caglarrock
caglarrock (üye)
Konya / Meraklı

Yetenek Var Mı?

Bir süredir fotoğraf çekiyorum. Kim görse fotoğraflarımı yeni başlamana rağmen fotoğraflar muhteşem diyor. Ama genelde fotoğrafları bir fotoğrafçı değilde öyle okuldan, aileden, akraba, hocalarım falan. Bir de sizn yorum yapmanızı isterim.

Buyrun hepsine bakın

http://www.flickr.com/photos/cdokme

Ekipman olarak Nikon D80 ve Pentax K-5 var. Yaşım 15 bu arada. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada facebook sayfamı açtım herkesi beklerim:

http://www.facebook.com/cdokmephotos

Tarih: 30 Mart 2013, 19:56 - İp: 195.***.**7.93
kisadevre
kisadevre (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba
fotografci degilim ama uzun suredir bende guzel fotograflar cekmek icin ugrasiyorum..fotograflarini inceledim, ilk fotograflarindan son fotograflarina dogru gelisme oldugu acik..ancak cevrendekilerin dedigi gibi muhtesem degiller, elbette bu muhtesem fotograflar cekemeyecegin anlamina gelmiyor..zamanla eminim muhtesem fotograflarda cekebileceksin..
bakis acin guzel, siradan degil..sana nacizane tavsiyem usta fotografcilarin fotograflarini devamli izle..ben mesela izzet keribarin fotograflarini cok severim ve neredeyse hepsini ezberledim..zamanla fotograf cekerken onlarin uyguladiklari aklina geliyor ve daha iyi fotograf cekmeye gayret ediyosun..
umarim faydali olabilmisimdir..
selamlar..

 

Tarih: 30 Mart 2013, 23:26 - İp: 176.***.**6.88
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

Cem yılmazınespirisi aklıma geldi;

- ben yakışıklımıyım?
- evet sen yakışıklısın ama benim yanımda, buralarda..



sizinkide buna benzemiş

- abi ben iyi bir fotoğrafçımıyım?
- evet sen iyi bir fotoğrafçısın.
- başkaları öyle demiyor ama..
- ya boşver sen onları sen burda yeteneklisin işte 4 metrekare içerisinde, uzaklara gidip ne yapcan..



eğer iyimiyim dersen yerel ve ulusal arenalara çıkacaksın. suratına yumruğu yiyeceksin, nakavt edileceksin ondan sonra sende yumruk çakmasını ve nekavt etmesini öğreneceksin..

yerel arenalar netfoto gibi sitelerdir.

ulusal arenalar 1x.com 500px, deviantart, flickr vs..

buralarda ringe çıkamadıktan sonra sen bulunduğun çöplüğün horozu olmaktan öteye geçemezsin.. bunu böyle bil.. he yanlış anlama, bulunduğun alanın horozu olabilmekte marifettir. mesela esnaf fotoğrafçılar yıllardır kötü fotoğraflar sayesinde iş yaptılar. ne yerel ne ulusal arenaya çıkabildiler.. ama yıllardır bu şekilde bile para kazandılar.. dolayısıyla horoz örneği mecazi anlamda kullandım yanlış anlama..

bu arada, arada sırada yarışmalara fotoğraf gönder, stok fotoğrafçılık sitelerine çalışma gönder bakalım ne derece ulusal, yerel veya horozsun

 

Tarih: 31 Mart 2013, 22:41 - İp: 195.***.**0.11
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

bu arada, yetenek varmı sorusuna gelince, yetenek zamanla keskinleşen bişeydir. üzerine eğilmediğin müddetçe körelir uğraştıkça keskinleşir.

eğer sen fotoğraf konusunu özümseyemezsen uzun zaman sabredemezsin, sabredemezsende yetenekli olamazsın..

 

Tarih: 31 Mart 2013, 22:42 - İp: 195.***.**0.11
caglarrock
caglarrock (üye)
Konya / Meraklı

Tum abilerime yorumlari icin tesekkur ederim. Tavsiyelerinize uyacagim. Tekrar tesekkurler

 

Tarih: 5 Nisan 2013, 14:57 - İp: 5.***.**4.206
deepballin
deepballin (üye)
İstanbul / Amatör

Bence çevrenizde iti bir fotoğrafçı varsa, onunla iletişim kurmakta fayda var. Ben iki sene önce bu işe başladığımda elimde Samsung'un pratik bir makinesi vardı, SL202. Kimsenin harika falan dediği yoktu, niye biliyor musun? Elimdeki makineyi herkes edinebiliyordu çünkü. Ne zaman Fujifilm S2800 HD'mi aldım, millette bir hareketlenme başladı. Sonra o da söndü.

Ama ne zaman iyi fotoğrafçı dostlarıma gitsem, en gerçek yorumları onlardan aldım. Demem o ki, insanlar senin fotoğraflarına değil, makinene bakarlar. Şimdi çektiğim fotoğraflara bakarak aynı makineyi alan bir çok arkadaşım gelip bana "nasıl makine bu, ben aynısını çekemiyorum" diyor. İş makinede değil, sizde. Çoğu insan bir iki fotoğrafta alan derinliğini kıssanız sizi ilah yapar. Ben iki makro çektim diye bana üstad demedikleri kalmamıştı.

Siz siz olun, kendinizi ölçün ilk önce. Çevredeki yorumlar sizi ancak bir balon gibi şişirir, sonra gerçek bir fotoğrafçı görünce patlarsınız. Seviyorsanız, devam edin.

Sevgiler.

 

Tarih: 7 Nisan 2013, 09:25 - İp: 88.***.**1.135
caglarrock
caglarrock (üye)
Konya / Meraklı

Deepbalin abi son noktayı koydun. Muhteşem bir cevap oldu. Sana da içten teşekkürlerimi sunuyorum

 

Tarih: 7 Nisan 2013, 21:16 - İp: 195.***.**7.93
  • 1