by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Ah Ebay Ah

Şu ebayı bi çözebilsem bağımlısı olacağım ama gel görki bir türlü olayı anlayamadım ebaya üye oldum bu seferde paypal diye bişey çıktı onada üye olayım dedim benim bankamatik kartını kabul etmedi illede kredi kartımı lazım?Bilenlerden yardım bekliyorum msnden daha kolay olur tabiiki


#by_phtogpr' tarafından 09.10.2006 17:53:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2006, 17:52 - İp: 85.***.**6.34
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

paypal'a üye olmak zorunlu değil, ancak iki firma beraber çalışıyorlar, ya da ortaklar. orasını tam bilmiyorum.
bu yüzden ona üye olman da tavsiye edilmiştir. bir ürün satın alırken o satıcının hangi yöntemlerle ödeme kabul edeceği önemli. eğer yalnızca paypal ve buradan gerçekleştiremeyeceğin yöntemleri kabul ediyorsa alışverişini tamamlayamayabilirsin. paypal'u ise hemen hemen herkes kabul ediyor o yüzden avantajlı olacaktır.
ne tür hesapları ve kartları kabul ediyor paypal bilmiyorum ben Almanya'dan oradaki banka hesabımı vererek üye olmuştum, ben alışveriş yaptıkça onlar hesabımdan çekiyorlardı, falan Türkiye için ne gibi ödeme yöntemlerine izin veriyorlar bilmiyorum ama paypal'un Türkiye sayfasından bu bilgilere mutlaka ulaşabilirsin.

Sonuç olarak e-bay kullanmak için paypal'a üyelik şart değil, mutlaka gerekecektir gibi geliyor bana. yurtdışında özellikle e-bay gibi sitelerde oldukça yaygın. bir de şöyle düşünmek gerekiyor. sen bir şey satıyor olsaydın karşındaki sana ödemeyi nasıl yapabilirdi? kredi kartı numarası falan kabul etmezdin herhalde. burada paypal pratik oluyor işte. kişi olarak da ödemeleri kabul edebiliyorsun üye olunca.

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 18:05 - İp: 88.***.**5.159
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Sevgili by_phtogpr

Ebay ne kadar iyi bir site olsada bu site icersinde gruplasmis sahtekarlar kol gezmekte,Paypal'i kabul etmen demek kredi karti numarani guvence altina alman demektir.Yalniz mal eline gecmezse ne olur bilemem.

Bu isin en guzel yani www.tripledeal.com ile odeme yapman.Bu firma ile ebay'da calisiyor.Ne ozelligi var kisaca anlatayim.

-- Mali satin aliyorsun ama odemeyi bu firmaya yapiyorsun,5 eu bir komisyon karsiliginda,bu firma parani bloke ediyor ve senin mali teslim almani bekliyor.Mali teslim aldiktan sonra sen firmaya hasarsiz olarak mali teslim aldigini bildiriyorsun firmada saticiya senin parani oduyor.Eger malda problem varsa firmaya soyluyorsun ve mali iade ediyorsun,satici mali geri teslim aldigini soylediginde firma sana parani geri oduyor.

Bu sistem en guvenlisi,yoksa ortalik sahtekar Cinlilerden gecilmiyor,mafya gibi calisiyorlar.

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 20:14 - İp: 195.***.**2.42
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

e e-bay dan bişi satın alınca türkiyeye girişte sorun çıkmıyo mu? Gümrük, vergi mergi...

 

Tarih: 9 Ekim 2006, 22:34 - İp: 88.***.**9.94
gurkanx
gurkanx (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar 15 gün önce Canon A610 için 52 mm set sipariş verdim.Ödemeyi paypal ile yaptım. 33 ytl falan tuttu. Ürün Hongkong tan 10 gün içinde geldi. Valla ben memnun kaldım. Ama açıklamaları iyi okuyun, shipping için extra ücret oluyo. Mesela ürün 12$ Türkiye'ye gelişi oluyor 23$.

 

Tarih: 10 Ekim 2006, 12:01 - İp: 85.***.**0.218
  • 1