mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Hocalıyı Unutmadım!..

Yarın 26 Şubat!!!
83'ü çocuk
106'sı kadın
70'i yaşlı
Olmak üzere tamamı sivillerden oluşan 613 Azeri Türk'ünün en ağır işkencelerle katledildiği (HOCALI KATLİAMI nın (26 Şubat 1992) yıldönümü!!!

Ulusal basının yüz binlerce tirajlık gazetelerinden hatırlatmak manasında en ufak bir ses yok olanlarda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az!!!

Sanki birileri HOCALI VAHŞETİ ni unutturmak istiyor!!!
Şayet unut(ul)mak yok olmak ise!!!

BEN UNUTMADIM!!!

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu anma proğramına katılmak isteyenler

www.istanbululkuocaklari.org/ocak/habergoster.php?haber_id=252



Link düzeltilmiştir.

#mechul75' tarafından 25.02.2011 18:42:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Şubat 2011, 18:24 - İp: 78.***.**9.241
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Bu işler böyledir.Dünyada emperyalist güçlerin politikası herzaman yürürlüktedir.Bu emperyalist güçlerin içinse sözde sosyalist devrimci güçlerde vardır.Örneğin fehriye erdal istihbarat birimlerinin kontrolünde olmasına rağmen ortadan kaybolmuştur.Yabancı avrupalı istihbarat birimlerinin türkiyede işlenen cinayetlerde parmağı vardır.PKK ve DHKP-C gibi sözde sosyalist örgütler türkiyede işelenen cinayetlerde emperyalist güçlerinin taşeronluğunu üstlenmiştir.

Kaldiki hocalı katliamıyla ilgli yazı yazılsın.

Hrant dink,in öldürülmesini tasvip etmiyoruz.Fakat bunun için kitap yazanlardan biri hocalı katliamıyla ilgili bir yazı yazmış olsun.Bu basın dediğimiz olayın çıkar ve menfaat işlerinden başka birşey olmadığıdır.Zaman zaman kurtlar vadisinde bunlara değinilmektedir.Türkiyede Ermeni meseleleriyle ilgili zannedersem 20 000 kitap yazılırken Balkanlarda yapılan katliamları anlatan kitap sayısı sadece 2 adettir. Bende Atamız gibi Balkan göçmeniyim ve Dedelerimizden yapılan köylere baskınları nasıl saklandıklarını canlarını nasıl kurtardıklarını balkanlardan nasıl herşeyklerini bırakarak kaçtıklarını bilirim.Fakat bununla ilgili kimse yazı yazmaz.

Hocalıda bir katliam olmuştur.30 bine yakın kardeş azeri vatandaşlarımız katledilmiştir.1 milyon azeri göç etmek zorunda bırakılmıştır.Azeri topraklarının %20 si ermeni işgali altındadır.Ermeniler hocalıya Rus larla birlikte saldırmışlardır.

Bu arada İranında güney azerbeycanı işgal eltında tuttuğunu unutmayalım.

Güney Azerbaycan İran'ın kuzeybatı bölgesi.
Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan, Erdebil, Zencan,Kazvin,Kum, eyaletlerinden oluşur. Kürdistan (İran), Gilan, Hemedan, Merkezi ve Kirmanşah gibi bazı diğer eyaletlerinin bazı bölgelerini de içine alır. Güney Azerbaycan, dünyada Azerbaycan Türkleri'nin en fazla yaşadığı yer sayılır.

