a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Yurtdışında Fotoğrafcılık Nasıl

yurdışında yaşayan dostalar lütfen yurtdışında fotoğrafcılıkla ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz.
mesala dijital fotoğraf baskısı az mı cok mu? vesikalık vb südyoculuk hizmetleri nerden nerelere geldi, fiyatları ne kadar, stüdyolar artıyormu azalıyormu?

Tarih: 22 Ocak 2008, 12:06 - İp: 88.***.**2.105
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yurtdışında da faaliyetinizi başlatın artık madem gencmenn..Kolay gelsin diyorum bende.

 

Tarih: 23 Eylül 2008, 22:01 - İp: 85.***.**5.135
canprodesigner
canprodesigner (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

herkeze selam ben yurtdışında değilim lakin yurtdışına tasarımlar yapıyorum ve gerçektende fazlasıyla iş var orada ve türkiyede bitecek deselerde avrupa bu işe aşık asla bitmez orada. bazan yapmakdan yoruluyoruz o kadar iş var yurt dışında. bu pazara giren asla kaybetmez ve kazanacağınıda garanti ediyorum...

 

Tarih: 30 Ekim 2011, 20:22 - İp: 78.***.**0.199
eyup-
eyup- (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ben türkyiede yetismis profosyonel fotoshop ve stüdyocuyum simdi almanyaya geldim burda is bulmakta zorlaniyorum ve is ariyorum hala. Ama kendi yerinizi acacaksaniz , fotografciligi burda iyi görüyorum.

 

Tarih: 19 Mayıs 2012, 19:16 - İp: 78.***.**9.238
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Merhabalar,

Almanya da Studyo fotografciligini yapmayi düsünüyorum. Burda yasayan ve bu meslegi daha önce Türkiye´de yapmis kisilerle ortak bi is yapabiliriz. Bulundugum bölgede ki Studyo larin yaptigi isleri gözlemleme sansim oldu. Rakipsiz olduklari icin insanlar orlara gidiyor, fakat kaliteden kimse memnun degil.

25 senelik is tecrübemi koyarak burdakilerden cok daha yaratici isler cikarbilecegimi düsünüyorum. Su an farkli bir sektörde calisiyorum ama fotografcilikta para olduguna inaniyorum. Yeterki kaliteli is yapabilmek. Sadece türklere degil bir coklarina ulasilabilinebilir.

Ilgilenen arkadaslarla irtibata gecebilir daha detayli konusabiliriz..

 

Tarih: 26 Mayıs 2012, 20:03 - İp: 87.***.**1.50
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Selam

Yurt disinda bir ara döner furyasi vardi bmw den yada mercedesten tazminatini alan dönerci oldu hattta bir caddede 3 4 tane dükkan bir arada acildi tabii bunu meslegi rezil edenler baska lanlara döndüler sonra kuaför furyasi acildi önüne gelen berber oldu sonra baktilarki oda rezil olacak baska alanlari rezil etmek icin saldiriya gectiler nasilsa sosyal yasam burda biraz olsun garanti ne oldu kameraci oldular kameraci diyorum meslegin adi burda bu kameraci sonra dekorcu salon dekoru fotografci mesela benim burda adam hem türkücü hem kameraman hem fotografci hemde dekorasyoncu ardindan dügün organize cig köfte gelinlikci orkestra adamin on parmaginda 22 hüner bizim yetismemiz zor cünkü burda onlarin promosyon paketlerine bizim vermemiz imkansiz evin yolunu bulduramayiz. buda dernek yada kural falan yok herkes kafasina göre takiliyor %90 ina kacak yani ruhsatsiz bir sekilde idare ediyorlar bizim gibi %10 konumundakilerde bir sekilde mesleklerini ileriye götürmek icin bir taraflarini yirtiyorlar

Yani yurt disinda fotografcilik meslegi diye bir sey yok önüne gelen fotografci kameramann Türkiye biraz daha olsun kurallari var fotografcilar odasi dernek gibi faaliyetler var ben artik biktim bunlarla ugrasmaktan bize gelen kesim gercekten elit kesim istedigini bilen tabi bizde artik paketleme sistemine gecmek zorunda kaldik önümüze geleni paketliyoruz paket derken dügün paketleri her sey icinde all inklusiv )

Saygilar ben yurtdisinda isi iyice karamsar görmeye basliyorum

 

Tarih: 15 Haziran 2012, 18:32 - İp: 178.***.**5.189
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

"Yurtdisi" ne demek? Ornegin Zambiya yurtdisi mi? Her ulkenin kosullari farkli. Avrupa'da bile kosullar ulkeden ulkeye degisir.

 

Tarih: 22 Haziran 2012, 12:52 - İp: 95.***.**6.64