onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

”yürü Git Lan” Diyebilmek

şu an itibari ile saat 06.32

yetiştirmem gereken bir dünya projeyi ve ödevi bir kenara bırakmış bu yazıyı yazıyorum biraz sinirliyim aynı zamanda üzülüyorum.. bu yazının, bu patlamanın, bu tepkinin sebebi forumlarda çözülemeyen problemlerin artık birer paradox halini alması ve tekrar tekrar yaşanması..



-kimse artık ne düşünüyor ne de hissedebiliyor

-Yeni başlayan herkes artık armut pişsin ağzımıza düşsünün ötesine geçmiş artık benim yerimede bir zahmet birileri çiğnensin istiyor

-photoshop bile actionlarla kullanılıyor, ucuz yollar tavsiye ediliyor ucuz yollar öğretiliyor

-birileri çıkıyor daha yolun başındayken L serisi 2.8 objektifler istiyor, ya da tavsiye ediyor



-daha önce cevabı verilmiş bir soru soruluyor akabinde cevaplar veriliyor cevaplar verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor soruldukça tekrar cevap veriliyor cevap verildikçe tekrar soruluyor

ve anlaşılıyorki birileri, sorulduğunu bildiği soruları araştırmak yerine ısrarla yeniden soranlara YÜRÜ GİT LAN diyemiyor




sonunda aralarından biri bunu fark edip patlıyor ve bu yazıyı yazıyor...




Tarih: 11 Aralık 2009, 07:41 - İp: 212.***.**0.103
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

yerinde bir yazı. ancak karşıdaki insanın sanalda da olsa insan olduğunu düşünerek aynı yazıları arkadaşlar sinir katsayılarını zorlamadan yüzlerce kez yazabiliyorlar. tabii herkesin bu katsayı değeri farklı olduğu için durum yerine göre değişebiliyor.

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 11:30 - İp: 81.***.**7.150
zwenia
zwenia (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Size kesinlikle katılmıyorum. Forum mantığı bu şekilde işlememesi gereken bir platform. Herkesin farklı zamanlarda farklı yerlerden üyelikleri mevcut. Tabiki eski üyeler olarak bıkmışsınızdır aynı konuları görmekten, cevaplamaktan ya da bu konuları izlemekten ama her kör satıcının bir kör alıcısı vardır. Yani her soru sorana da cevap verecek elbet bulunur. Siz cevap yazıp yazmamakla ilgili kararınızı verirsiniz sadece. Diğer soru-cevaplara karışmamanız gerekir bence.

Ayrıca bu konuya bu kadar sinir olmayın; hayatta dert edilecek çok şey var..

Saygılar

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 13:32 - İp: 195.***.**3.186
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

zwenia ana sayfada aynı başlıktan onlarca görünmesini normal mi buluyorsunuz... aynı soru bir altaki başlıkta sorulmuş cevapları da... yok efendim ben ayrı bir başlık açayım derse herkes gerekli faydalı topiklerde bir önceki sayfalara kayar.. adamlar okumaya eriniyorlar ama defalarca topik açmaya erinmiyorlar

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 13:39 - İp: 81.***.**7.150
zwenia
zwenia (üye)
İstanbul / Amatör

Forum mantığı bu şekilde işleyebilir diyorum sadece.
Kendi adıma konuşmam gerekirse çok fazla konu açmak yerine arayıp bulanlardanım.(yaklaşık 6-7 aydır üyeyim heralde 1 konu açmışım sadece). Hatta ana sayfadan görüp takip edenlerdenim. Ancak bir elin 5 parmağı da bir değil. Forumda konu açma yetkisi olan herkes konu açabilir. Bunun sınırı yok...

Her hafta rakı masasında arkadaşlarınızla buluştuğunuzu muabbet ettiğinizi güşünün, sizi temin ederim konuşulan konuların %40 ı aynı olacaktır. Durum burada da aynıdır bence...

Ya insanlara şu kriterlere uyun konu açma yetkiniz olsun, ya da katlanacağız bu bilgi kirliliğine...

Ben de açıkçası şu makina mu bu makina mı topiclerine bakmıyorum bile. ama bunlara cevap yazanlara da kızmam, buna ne hakkım var, ne de niyetim. Benim söylemeye çalıştığım sadece insanların yetkisi varsa, o yetkiyi kullanmak en doğal hakları...

