişi iseniz.



Felaketi başarıya döndürmek için

Tarih: 16 Mayıs 2006, 11:50 - İp: 212.***.**4.10
baykaran
baykaran (üye)
İstanbul / Meraklı

bazılarıda diyor ki;


Z E K A =
29 6 14 1 = %50 Başarı


Ç A L I Ş M A K =
4 1 15 11 23 16 1 14= % 85 Başarı


D E N E Y İ M =
5 6 17 6 28 12 16 = % 90 Başarı


Y A L A K A L I K =
28 1 15 1 14 1 15 11 14 = % 100 Başarı


T O R P İ L =
24 18 21 20 12 15 = % 110 Başarı...


[>:D

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 00:02 - İp: 85.***.**8.234
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ilginç

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 17:36 - İp: 88.***.**3.144
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

baykaran haklısın

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 22:56 - İp: 85.***.**4.118
baykaran
baykaran (üye)
İstanbul / Meraklı

ooo peluşşş.. naaberr... [>:D

 

Tarih: 18 Mayıs 2006, 23:16 - İp: 85.***.**5.223
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

tekrar okumakta fayda var

 

Tarih: 7 Mart 2008, 17:21 - İp: 85.***.**3.172
  • 1