1919 Yilinda Güney Azerbaycan Azadistan Cumhuriyeti adi ve simdiki ayni bayrak ile bagimsizdi, ama sadece 3 ay sürmüstü.

1946 yılında İngilizler, Ruslar ve Amerikalılar tarafından işgal edilen İran'da demokratik çabalar hızlandı. Güney Azerbaycan bağımsızlığını ilan etti ve İran merkezi hükümeti tarafından da resmi olarak tanındı. Fakat Soğuk savaşın başlanmasıyla birlikte ilk kurban olarak batıya, dolayısıyla İran devletine teslim edildi. Sovyetler Doğu Avrupa'da puan karşılığı Güney Azerbaycan'dan çekildi ve çekilirken yerli askerleri silahsızlandırdı. İran hükümeti anlaşmaları yoksayıp Güney Azerbaycan'ı işgal etti

Müslüman bir ülke olan İran'ın nüfusu 60 milyon civarında bulunmaktadır. Bu nüfusun 25 milyona yakınını Türkler, 30 milyona yakınını İranlılar (Farslar) ve 5 milyona yakınını da diğer etnik gruplar teşkil etmektedir. İranlılar ülke nüfusunun yarıya yakınını teşkil eden Türkler'e kendi dillerinde okuma yazma fırsatı vermemektedir ki bu her türlü insani ve milletlerarası hukuka aykırı bir tutumdur.
İran'da yaşayan Türklerin önemli kısmını Azerbaycan Türkleri teşkil etmektedir. Bilindiği gibi Azerbaycan'ın kuzey kısmı XIX. asrın ilk çeyreğide Ruslar tarafından işgal edilmiştir. 8 milyona yakın Azeri Türkü kuzeyde müstakil Azerbaycan Cumhuriyeti'nde yaşamaktadır. Güney Azerbaycan ise İran idaresi altında bulunmaktadır. Yüzölçümü 107.000 km2 olan Güney Azerbaycan'da 20 milyonu aşkın Türk yaşamaktadır. Güney Azerbaycan'ın Türkler ile meskun olan belli başlı yerleşme merkezleri şunlardır: Tebriz, Hoy, Erdebil, Urumiye, Selmas, Maku, Meraga, Astara, Culfa, Merendi, Halhal ve Soğukbulak.
Türkler'in Azerbaycan'a kitleler halinde yerleşmeleri Selçuklular zamanında olmuştur. Bir ara Moğolllar'ın idaresi altında kalan Azerbaycan ondan sonra uzun süre Türkler tarafından idare edilmiştir. Timurlular, Ak-Koyunlular ve Kara-Koyunlular idaresi Azerbaycan'da Türk kültürünün iyice yerleşmesini sağlamıştır. Böylece Azerbaycan tamamıyla bir Türk ülkesi olmuştur.

Azeri kardeşlerimizle dilimiz bir kültürümüz bir herşeyimiz birdir.Aynı millet farklı devletlerlerdeyiz.Kardaşlarımıza kayıtsız kalamayız.

Şunuda unutmayalım.dünyada Emperyal güçler ve onların oynadıkları oyunlar var. Türkiyede emperyal güç olmalı bunu başarmalıdır.

 

Tarih: 27 Şubat 2011, 12:01 - İp: 88.***.**1.171
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

azerbeycan sorunu

ben daha önce türkiye emperyal güç olmalı demiştim.millet yanlış anlayabilir.


