nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

Atatürk Ün Uşağı Kitabı Çıktı:)

ATATÜRK'ÜN UŞAĞINDAN ÇARPICI ANILAR ! BÜYÜK ÖNDER'İN HİZMETKARI CEMAL GRANDA'NIN ANILARININ YER ALDIĞI KİTAPTA, ATATÜRK'ÜN KÖŞKTEKİ SİLAHLI İDDİASI DA YER ALIYOR

Sabah Yazarı Emre Aköz, bugün sahaflarda bile zor bulunan ancak tekrar basılan ''Atatürk'ün Uşağı" isimli kitabı köşesine taşıdı. Aköz, kitapta Büyük Önder Atatürk'ün köşkte belindeki toplu tabancıyı çıkararak, tavandaki avizelerin ampüllerin vurmasını olayını köşesine taşıdı.

Çankaya'da silahlı iddia / Emre Aköz

Sahaflarda bile zor bulunan bir kitap tekrar basıldı: " Atatürk'ün Uşağı " (Kristal Yay.) 1927'den 1938'e, sofracı ve hizmetkâr olarak Atatürk'ün yanı başında bulunan Cemal Granda'nın anıları ilginç olaylarla dolu.
Milli Mücadele'yi yürütenler için, "Bunlar beli silahlı, sert adamlardı, bazı davranışlarını bugün model almak mümkün değildir" derim ya... İşte bir örnek:
Çankaya'daki ahşap köşkte muhabbet edilirken Şükrü Kaya, " elektrik ampulünü vurmak zordur, çünkü ışık insanın gözünü alır " der. Bunun üzerine Mustafa Kemal kapıdaki nöbetçiyi çağırır ve duvardaki apliğin ampulünü vurmasını ister. Asker de aplikteki üç ampulü vuruverir.
Ardından Gazi belindeki toplu tabancayı çekip tavandaki avizenin ampullerini vurmaya başlar.
Olayın gerisini Granda'dan dinleyelim:
" Eski köşk ahşap olduğundan atılan kurşunlardan tavan delik deşik oldu. Bu kadarla kalsa iyi... Yukarıdaki yatak odasının gardırobunda ne kadar gömlek, don, fanila varsa delik deşik olmuş. Bereket versin yatak odasında o anda kimse yoktu. "
Ertesi gün genel sekreter bu delikli gömlekleri uşaklara dağıtır.

Bugün " Atatürk'ü örnek almalıyız " diyenlere gülüp geçerim. A şaşkın, örnek alacaksın da, neyi örnek alacaksın? Mesela Çankaya Köşkü'nde silah talimi mi yapacaksın?
Elbette ki hayır. Çünkü günümüzün anlayışına uymaz.
Demek ki aslında " örnek almalıyız " derken "doğru, güzel, iyi" bulduğun olaylar, geçmişe değil, şimdiye ait. Yani kendi değerlerini, Atatürk'ü istismar ederek, bize empoze etmeye çalışıyorsun.
Neyse... Atatürk'ün ' gündelik hayatını' öğrenmek için Granda'nın kitabını okuyun. Ama sadece bu amaçla! Siyasi değerlendirmelerine yüz vermeyin.


alıntıdır....www.superpoligon.com dan

Tarih: 6 Nisan 2007, 11:18 - İp: 88.***.**6.45
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

teşekkürler
cidden alıp okumak istiyorum hemen

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 11:57 - İp: 85.***.**1.6
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER..

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 18:42 - İp: 85.***.**2.132
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

helal olsun valla koskte silahla tavani delik desik etmis ha
kafa adammis Ata

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 19:34 - İp: 81.***.**7.8
  • 1