omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Burası Türkiye

Trek Earht adlı fotoğraf paylaşım sitesinde dün polanyalı bir zat Erzurum yaylasından çektiği bir fotoğrafı göndermiş. Başlık ise ''kurdistan''. Bu polanyalıya oranın Türkiye toprakları olduğunu bildirmek gerek.Ben kısaca yazdım.Duyarlı arkadaşlardanda konuya el atmalarını istirham ediyorum.
sitenin linki http://www.trekearth.com/gallery/Middle_East/Turkey/photo327817.htm

Tarih: 23 Şubat 2006, 10:18 - İp: yok
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Ömer hoca sağolasın bilgilendirdin bizi,,bizde yazdık bi kaç sö..

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 11:26 - İp: 85.***.**0.42
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Teşekkürler gordi duyarlılığın için

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 11:46 - İp: 81.***.**9.42
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

teşekkürler ömer abi paylaşımın için.. ama orada o polonyalının gafının wikipedia adlı sözlükten kaynaklandığını düşünüyorum.. sağ köşede "photographer's note" bölümünde kürdistan ile ilgili bir bilgi yazmış ve altına "info from wikipedia" diye eklemiş.. bu demek oluyor ki wikipedia bunu kasıtlı olarak böyle yazıyor ve bilgi adı altında bilmeyenlere yutturuyor.. aslında wikipedia'ya birşeyler yazmak lazım.. yazmak lazım çünkü gerçekten çok tanınmış bir internet ansiklopedisi olarak biliniyor..

sağlıcakla..

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 11:46 - İp: 85.***.**8.62
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

applemac teşekkürler, evet polanyalı wikipedia 'dan aldığını söylüyor. wikipedia bunu kasıtlı yapıyor ama o polonyalıda bunu kasıtlı yapıyor.Sen Erzuruma hangi pasaport ile giriş yaptın diye sorarlar adama.okuma yazması yoksa üzerindeki damgaya baktırsın. Aslında bu gibilere damgayı pasaporta değilde ... neyse kötü konuşturuyorlar insanı. wikipedia 'yada birşeyler yazdım birkaç gazeteci dostumada bahsettim konuyu onlarda gerekli tepkiyi verceklerini iletti.

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 11:59 - İp: 81.***.**9.42
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Omer bey selam ve diğre arkadaşlar... Forumlara yazı yazmayacağıma dair bir karar içerisindeydım ama erzurumlu biri olarakk bu meselden açıkçası rahatsız oldum.. mesele kurt olmak yada olmamak değil ama ben has be has selçuklu torunu olarak çıkıp bir densizin boyle bir soz sarfetmesi sanırım hepimizde bir miktar iticilik surat ekşitmeye nedene olmalı... Daha fazlazla tepkıye ıhtıyaç duymadım açıkçası.. Çunkı hepimiz bu meleketın bu ulkenın ne olduğunu biliyoruzz...

bu arada Yazın Doğu turumda erzuruma da uğrayacağım...bakalım çektiği yer neresıymışş bir kaç foto da ben gondereyım...

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 12:34 - İp: 85.***.**4.29
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Ömer ağabeyim....

ben, (kendi adıma) bir gerçeği fark ettim.... Oraya gereken cevabı yazmak için ingilizcem yetersiz... dünya adamı olmak gerekli, o kimselere karşı durabilmek için... oysa benim ingilizcem, sadece kendi çapımda tercüme yapabilecek seviyede... ben, kendimde bu açığı kapatmaya uğraşıcam... paylaşımlarınız için sağolun......

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 12:37 - İp: 85.***.**6.219
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

eline sağlık abi.. yalnız o kadar güzel yazmışlar ki.. çaktırmadan aba altından sopa vuruyorlar.. aslında böyle birşey yok da, kimsede böyle düşünmelerine haklı oldukları için seslenmiyor tarzında açıklamalar var..yani yumuşak yumuşak dokunduruyorlar. sonra da buna rağmen TÜRKİYE kürdistan devletini tanımıyor ayağını da yapmayı ihmal etmiyorlar. bir nalına bir mıhına vuruyor şerefsizler.. hatta wikipedia'nın kürdistan açıklamasında bir harita var.. o haritada kürdistanı çizdikleri yetmiyormuş gibi kuzeyini kaplayan ve Sivas'a kadar olan bölümüne de armenia diye yazmışlar.. adi heriflerin amacı belli.. insanın sinirden kimyası bozuluyor. bende bir iki şey yazacağım akşam..

biz kürt olan insanlar ile de güzel güzel geçiniyoruz.. bizim savaşımız pkk adı altındaki tehlikeli oluşum ile değilmidir arkadaşlar. ama tarihte olduğu gibi her zaman insanları birbirine düşürerek milletleri oyuna getirdikleri için bu oyunlarına alet olmamalıyız..

sağlıcakla..

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 12:41 - İp: 85.***.**8.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla ne desem bilmemki. Bunlar kasıtlı olarak bunu yapıyorlar ve bizim elimizden birşey gelmiyor. Gerçi meselenin bir de şu yönü var. Osmanlı zamanında buralara kürdistan deniyormuş. Karadenizede Lazistan. Ve farklı eyaletlere farklı isimler.
Yani demek istediğim şu siz güçlü olarsanaz ismini ne koyarsanız koyun kimse ayrılmak istemiyor. MEsela Amerikadan ayrılmak isteyen eyalet varmı.Yok. Olmaz tabiki amerikadan ayrılmak isteyen eyaletin ondan daha güçlü ve zengin olması gerekir. Mesala teksas. Orada ayrılmayı isteyen bazıları varmış. Ama güçlü devlet ne yapıyor.Ayrılmak isteyen ve bunu söyleyene tam 99 yıl hapis cezasını geçiriveriyor. TAbirim için özür dilerim. Bizde ise daha neler neler yapılıyorda hiçbir şey yapamıyorsun.

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 12:43 - İp: 85.***.**7.242
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

pazarbey çok doru bir noktaya temas etmiş güç eşitir hakmiyet "it ürü sürü yürü" biz güşlü olursak itlerin ürümesi biz etkilmez hatta itler susar.

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 13:05 - İp: 85.***.**1.69
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

valla arkadaşlar sayfa yok diyor o linkte heralde kaldırdılar fotoğrafı,kaldırmasalar ben yazacağımı bilirdim ya... neyse,kalın sağlıcakla.

 

Tarih: 23 Şubat 2006, 18:22 - İp: 85.***.**4.198