emperyal ne demek

#lightningman' tarafından 28.02.2011 23:35:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Şubat 2011, 23:27 - İp: 88.***.**9.196
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın arkadaşım,
Yazınız üzerine ben de düşüncelerimi yazmadan geçemeyeceğim.
Azerbaycan bizim kardeşimiz.
Tek millet iki devlet.
Onlar ermenilerin mezalimi altında kaldılar, bölündüler, katliama uğradılar.
Diyoruz...
Bunların, yani yazdıklarınızın hepsi doğru.
İtirazım yok!...
Ama olaya bir de bizim tarafımızdan bakalım.
Biz Azerbaycan'ı desteklemek amacıyla iki tane sınır kapısını olaylar sonrasında hemen kapattık. Bunlar Alican ve Aryaka sınır kapıları.
Yapabileceğimiz başka eylem yoktu. Askeri seçenek Türkiye'yi felakete götürürdü. Çünkü Ermenistan'ın Rusya ile yaptığı anlaşmada Ermenistan sınırını Rus askeri koruyor. Yani Ermenistan Rusyanın şemsiyesi altında. Askeri harekâtta karşımıza Rusya'yı almış oluruz...
Sınır kapılarını kapattık ama bu iş sadece Ermenistan aleyhine bir eylem olarak kalmadı. Bizim o bölgedeki insanımızın ekonomisini de çok etkiledi. Eğer adı geçen sınır kapıları açık olsaydı bölgede sınır ticareti canlanacak ve işsizlik kalmayacaktı.
Demem o ki biz zaten bu konuda gerekeni yani üzerimize düşeni yaptık. Halen de yapmaktayız.
Bu jestimize karşılık Azeriler ne yaptı ve halen ne yapıyorlar?
Aldığımız doğalgazı bedava mı veriyorlar?
Üstelik geçen yıl oldukça kazık bir de zam yaptılar. Doğalgazı gerektiğinde bize karşı bir koz olarak kullanmaktan çekinmiyorlar...
Diğer bir mesele.
Kıbrısa karşı neden duyarsızlar?
En azından KKTC yi bağımsız bir devlet olarak tanıyabilirlerdi, elçilik açabilirlerdi.. Bugüne kadar tanımadılar. Kardeşliği unuttular dünya ile aynı paralelde gidiyorlar.
Bu mu kardeşlik?
Bu mu tek millet İki devlet anlayışı?
Demem o ki; kardeşlik, tek millet bunlar hikaye...
Herkes kendi menfeatine bakıyor.
Biz hariç...


#ercan43' tarafından 02.03.2011 22:39:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Mart 2011, 10:59 - İp: 212.***.**1.124
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



Evet... gerçek kardeşlik, çıkar beklemeksizin yapılan kardeşlikdir...


Ne hocalıyı nede Azadlık meydanını unutmadık...
















 

Tarih: 3 Mart 2011, 08:04 - İp: 83.***.**0.152
glavbux
glavbux (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ercan Bey,
Fikrinize katılmadığımı belirtmek isterim,
biz hala doğal gazı en ucuz Azerbaycandan alıyoruz. ki ticarette yabancı olma esastır. gerekli indirimleri yapıyorlar zaten.
kıbrıs meselesinde bizi kıbrıslı türkler bile yalnız bırakırken bu siyasi meselenin hocalıyla hiç bir ilgisi yok.
ben ömrünün yarısından fazlasını azerbaycanda geçirmiş birisi olarak kardeşlik konusunda Azerbaycanın görevini yaptığını düşünüyorum. 1992-2000 yılları arasında Azerbaycan inanamayacağınız kadar fakir bir ülkeydi. bu gün pahalı dediğiniz gazı türkiyeye uzun vadeli neredeyse bedavaya getirecek işletmeler için haydar aliyev adete yalvardı türkiyeye,
ama bizim büyük burunlu bürokratlarımız Azerbaycan zenginleşmeye başlayana kadar hiç bir zaman önemsemediler bunu. ben bunun 18 yıllık canlı şahidiyim. 1993 te ben baküde taksiciye para kabul ettirene kadar neler çekiyorduk, çoğu zaman da başarısız oluyorduk. ama böyle şeylerin ülkemiz insanları tarafından dehşet şekilde istirmarını da gördük ki böyle şeyler ilişkileri çok zedeledi.
ama burda mesele hocalı katliamıysa lütfen siyaseti karıştırmayın.
ne kıbrıs meselesinde ne gaz meselesinde burdaki şehitlerin bir rolü olmadı.
ve bu zülmü yaşayanların ağzından kan donduran ifadeleri canlı dinleyince ne olursa olsun duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyorum.

 

Tarih: 3 Mart 2011, 11:39 - İp: 91.***.**1.30
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Glovbuks arkadaşım;

Geçen yılki kazık zamdan sonra halâ en ucuz doğalgaz diyorsanız yanılıyorsanız.