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 16:36 - İp: 195.***.**3.186
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

problem futursuzca topic açanlar değil. problem bu tür topic açanlara yol göstermek yerine aynı cevapları verme gayretinde olanlar..

bu insanlar yardım ettiklerini zannediyorlar fakat yaptıkları beslendikleri kaynağı tekrara düşürerek kirletmekten başka birşey değil..

bunun sonucunda insanlar doğru soruları sormayı bir türlü öğrenemiyor..

bu durum sadece forumla da sınırlı değil

2006 yılında üye olduğumda bu siteye fotoğraf yüklerken ve topic açarken (serbest kürsüyü bunun dışında bırakıyorum) kırk kere düşünürdük.. eklediğimiz bir fotoğrafın değil üst banda çıkması galeriye eklenmesi için onay alması bile büyük birşeydi biz amatörler için..

bir fotoğrafa bir yorum yapacaksak yazdığımız yorumu 3 kere okurduk öyle yazardık

Korktuğum tek şey ciddiyetin kaybolabilecek olmasıdır.. bunun içinde birilerinin çıkıp futursuzca at koşturanlara(galeri de ve forumlarda) orda dur bakalım diyebilmesi gerekiyor bence

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 20:31 - İp: 212.***.**0.103
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

Nıye tatlı canınızı uzuyorsunuz konuya ıstırak etmeyın olsun bıtsın

 

Tarih: 11 Aralık 2009, 22:52 - İp: 78.***.**9.29
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

TIKLAYIN

Hakikaten insaf be.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 12:05 - İp: 85.***.**9.84
madozz
madozz (üye)
Yurtdışı / Doğa Fotoğrafçısı

Tamamen katılıyorum,

Ben de birşeyler söylemek istiyorum.

1-2 konu hakkında görüşleri öğrenmek için girdiğim bu sitede,inanılmaz derece ego gösterisi yapan,bu işe yeni başlayanları aşağılayan insanlar gördüm.

20 yılını bu işe vermişmiş bilmem ne, 20 yılı boşa harcamışsın arkadaşım kusura bakma.
Sen kendini hala yenileyemiyorsan,eskiye takılıp kaldıysan,çok değerli sandığın bilgileri millet öğrenmesin sadece ben bileyim kimseye söylemeyeyim diyorsan,20 senen çöpe gitmiş.Ağır konuşuyorsun diyebilirsiniz.

Ama böyle konuşan çoğu arkadaşlar yurtdışında fotoğrafçılığın ne durumda olduğunu bilmediklerinden konuşuyor ondan da eminim.

O 6 ayda-7 ayda öğrenilemez dedikleri stüdyo teknikleri yurtdışında 1 ayda temel fotoğrafçılık dersleri alan kişiye öğretiliyor.Sonuçlarının da çok çok iyi olduklarından şüphe yok.

Azıcık yabancı dili olan bir insan sadece e-kitap okuyup pratik yaparak ta size fark atar bunu kabul et yada etme.Edemiyorsan çekemiyorsun demektir.

Herkes kendini dünyanın en yetenekli fotoğrafçısı sanıyor ya...Vesikalık foto çekmekle zenci geline stüdyo ışığı ayarlamakla fotoğrafçı olunuyor mu? Bunu bu işi gerçekten bilen insanlara anlatın da sizi yerin dibine bir soksunlar.20 seneniz gözünüzün önünden bir geçsin hele.

Fotoğrafçılık Türkiye'de pahalı kabul edildiği için yeterli ilgiyi göremeyen bir dal.Ülkemiz biraz zengin olsaydı,sizde herkesin elinde dslr makina gördüğünüz zaman ne yapacaktınız hırsınıza yenilip ortanızdan yarılacaktınız mı merak ediyorum.

Sonrada uyduruk bir fotoğrafa 7-8 lira isteyip millet kendi çıktılarını almaya başlayınca zır zır ağlayın olur mu?

Bu kadar...

 

Tarih: 9 Ocak 2010, 13:20 - İp: 78.***.**3.58
prodersler
prodersler (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben sadece madozz arkadaşımın yazdıklarına imza atıyorum

 

Tarih: 21 Ocak 2010, 18:21 - İp: 78.***.**2.229
  • 1