didim
didim (üye)
Aydın / Amatör

Sd Kartta Hata Mesajı

Kart okuyucudan işlem tamamlanmadan kartı çıkarınca elimdeki 128MB lık Sd kart "Card errror" hata mesajı veriyor fotograf makinasında format atıyor ama sorunu cözmüyor yine hatayı veriyor . Kart okuyucu ile Win 98 de format atmaya calışınca 119MB gösteriyor ve sıga uyuşmuyor diye format da olmuyor ve bilgisayarıda kilitliyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı ?
selamlar

Tarih: 8 Kasım 2004, 22:45 - İp: yok
didim
didim (üye)
Aydın / Amatör

burkay arkadaşın dedigi gibi www.octanesoft.com sitesinden programı indirdim ve sd kart okuyucudan okutup silmeyi denedim ama malesef bu programlada format atmıyor ne scandisk ne de defrag yapıyor 128 mb 119 mb olarak gösterdiginden sıga uyuşmazlıgından format atmıyor sıgasını ayarlayabilicegim veya format atabilecegim başka bir prog. var mı ?

 

Tarih: 9 Kasım 2004, 01:05 - İp: yok
didim
didim (üye)
Aydın / Amatör

sorunu hala cözemedim başka bir foto mak. denedim ondada olmadı kartaki yük statik olduguna göre bunu statik olarak silmek mümkün mü?

kartı calıştırmak( format atmak veya silmek) için arkadaşların fikrini bekliyorum

selamlar

 

Tarih: 13 Kasım 2004, 21:44 - İp: yok
barancuda
barancuda (üye)
İzmir / Meraklı

aynı problem bendede varda acaba sen(didim) baska forumlardan yada kaynaktan problemi cozdün mü?cozduysen buraya cevaplasana..cunku sana cevap yazılmamısta..

 

Tarih: 6 Şubat 2005, 15:23 - İp: yok
yılmazfoto
yılmazfoto (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili barancuda, didim'in yaptığı gibi Kart okuyucudan işlem tamamlanmadan yada çalışır durumda olan Fotoğraf makinandan kartı çıkartıysan ve daha sonra kullanmaya başladığında card errror hatası verdiyse üzgünümkü memory card'ın daki devreler yanmışdır ve memory kartını kurtarma gibi bir şansın yok. Satın almış olduğun kart'ın garantisi yokmuydu Eğer garantisi varsa (genellikle tüm markalar 5 yıl garantili yurt içinden aldıysan) değiştirebilirsin.

 

Tarih: 6 Şubat 2005, 17:09 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

kartı mak tak ve çekmeye başla hata veriyorsa.tekrar dene
yine hata veriyorsa ozaman bilgisayarda dene ordada hata veriyorsa kartı değiştir
arkadaşım.

 

Tarih: 7 Şubat 2005, 17:13 - İp: yok
  • 1