Aliyev'in, Erdoğan'ı sevmediği, Türkiye ile olan ilişkileri zorla, yani kerhen götürdükleri wikileaks belgelerinde ortaya çıktı.
Erdoğanı ben de sevmem. Ama ne yaparsınız TC başbakanıdır. Ayrıca Aliyev'in söylemesi doğrusu kanıma dokundu.

Kıbrıs'ı neden bugüne kadar tanımadılar? halen de tanımış değiller? Dünya kamuoyu önünde bizi yalnız bıraktılar. Bu konuda bilginiz ve vereceğiniz bir cevabınız varsa lütfen yazın biz de öğrenelim.

Siyaseti karıştırmayın demişsiniz ama, azerilerin siyaseti pek tek millet iki devlet anlayışına sığmıyor da...

#ercan43' tarafından 03.03.2011 16:24:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mart 2011, 13:52 - İp: 95.***.**6.53
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ercan bey

Ne olduda kardeş Azerbeycan Türkiye'ye hiçbir zaman ticari amaç gütmeden verdiği doğalgaza sizin tabirinizle kazık bir zam yaptı?

1-AKP hükümeti tarafından Ermenistan ile ilişkilerin geliştirilmesi adı altında başlatılan süreç ile Türkiye devlet politikası olan Karabağ konusunda geri adım atarak kardeş Azerbeycan'ı sırtından hançerledi!!!
2-Nüfusu 3 milyon kişi başına düşen milli geliri 4 bin dolar olan Ermenistan ile ticaretin geliştirilmesi amacıyla Alican sınır kapısının açılmasıyla ticari menfaat uğruna kardeş Azerbeycan sırtından hançerlendi!!!
3-Ermenistan ile ilişkilerin geliştirilmesi sürecinin başlatıldığı günlerde Azerbeycan'dan Türkiye'ye gelen kardeş Azerbeycan milletvekilleri mevcut hükümetin hakaretine uğradı!!!
4-Türkiye ile Ermenistan arasında yapılan rövanş maçında taraftarların ellerinde bulunan kardeş Azerbeycan'ın bayrakları toplatılıp çöpe atılmasıyla bir millete yapılabilecek en büyük hakaret yapıldı. (Sakın kimse bana uluslararası spor müsabakalarında üçüncü ülke bayraklarının stadlara sokulmasının UEFA tarafından yasaklandığını söylemeye kalkmasın o zaman ben sizi Yunanistan-Türkiye arasında Atina da oynanan maçta rum bayrakları açılırken yokmuydu bu yasak diye sorarım size..)

Türkiye ermenistan ile ilişkilerin geliştirilmesi adı altında yukarda sıraladığım girişimlerde bulunurken kardeş Azerbeycan'ın buna tepkisiz kalması elbetteki beklenemezdi. Netekim kardeş Azerbeycan'da başbakanı görüşme yapacağı obama nın maç izlediği gerekçesiyle 45 dakika kapıda bekletilirken, israil tarafından büyükelçisi aşağılanırken tepki gösteremeyen Türkiye nin kendisini aşağılayıp bir takım ticari menfaatler için sırtından hançerlemesine Azerbeycan halkının ticari menfaati gereği doğalgaza zam yapmak suretiyle tepki gösterdi.

Herşeyden önce şunu bilmekte fayda vardır. Kardeş Azerbeycan'ın gösterdiği tepki her hal ve şart altında düzeltilebilecek bir husustur. Peki mevcut hükümetin ilişkilerin normalleşmesi adı altında ermenistana verdiği tavizlerin hangi birinden geri adım atabilirsiniz???

