harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Evet Mi Hayır Mı?

Referandum öncesi netfotoğrafın nabzı nasıl atıyor?
Kişiselleştirmeden,kırmadan,dökmeden,hayatın içinden...
EVETse neden?
HAYIRsa neden?

Tarih: 25 Temmuz 2010, 02:36 - İp: 78.***.**2.255
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Lazut'un Lugatinden alma

Deyimler Bölümü

Bilmem ne türlü şeyler: İşkencenin aklınıza gelen her türlüsü...

Bu deyime neden takıldın sen emmi..

Hangi solcuya hangi sağcıya sorsanız hapishanedeki gördükleri azağpları anlatırken onlar da bu ifadeyi kullnaırlar..

Bu arada kusura bakma her gün sokaklarda "ülkeyi kurtarmak için" taş atacağıma, ülkücü yakacağıma, solcu avlayacağıma top oynarım daha iyi..

Artı hep top oynarım hem okulda uygulamalı olarak demokrasinin olmadığı zamanlarda "ne olur" soruları içinde "demokrasi" eğitimi alırım..





#lazut' tarafından 28.07.2010 09:10:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Temmuz 2010, 05:28 - İp: 88.***.**6.228
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

haftasonu amanoslarda bir vadiye gidecektik, baya suların felan aktığı doğa harikası bir yer... çok çeşitli kuşlar geliyormuş oraya... hazır 400mm var ekipte...

ama ne oldu... yine terör... gelde git bakalım sabahın 5in de dağlara...


siz açtıkça bir tarafınızı , köpekler azıyor...

açıldıkça , analar ağlıyor...

Hatay , dünyanın en hoşgörülü memleketi, belgeselleri çekilen yer... karıştı !

 

Tarih: 28 Temmuz 2010, 15:06 - İp: 188.***.**3.165
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Trabzonda Polisin attigi tokati bir seyredin bugun.
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/8440/15434417/1/polis-boyle-tokat-atti.aspx
Kimin Polisi bu?Polis Devleti olunca darbe olmuyo mu!!!Gecmisde yemek yerken bi garibe Istanbulda Tokat atmisdi sonrada nolduysa bulamadilar Polisi.Simdi Osmaniyede Vali mi ne Mudurleri...
Mantik;Doğru düşünme sanatı ve bilimi:"Akılla, mantıkla açıklanmayacak durumlar vardır dünyada."- N. Cumalı

 

Tarih: 28 Temmuz 2010, 15:07 - İp: 221.***.**6.23
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Konya gezisi mukabili hangi tarihte?

 

Tarih: 28 Temmuz 2010, 16:06 - İp: 88.***.**6.160
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi sanırım mukabil iptal oldu..
En azından plan içinde yer alan ben ve benim 2500 torkluk kango multikim iptal oldu..

 

Tarih: 28 Temmuz 2010, 16:15 - İp: 212.***.**2.132
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi hayırlı olsun güle güle kullan.
hata emmi iptal gibi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2010, 00:37 - İp: 78.***.**4.79
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Kütahyalının yapacağı iş bu kadar olur. Yoksa o Çorumlumuyda yav

 

Tarih: 29 Temmuz 2010, 09:01 - İp: 88.***.**6.160
aydia
aydia (üye)
İstanbul / Meraklı

EVET ...Neden mi one minute ...

 

Tarih: 30 Temmuz 2010, 00:40 - İp: 78.***.**9.65
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ayıp ayıp. gel kütahyayada gösterelim sana geleneksel kütaya konukdöverliğini.

 

Tarih: 30 Temmuz 2010, 00:59 - İp: 78.***.**4.79
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sanırım olmak veya olmamak deyiminin ne anlam ifade ettiğini hepiniz biliyorsunuzdur.

İşte 12 Eylül 2010 günü mevcut iktidarın ''İhanetin (açılımın) en önemli ayağı'' ve ''Bizim için 3-4 seçime bedel'' olarak ifade edip toplumsal mutabakattan uzak bir şekilde hazırlayıp, TBMM de sahip olduğu sayısal çoğunlukla genel kuruldan geçirilerek milletin önüne getirilen DAYATMA paketi oylanarak ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve üniter devlet yapısı adına olmak veya olmamak yolunda önemli bir sınav verilecektir.

Kimse kusura bakmasın ama 2007 yılında halkın % 47 sinin desteği ile iktidara gelip mahalli idareler seçimlerinde %39 a gerileyip ardından günden güne eriyerek %30 ların altına düşen mevcut iktidarın giderayak yaklaşan seçimler öncesi ben yaptım oldu zihniyeti ile TOPLUMSAL MUTABAKATTAN UZAK bir şekilde hazırlayıp milletin önüne koyduğu bu paketin adı DA-YAT-MA dan başka bir şey olamaz.

