eoyilmaz
eoyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Youtube Kanalim

Merhaba,

Fotografcilik, urun incelemeleri, photoshop ve lightroom tutorial'lari ve fotografla alakali hersey konusunda ilginc, bilgilendirici ve eglenceli videolar yaptigim bir YouTube kanalim var.

Kanalima:

https://www.youtube.com/c/erkanozguryilmaz

adresinden ulasabilirsiniz. Merak ettiginiz konular hakkinda video isteklerinde bulunabilir, benle ve diger fotograf meraklilari ile videolar hakkinda konusabilirsiniz.

Yeni videolar yukledigimde haberdar olmak icin lutfen kanala ucretsiz uye olunuz.

Tarih: 13 Eylül 2016, 19:03 - İp: 37.***.**9.8
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı


Eleştiriye açık olduğunuzu düşünerek şunları yazmak istiyorum.

Yeni duyurulmuş bir lensi incelemişsiniz, ancak teknik değerleri üzerinden uzun konuşmalar ve size ait olmayan fotoğraflara yorumlar şeklinde.

Bu forumun dSlr veya lens bölümlerinde daha yapıcı tartışmalar izlenebiliyor.. Kendi platformunuza yönlendirmenize bir şey demiyorum, ama "ücretsiz üye olunuz" sözünü garipsedim, ücretli üye kavramı, youtube'da yayıncı ve reklam verenler içindir..

 

Tarih: 28 Eylül 2016, 14:54 - İp: 95.***.**2.57
eoyilmaz
eoyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Kanalımı ziyaret edip, videolarımı izlediğiniz için teşekkür ederim. Yapıcı eleştiriye tabiki de açığım, hatta açım diyebilirim. Eleştirileriniz için de ayrıca çok teşekkür ederim.

Sanırım Nikon 105 f/1.4 ön inceleme videomdan bahsediyorsunuz.

Birincisi fotoğrafların bana ait olmadığını nereden çıkardınız? Video'da sadece 7nci dakika 8nci saniyede örnek fotoğraflar var, orada gösterilen fotoğrafların hepsi de bana ait. Daha iyi olduğunu iddia ettiğim Samyang 135 f/2 lens ile çektiğim fotoğraflar, her fotoğrafın altında da yazıyor.

İkincisi, video'nun adı "Ön İnceleme", yurtdışı sitelerini ya da YouTube kanallarını takip ediyorsanız, bu tarz incelemelere "Preview" denir, çok da yaygındır. İncelediğiniz ürünü, üreticinin size verdiği teknik bilgiler, spesifikasyonlar üzerinden uzun uzun incelersiniz, diğer ürünlerle karşılaştırırsınız. Ayrıca, videomu baştan sonra dikkatle izlemişseniz, video'nun sonunda "Ön İnceleme"de iddia ettiklerimi kanıtlamak istediğimden ve bu lensleri bir gün fiziksel olarak karşılaştırma imkanı bulmayı umduğumdan bahsediyorum (Ekim ayı içerisinde Nikon 105 f/1.4'e ulaşma imkanım olacak bu arada).

Hah bir de şu "ücretsiz üye olunuz" konusu var. İnsanlar kanalıma üye olurken ücret ödeyeceklerini düşünmesinler diye yazdım, garip bir yanını göremiyorum. Ama daha sonraki duyurularımda bunu söylemeyeyim en iyisi, eleştirinizi kabul ediyorum.

Bu siteye yabancıyım, hatta bu 2nci mesajım. Sitede insanlar kendi aralarında kaynak alışverişi yaparken fotoğrafçıların siteleri ya da YouTube kanallarını önermeleri etik olmayan bir durum ise hemen mesajımı sileyim.

Video'larımı izleyip YouTube kanalımı ziyaret ettiğiniz için tekrar çok teşekkür ederim. Diğer videolarımı da izlemenizi ve yeni eleştirilerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim tekrar.

Görüşmek üzere, saygılar.

 

Tarih: 28 Eylül 2016, 15:31 - İp: 212.***.**0.43
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Eleştiriye açık olduğunuz için ben teşekkür ederim.. Netfotoğraf birçok arkadaşımın fotoğraf üzerine paylaşım konusundaki ilk gözağrısı, başka yerlerde görebileceğiniz, aşırı kuralcı yaklaşımı göremezsiniz, dilediğimiz şekilde yazdığımız (benim bildiğim siteler arasında tek) çok iyi bir ortamdır.. dslr gibi bölümlerde sizi daha sık görmek dileğiyle, başarılarınızın devamını diliyorum.. Işığınız bol, kadrajınız geniş olsun.

 

Tarih: 28 Eylül 2016, 22:05 - İp: 95.***.**2.57
  • 1