Azerbeycan'ın KKTC yi tanımaması konusunda söylenecek tek söz var oda AZERBEYCAN TARAFINDAN KKTC NİN TANINMASINI AKP HÜKÜMETİ İSTEMEDİ... Evet yanlış okumadınız bunu bizzat AKP hükümeti istemiyor gerekçede AB nin tepkisini çekmemek (AA nın bile vermeye cesaret edemediği bu haber sadece Ortadoğu gazetesinde yayınlandı) TIKLAYINIZ

Bizler KKTC yi tanımadığı gerekçesiyle Azerbeycanı eleştiriken devlet politikamız olan Kıbrıs konusunda rum tezlerini destekleyenleri görmezden geliyoruz. Bu çelişkiyi bana açıklayabilecek biri varmı? TIKLAYINIZ


Sözün Özü: Ülke içerisinde insanlarımız kutuplaştırılarak çatışma ortamına doğru sürüklenirken, ülke dışında Türki Cumhuriyetler birbirinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor... UYANIN ARTIK LÜTFEN UYANIN!!! Muhabbetle

























#mechul75' tarafından 04.03.2011 01:18:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mart 2011, 00:18 - İp: 78.***.**9.0
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın mechul75 arkadaşım,

"Azerbeycan'ın KKTC yi tanımaması konusunda söylenecek tek söz var oda AZERBEYCAN TARAFINDAN KKTC NİN TANINMASINI AKP HÜKÜMETİ İSTEMEDİ... Evet yanlış okumadınız bunu bizzat AKP hükümeti istemiyor gerekçede AB nin tepkisini çekmemek (AA nın bile vermeye cesaret edemediği bu haber sadece Ortadoğu gazetesinde yayınlandı)"

Kıbrıs sorunu 9 yıllık AKP hükümetiyle ortaya çıkan bir sorun değil. 1974 den bu yana süregelen bir sorun. Yani AKP den öncesi de var. Sonuç itibariyle Kıbrıs konusunda ABD ve AB Azerilere bizden daha kardeş. Bunu artık anlayalım.

Doğalgazı AB ve Bizim dışımızdaki bazı ülkeler bizden daha ucuza alıyorlar. Bize bedava versinler demiyoruz ama böyle tek millet iki devlet anlayışı da olmaz.

Benim yazacaklarım bu kadar. Benim açımdan konu kapanmıştır. Ben sadece bu konuda bazı hasıraltı edilen gerçeklere değinmek istemiştim. Selâmlar...

 

Tarih: 4 Mart 2011, 10:03 - İp: 212.***.**1.124
glavbux
glavbux (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ercan Bey,
şimdi yazacaklarımı sizi rencide etmek amacıyla yazmıyorum, yanlış anlaşılırsam özür dilerim.
internet ortamı mesnetsiz iddialar çok olur. gazı kaça aldığımız konusunda söylediklerimde ısrar ediyorum. aslında ticaret konusunda bu konuşma çok yersiz çünkü ticaretin kardeşlikle bir alakası yok. türkiye gazı çok ucuza alıken sanki azerbaycana bi teşekkür mü etti?
söylediğiniz şeylerle alakalı ben de buradan binlerce belge gösterebilirim size. türkiyenin eski hükümetlerinde bürokratların buraya nasıl insafsızca davrandığını. bunlar aslındakonuşulması gereken şeyler değil.
kıbrıs konusunda tek şey söyleyeyim
kıbrısı azerbaycanın değil, türkiyenin değil her şeyden önce kıbrıs türklerinin tanıması lazım.
herhalde bir kaç hafta önceki mitinglerden haberiniz var?
Kıbrıslılar böyle iken azerbaycan kıbrısı neden tanımıyor demek çoook komik bir sorudur. ben de kendi dünyamda kıbrısı vatanım göbi görmüyorum. topraklar benim ama üzerinde yaşayanların çoğuyla hemdaş değiliz. ben türkiyeyi severim onlar rum'u
dediğim gibi internet geyik ortamıdır, ucuz bilgi kırıntılarının abartılarak harmanlığı bir ortamdır.
ben bir azeri olsam azerbaycan adından türkiye hakkında öyle şeyler yazarım ki parmaklarınızı ısırırsınız.
türkiye sütten çıkmış ak kaşık değil.
her iki tarafından da yanlışları olur, doğruları da.
en büyük yanlışta 1992 de arada doğru düzgün bir münasebet bile yokken, işin içine körolası maddiyat karışmamışken, ölen binlerce masuma ondan 15 yıl sonra 'ama bize gazı pahalı vermiştiniz' diyerek sırt dönmek olur.
biz xocalı yı andık, Allah rahmet etsiz diyoruz.
araya da başka bir şey karıştırılmasını doğru bulmuyoruz.