Mevcut iktidarın ‘’ihanet (açılım) projesinin en önemli ayağı ve bizim için 3-4 seçime bedel’’ dedikleri bu paket toplumun hangi kesiminin sorununa çözüm getirecek. Ercan abinin (ercan43) belirttiği gibi terörden istihdama, ekonomiden yolsuzluklara kadar milletin gündeminin ilk sıralarında yer alan sorunlara çözüm getirecekmi? Bütün bunlara ilaveten paketi hazırlayan oluşumun namus borcumuz dediği baş örtüsü sorunu çözülecekmi? Meslek liseleri arasında yaşanan kat sayı adaletsizliği giderilerek meslek liselilerin mağduriyeti sonlandırılacak mı? Evet halk oyuna sunulan paketin toplumumuzun bu ve bunlara benzer sorunlarına çözüm getireceğini söyleyebilen varsa buyursun beri gelsin.

Peki toplumumuzun hiçbir sorununa çözüm sağlamayan değişiklik (DA-YAT-MA) paketinin alametifarikası nedir? Bu soruyu cevaplamak için DA-YAT-MA paketini hazırlayan oluşumun TBMM genel kurulunda yapılan oylama esnasında yüksek yargıyı ilgilendiren maddelerin genel kuruldan geçmemesi halinde hazırlanan anayasa değişiklik paketinin hiçbir anlam ifade etmeyeceği yönünde yapmış olduğu açıklamayı hatırlamakta fayda vardır. Evet toplumsal mutabakattan uzak olarak hazırlanıp halk oyuna sunulan değişiklik (DA-YAT-MA) paketinin alametifarikası yüksek yargının yapısında değişiklik yapılmasını öngören maddelerdir.

Bugün yasama ve yürütme erkini elinde bulunduran mevcut iktidar halk oylamasında istediği sonucu alması halinde yüksek yargıya yapacağı atamalarla yargıyı da kontrol altına alacağı içn KUVVETLER AYRILIĞI ESASI ORTADAN KALDIRILIP, KENDİLERİNİ BEKLEYEN YÜCE DİVAN YOLUNU UZUN BİR SÜRE İÇİN KAPATIP SİYASİ İKBALLERİNİ GARANTİ ALTINA ALMIŞ OLACAKLARDIR.

Mevcut iktidarın göreve geldiği günden bu yana kapitülasyonları aratmayan bir çok yasal düzenleme yapılmış bunların bir kısmı Anayasa mahkemesinden dönmüştür (mayınlı arazilerin kiralanması.) YAPILACAK ANAYASAL DÜZENLEMEYLE MAYINLI ARAZİLERİN YABANCILARA KİRALANMASI, VAKIFLAR KANUNU YABANCILARA TOPRAK SATIŞI GİBİ MİLLİ MENFAATLERE TERS DÜŞEN YAKIN BİR TARİHTE BEKA SORUNU YARATACAK OLAN DÜZENLEMELERİN YÜKSEK YARGIDAN DÖNME ENGELİ ORTADAN KALDIRILMIŞ OLACAKTIR. (Bu tür bir projenin hayata geçirilmesi halinde olacakları merak edenlerin Ortadoğu’ya bakmalarını öneririm!...)

Askere sivil yargı yolunu açılacak, darbecilerden hesap sorulacak diyenlere Silivri’de yargılananlar neci ve hangi suçla itham ediliyorlar diye sormak istiyorum!..

Sayın Ozan Dinç (ozansan) Yasa evet ile gecerse yeni kozlari Milletvekilliginin kaldirilmasi olur sanirim Değiklik (DA-YAT-MA) metnini hazırlayan mevcut iktidar milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaya asla teşebbüs edemez. Şayet milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması gibi bir teşebbüse girecek olsaydılar hazırladıkları değişiklik (DA-YAT-MA) metnine partisi kapatılan milletvekillerinin dokunulmazlığının düşmemesi gibi bir maddeyi koymazlardı.

Son olarak adı her ne kadar sivil anayasa olsada milletimizin sorunlarına çözüm getirmek şöyle dursun toplumsal uzlaşıdan yoksun olan belirli bir kesimi ilgilendiren 12 Eylül Anayasasına rahmet okutacak DA-YAT-MA ya HAYIR diyor ülkemiz ve milletimiz için HAYIR''lı'' olmasını temenni ediyorum. (Sohbet ve muhabbet daim olsun.)















#mechul75' tarafından 01.08.2010 21:20:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ağustos 2010, 15:27 - İp: 88.***.**9.50