adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Lexar mı San Disk Mi

ultra olanı tercih ediyorum . sizce arkadaşlar

Tarih: 26 Mayıs 2005, 14:15 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kullandigin makineye bagimli olarak degisiyor bu adopro.. bazi makinelerle sandisk ultra kartlar daha cok performans gosterirken bazi makinelerle lexar kartlar daha basarili olabiliyor..
mesela nikon D70 icin 512mb lik sandisk extreme card daha cok performansliymis.. burada
oysaki nikon D100 icin lexar card daha basariliymis.. burada
...

 

Tarih: 28 Mayıs 2005, 20:08 - İp: yok
nemo2
nemo2 (üye)
İstanbul / Amatör

Makinanın karta bilgi aktarma ve okuma arabiriminin hızının kartın okuma yazma hızı ile uyumu belirliyor.
Makinanızın kullanma kılavuzuna bakarak karar verebilirsiniz. Yavaş makinaya hızlı kart hissedilir bir hızlanma sağlamayacaktır.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 00:14 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

iste dediginden oturu belki de her kart her makinede ayni performansi gostermiyor... hizli olarak satilan kartlarin hepsinin okuma-yazma hizlari, makinelerin testlerde gosterdikleri performansla ortusmuyor.. makineler desteklemiyor, dedigin gibi..

ilginctir, rob galbraith'in web sayfasindaki "cf database" kosesinde kodak dcs pro'daki en performansli kart hitachi microdrive.. oysaki digerlerinde microdrive'larin performans puanlari sonlarda geliyor..

acaba bilerek mi yapiyorlar? kodak, hitachi ile anlasiyor, "bak; ben senin kartlarini cok iyi destekletecegim pro makinemde, ne kadar odersin bunun icin? " gibi..

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 01:34 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı


her makinaya göre kart olduğu anlaşılıyor bukonulara baktıkça
sanırıam hafıza kartalarında dslr makinalarda fazla fark etmiyor ama diğer dij. makinalarda fark ediyor.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 12:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kartin hizli olup olmamasi her yuksek cozunurlukte fotograf ceken makinede hissedilir adopro.. makinelerde "memory buffer" denen birsey var.. makine oncelikle buffer'i doldururken kullanilan kartin hizina da bagli olaraktan bir yandan da yazmaya calisiyor.. DSLR'larda buffer cok daha yuksek compact makinelere gore.. o yuzden 3-5 fotografi arka arkaya cekerken her kartla hizlica yazabiliyor, sonrakilerde ise kartin onemi devreye giriyor.. compact makinelerde ise buffer cok daha kisitli, o yuzden makinenin karta yazmaya elverecegi en yuksek hizda kartlari tercih etmek cok daha onemli.. tabii bircok eski model icin hangi kart olmus pek de onemli degil..
DSLR icin de cok onemli; cunku DSLR kullanicisi makinesini mumkun oldugunca seri kullanmak istiyecektir.. pro makine alip da pro hizda kart kullanmak pek de yeterli olmaz.. bu aynen bilgisayarlarda oldugu gibi; en hizli islemciye sahip olabilirsin ama eger ki harddisk'in cok hizli degilse o islemcinin sana saglayacagi faydayi goremezsin.. tabii bircok etken daha var.. yani kullanilan bir elektronik cihazda her parca hizli olursa ancak hiz gorulur; biri yavas olursa makine hizdan odun verir, gercek performansini gosteremez..

#dadanagast' tarafından 31.05.2005 19:44:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 19:44 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

teşekkür ederim
saygılar

 

Tarih: 1 Haziran 2005, 15:40 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Adapro,
http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=2615 linkine de bak istersen. DSLR'de bazen Lexar problem çıkartıyormuş.

 

Tarih: 1 Haziran 2005, 16:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam suysal.. nerelerdeydin?

bende de lexar 80x kart kullanmaya basladim.. ustelik dpreview'deki lexar kartlar konusunda yazilanlara ragmen aldim.. ama canon sagolsun, hemen cozum buldular olaya.. lexar bir aciklama yapti; bu gibi sorunlar diger markalarla da olbilir diye.. neyse dun firmware upgrade'ini de yaptim makinenin.. hicbir sorun falan yok kartin calismasinda.. ustelik dehset hizli kart.. (demiyorum ki ultra ve extreme kartlar farkli..).. zaten rob galbraith'in cf database'inden bakip kart secmek gerekir.. her makineye her biri ayni performansi vermiyor.. benim lexar 350D icin en hizlisi degil ama ben bundan almak istedim.. extreme kart 20 pound daha pahaliydi.. degmez dedim..

 

Tarih: 1 Haziran 2005, 17:05 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Merhaba Dadanagast,
Nasılsın? Bu aralarda pek fazla bakamadım. Benim makina ile gelen orjinal Canon 32 MB kartı lexar üretmiş. Kart okuyucuya taktığımda "yeni donanım bulundu lexar ... " yazıyor. Önceden de Canon Sandiske ürettiriyordu. Her ikisi de kaliteli.
Aynı sorundan :

http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=24468&sort=ASC&pgNb=1 'de bahsediliyor. Update yapınca sorun kalkıyorsa problem yok tabi. Görüşürüz Dadanagast.

 

Tarih: 2 Haziran 2005, 11:54 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam suysal..
iyiyim sagol.. sen de iyisindir umarim..

..
lexar kart kullandigini bilmiyorsum canon'un.. bana 256 mb'lik sandisk kart yolladilar hediye olarak mesela.. muhtemelen hangisi islerine geliyorsa...

..
aslinda update yapmadan once de problem yoktu suysal.. zaten cok extreme sartlarda olusuyormus fotografi karta yazmama..
kart gercekten de cok ama cok hizli..
normal hizli bir kartla 9 tane jpeg (8 megapixellik) cekebiliyordum durmaksizin.. simdi ise 40-45 tane 8 megapixellik jpeg'i yaziyor bir cirpida.. bu da bana yeter hani.. dpreview'de 25 denmis ama ben 40-45 tane cekebiliyorum.. nasi oluyor bu simdi? cok mu sansliyim yoksa? belki bendeki 350D degil de aslinda canon'un 500D modeli ve yanlislikla bana...... ne diyorum ben oyle?

 

Tarih: 6 Haziran 2005, 23:57 - İp: yok