marss
marss (üye)
İstanbul / Meraklı

Yetenek Sınavı (fotoğraf)

ya arkadaşlar kusura bakmayın acilen bilgiye ihtiyacım var. fotoğraf bölümü için sınava girmiş yardımsever dostlar yardımlarınızı bekliyorum.

ben 9 eylül üniversitesinde fotoğraf bölümü için yetenek sınavına girecem. sınav başvurumu yaptım, birkaç gün sonra yapılacak sınav için beklemeye geçtim.
yanlız portfolyo hazırlama konusunda ufak bir sorun var. hani ilk defa gireceğim için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
daha önce girenler nasıl hazırlıyorlardı, albüme yada bir dosyaya sıralı birşekildemi, yada başka bir şekildemi uygun olur.
üçüncü aşamadaki model çekimindede portfolyo hazırlamamız isteniyormu. bunun içinde yapılması gerekenler neler.
izmirde bana yardımcı olacak iyi bir fotoğürafçı biliyormusunuz.
ve en önemlisi şimdi çekim yaptırdıkları yer muhtemelen etrafı kapalı ama östü açık bir yer olacak. etraftaki heykel ve seramikleri çekebilirmişiz. yani flaşsız çekimler yapılacak. bunun için bizdeki analok makinelerle hangi ayarlarda çekim yapmak uygun olur. genel olarak professonel analok makinelerin hepsi genel olarak aynı değerlerde çekildiğini düşünürsek.

bu arada portfolyo için fotoğraf çekimleri saat övlen 2 den sonra yapılacak.

şimdiden çok teşekkür ederim yardımcı olacak herkese.



#marss' tarafından 15.08.2007 16:23:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 16:18 - İp: 88.***.**6.97
belgeselci
belgeselci (üye)
Eskişehir / Amatör

bu konuyla ilgili zax arkadaşımız eey tecrübeli onunla iletişim kurmanı öneriyorum...hatta yanlış hatırlamıyorsam forumda böle bi konu açmıştı ya da açan birisine cvp yazmıştı ... forum sayfasında zax yazarsan çıkar...
bende çok heveslendim bi aralar fotoğraf bölümü sınavlarıan fakat çok zor oldğunu ve çizim istediklerini sölediler ve benim çizimim hiç ii olmadığı için vazgeçtim. birde böle IQ testi gibib bişi soruolarmış ayrıca eğer önceden çektiğin profesyonel fotoğraf var mı yok mu die soruolarmış ve özellikler fotoğraflara bakıyolarmış...
bildiğim kadarıyla böyle!
kolay gelsin

 

Tarih: 15 Ağustos 2007, 18:49 - İp: 88.***.**8.120
marss
marss (üye)
İstanbul / Meraklı

teşşekkür ederim belgeselci enazından birşeyler yazmışsın.
benim anlam veremediğim şey bu sitede hiçmi fotoğraf bölümü sınavına daha önce girmiş kimse yokmu. yada bu bölümde şuan okumakta olan.
ben bu konu hakkında daha önce açılmış birçok topiğe bakttım ama hiçte açıklayıcı bir bilgi bulamadım.zaten bu sınavlara girmek isteyen kişilerin bildikleri şeyler.

ya yokmu hiç bu sınava girmiş birisi çıkıpta.
ben 9 eylül sınavına bu tarihte girdim.portfolyomu bu şekilde hazırladım. diğer öğrenciler böyle hazırlamışlardı. portfolyoda ençok bu şeye dikkat ediyorlar. zeka soruları bu şekilde yapılıyor. örnekleri bunlar.

neysee ya boşverin. ben başımın çaresine bakarım.

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 20:10 - İp: 85.***.**0.126
kızfoto
kızfoto (üye)
Afyonkarahisar / Stüdyo Fotoğrafçısı

meraba bende çankakalede 2 yıllığı var bu bölümün okula mail atmıştım ve okul bana yetenek sınavının olmadığını söylemişti ildefa senden duyuyorum yetenek sınavının olduğunu sınadan sonra bana ne ler yaptığınızı ne sordugunu mail atarmısın kolay gelsin işallah başarılı olursun sınada

 

Tarih: 29 Ağustos 2007, 21:18 - İp: 88.***.**1.42
alkuzar
alkuzar (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bende aynı sınava katılıyorum portfoylo çalışmaları hakkında bana getirmemiz gereken resim ebatını vermediler veya kaç resim getireceğim hakkında ..

Halkla ilişkilerde görevli bir bayan ile konuştum bana portfolyoları orada çekip hazırlayacağımızı söyledi fakat bunu mantık almıyor okadar zaman yok 10 adet resim hazırlanması gerekiyormuş.. Kendin getirmiyormuşsun... ( ama öneririm kendi resimlerini getir ne olursa olsun ) Ben öyle yapıcam .... Bende Sony DSHC5 dijital SLR makina var bununla sınava girebilirmiyim bilmiyorum analog makina hakkında bahsediyorlar analog makina ve film banyosu konularında tecrübeli değilim. Negatiflerin banyosunu onlar yapıyordur sanırım.. Bende elimden geldiğince bilgi edinmeye çalışıyorum fakat ya eksik bilgi geliyor yada kesin olmuyor çok karışık sen düşündüğün kendi önemlerini al ... Buradanda sana sınav hakkında fazla insanın yardımcı olacağını zannetmiyorum çünkü bu bir yarışma sayılrı kimse kimseye gerektiği bilgiyi bilsede vermez. bunu söylemiş olayım okulu ara veya git oradan tam bilgi al bence .. bende öyle yapıcam Sana şimdiden başarılar diliyorum .

 

Tarih: 15 Ağustos 2008, 00:26 - İp: 85.***.**8.116
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

hala analogda ısrarcı olan bi okulun sınavına girmek için bukadar ısrarcı olmak ilginç.

okulun daha sınava girecek adaylarla sağlıklı bir iletişim kuramamasıda cabası


kolay gelsin

başarılar..

 

Tarih: 23 Ağustos 2008, 03:30 - İp: 88.***.**0.219
patrapatra
patrapatra (üye)
Antalya / Amatör

merhaba ya ben bu sene yetenek sınavına giricem dokuz eylul ve akdenızı dusunuyorum acaba sınavlarla bi bilgisi olan var mı? simdiden tesekkur ederimm

 

Tarih: 27 Mayıs 2012, 16:02 - İp: 62.***.**6.147
  • 1