yemezlercici
yemezlercici (üye)
İstanbul / Meraklı

Hobi Malzemeleri Hakkında

Ahşap boyama yeni hobim! son 3 aydır kendimi buna adadım.
Bir sonraki başlayacağım hobi ise dantel olacak!!!

Ahşap boyamada Kullandığım teknikler:

Peçete dekupaj tekniği:

Malzemeler desenli peçete, peçete tutkalı , makas, obje, zımpara, akrilik boya.
Uygulama:Yüzey pürüzsüzse zımpara yapmadan nemli bir bezle silinir. Pürüzlüyse pürüzlü yerleri zımparalanır. Açık renk bir boya ile birinci kat boya sürülür.(beyaz, açık bej gibi bir renk olmalıdır...açık mavi ya da açık pembe gibi renkler peçete dekupaj yapmaya uygun değildir) Kuruduktan sonra zımparalanır ve bezle silinir, ikinci kat boya sürülür.Peçete uygun şekilde oyularak kesilir. Peçetenin altındaki 2 kat çıkarılarak tek kat kalması sağlanır. Peçete tutkalı yüzeye ince bir tabaka halinde sürülür. Üzerine peçete yerleştirilir. Tutkal tekrar peçete üzerine uygulanır, böylece yapışması sağlanır.

Boyutlu peçete çalışması ise peçete yapıştırılan yüzeyin üzerine rölyef pasta sıkılarak uygulanır. Kurumaya bırakılır. Aynı yönde kesilmiş olan desenli peçete kuruyan pasta rölyefin üzerine yapıştırılarak yerleştirilir. Kabartma peçete tekniği polimer kil 2 mm. yüksekliğinde açılarak ve desenin 2 mm. içerisinden kesilerek peçete altına yapıştırılmasıyla da uygulanabilir.
sitemizdeki şu videoları izlerseniz yeterli bilgiye ulaşacaksınız .

Transferin dekupajdan farkı, transfer tutkalının renkli fotokopinin ön yüzeyine sürülerek yapıştırılması işlemidir.
Malzemeler:Transfer tutkalı, fırça, sünger, zımpara, vernik,obje, desene uygun renkte akrilik boyalar.
Uygulama:Obje zımparalanır. Nemli bezle tozu alınır. Birinci kat beyaz akrilik boya sürülür. Renkli fotokopinin alt kısmına gelecek olan zemin mutlaka beyaz boyanmalıdır. Obje, ahşap ise ikinci kez zımparalanır, seramik ise zımparalanmaz. İkinci kat boyanır, kurumaya bırakılır. Transfer yapılacak resmin fotokopisi çekilir. Transfer tutkalı resmin renkli yüzeyine eşit miktarda sürülür. Objenin üzerinde tespit edilen yere beklemeden yapıştırılır. Fotokopinin üzeri iyice preslenir. Hava kalmamalıdır. Fotokopiden taşan tutkal nemli bezle silinerek temizlenir. Hava şartlarına göre 5,12 saat kadar bekletilir. Fotokopinin üzeri ıslak sünger ile ovularak kağıdın çıkarılması sağlanır. Kağıdın üzerinde net görüntüyü görene kadar soyma devam edilir. Desene uygun şekilde etrafı tamamlanır veya diğer tekniklerle bütünleştirilir. Son olarak vernikleme yapılır. Vernikleme işlemi 24 saat sonra olmalıdır.

Hobi malzemeleri satın almayı nereden alalım derseniz de, benim önerim Sirkeci ve Eminönü tabiiki...

Tarih: 23 Haziran 2017, 09:38 - İp: 176.***.**4.25