 

Tarih: 4 Mart 2011, 10:42 - İp: 46.***.**6.149
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Ercan bey türk ve islam dünyasına arkanızı dönerseniz nasıl emperyal bir güç olabilirsiniz.Unutmayınki iki Almanya devleti birleştiğinde Doğu almanların günahını Batı almanya çekti.Ve bugün bile birleşmesine rağmen Almanya Amerikanın güdümündedir.Tam bağımsızlığını elde edememiştir.Japonyada keza.

Emperyalist güçler bize aman araplara yaklaşmayın onlarla ilişki kurmayın kurasanız onlara mal satarsanız kötü olur. oysa onlar malı sadece bizden alıcaklar.İrana yaklaşmayın.Türk dünyasına yaklaşmayın.Oraları sadece biz sömüreceğiz demekteler.

Ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz,bugün bilgi çağındayız.Emperyalist güçlerin bu ülkeleri nasıl sömürdüklerini biliyoruz.Bide onların medya bağlantılı Türkiye içinde uzantıları var.

Bak bakalım araplara kim mal satıyor.İranın içinde sözde ambargo olmasına rağmen avrupa amerikan malları ve şirketleri nasıl var.

Yasemin devrimi arap dünyasında boşunamı başladı.Sözde sosyalist Kaddafinin ülkesinde kaçtane Avrupa ve Amerikan menşeeeli şirket var.Bu insanlar nasıl sömürülüyor.

Siz kötü niyetli olduğunuzu sanmıyorum fakat emperyalist ülkelerin sözlerini söylüyorsunuz.Lütfen kafanızı kumdan çıkarın.Ve herkes çıkarsın.

Körmüsünüz.Devletlerin birbirine düşmanlığı olmaz.Karşılıklı çıkarı olur.

Türkiye her devletle ilişki kurar. Arap ülkeler, ve İranlada kurar.Çünkü İranın yarısı Türktür ,uzun olur diye yazmıyorum Afşar Türkü falan diye..Emperyalist güçlerin sözünü dinleyecek hali yoktur.Çıkarımız varsa turist gelecekse mal satacaksak, ekonomimize, Halkımıza faydası olacaksa her devletle ilişkileri geliştirmek hükümetlerin vazifesidir.

Bize Dünya ile ilşkileri geliştirecek liderler lazımdır.Türkiyeyi sınırları içine hapsedecek lider bize lazım değildir.

Avrupa devletlerinin Türkiyeye halen iyi gözle bakmadığı malumdur.İnş. onlarda değişir.Avrupa parlemamtoları Türkiye aleyhinde olan işlerde hemen karari çabucak almaktadır.Ermeni meselesi yalanları gibi.


Atatürk,e göre emperyalizm

Bu arada şunuda söyleyeyim.Atatürk bağımsızlık savaşı yapan arap ülkelerine destek vermiştir.Araplar yeni kurulan türkiye cumhuriyeti ile birleşmek için heyet göndermişler.Fakat Atamız her ülkenin emperyalizme karşı kendi savaşını vermesi gerektiğini söylemiştir.Bize okullarda Arap ülkelerinin bağımsızlık savaşını biz Türklerden öğrendiği söylenmiştir.Acaba gene demokrasi alanında gene bizimi taklit ediyorlar.

#lightningman' tarafından 05.03.2011 00:10:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mart 2011, 23:31 - İp: 88.***.**3.149