huseyinsak
huseyinsak (üye)
İstanbul / Meraklı

Çadır İle Kalınılacak Yerler

Merhaba;
Ben pek bu konuyu bilmem, havası güzel, insanın kafasını dinleyebilecek, sessiz, sakin, öncelikle İstanbula uzak olmayan( uzak olan yerleride yazarsanız sevinirim),çadır kurulup bir kaç gün kalınacak yer alıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Tarih: 24 Ağustos 2005, 12:52 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Merhaba,

Tertemiz ve hiç bulanmayan , balıklarla yüzeceğiniz ve 50 m. sonra ancak derinleşen denizi, incececik, taşsız ve pürüzsüz kumu, çam kokulu havası, plajın bitiminde akasya ve okaliptus ağaçları, bir yanında büyük ve buz gibi denize dökülen nehiri (Özlen Nehiri) olan ve akıntısı olmayan, dalga sesinden başka ses olmayan bir yer ister misiniz ?

Dip Not: Yalnız dikkat ! Plajı gündüzleri siz geceleri Caretta Carettalar kullanmakta.Dünyanın en uzun 3. kumsalının sonu (Patara kumsalı).

Adres: Karadere Plajı Eşen/Fethiye/Muğla
Fethiye ilçe merkezine olan uzaklığı 80 Km.
İstanbul'a olan uzaklığı 1000 Km. civarı maalesef

Fotoğraflarımın birinde kumsala ait fotoğraf var. İstersen bakabilirisin.

#suysal1' tarafyndan 24.08.2005 13:54:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ağustos 2005, 13:51 - İp: yok
huseyinsak
huseyinsak (üye)
İstanbul / Meraklı

Suysal1 çok teşekkür ederim verdiğin cevap için ama şimdilik orası uzak kalıyor bana. Şimdilik İstanbula yakın yerleri tercih edeceğim.
Bu arada başka kimse yok mu çadır ile kamp yapan?

 

Tarih: 26 Ağustos 2005, 12:46 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,
istanbula yakın yerler sırasıyla:Trakya tarafında Kıyıköy, saroz körfezi, erikli, çanakale, ve marmara kıyısında nefis yerler bulabilirsiniz.. Çatalcadan dalarsanız Binkılıç tan sahile inebilirsiniz deli orman fotoğrafları çekebilirsiniz..
Gökçeada ve Bozcaada da nefis çadırlık kampingler var.. fotoğraf için deli yerlerdir..
Diğer yanda size önerim önce Sülüklü göldür..FAkat sağlık malzemeleri alın yanınıza.. özellikle sinege karşı alerjiniz varsa alerji ilacı mutlaka alın.. geceleri yazları bile soğuk olduğundan mutlaka iyi mat ve iyi tulum. ve yağmurluk almayı ihmal etmeyin.. çadır tipniz mutlaka iglo olmalı.. treking ayakkabısına da sahipseniz yaylalara tırmanışta zorluk çekmezsiniz.. daha sert bir şeyler için çınarcık kanyonunu öneririm ama lütfen dikkat edin.. makinanızı koruyan iyi bir çantasız asla gitmeyin yanınıza alacağınız cadır ve malzemelri kilometreceerle sırtınızda taşıyacağınızdan hafif olmalarına dikkat edin.. Mutlaka ilk yardım kurallarını öğrenin.. telefonlara da fazla güvenmeyin yardım gemesi saatler alır genelde butip yerlerde.. ve mümkünse yanınıza hafifi roler dizlik ve ve kolluk alın.. genelde kayalardan atlarken ilk yaraları kol ve bacak eklemleri alır.. onları korumanız herşeyden önemlidir.. onlarsız vucut için herşey cok zordur.. eğer çok genc değilseniz mutlaka bileklerinizi koruyacak sekilde ayakkabı giymeyi unutmayın.. kırık bir bacakla kanyon hiç parlak deneyim değildir.. ve nefret maceradır.. iyi seyahatler..

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 04:31 - İp: yok
agenty
agenty (üye)
Yurtdışı / Amatör

dediğin özellikler kıbrısta fazlasıyla var ama biraz uzak kalır samırım.. ama uçakla 1 saatde gelebilirsin.. düşünürsen yardımcı olurum..

 

Tarih: 1 Eylül 2005, 21:36 - İp: yok
huseyinsak
huseyinsak (üye)
İstanbul / Meraklı

İstanbul'a yakın olmasının sebebi, bisiklet ile gideceğim. Herkese teşekkür ederim Yalova-çınarcık-erikli yaylasına gidiyorum. Eğer gelmek isteyen olursa buraya mesaj yazsın.

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 15:22 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba huseyinsak, her yıl arkadaşlarla bir yerlere gidip bisikletle gittiğimiz yerleri keşfediyoruz Şu anda istanbul'da olsam kesinlikle sana katılabilirdim fakat çok yanlış bir zaman seçmişin inşallah gidersin ve burada yaşadıklarını gördüklerini anlatırsın.

 

Tarih: 4 Eylül 2005, 23:11 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

daha iyi önerileri olan varmı..

 

Tarih: 27 Kasım 2007, 17:08 - İp: 85.***.**9.168
  • 1