bigvizör
bigvizör (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Profesyonellerden Cevap

Slm arkadaşlar günümüz teknolojisinde hızla üretilen digital makinaları, acaba 60 lı 70 li yılların teknolojisiyle üretilen mekanik makinaları kadar, keskin ve kaliteli seviyeye gelebilmiş midir? En azından ileride bi 30 40 yıl sonra klasic niteliği kazanabilirlermi !!!

Tarih: 18 Mayıs 2006, 22:19 - İp: 88.***.**9.233
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

Profesyonel değilim. yeni başladım sayılır fotoğrafçılıkla ilgilenmeye o yüzden tecrübelerimden yararlanamayacağım size cevap yazarken ama biraz felsefe yapabiliriz belki.

aslında teknolojinin geriye doğru gittiği yok. insanların elinde her geçen gün daha kaliteli optikler yapma fırsatı geçiyor. bunlar girişi seviyesi kullanıcılara uzak olsa bile profesyonel fotoğrafçılara yönelik optiklerin her modelde yerinde saydığını ve hatta 40-50 sene önceki optik kalitenin de altında kalacaklarını hiç sanmıyorum.
demek istediğim o efsane makinalardaki lensler sizin makinanızın kit lensinden daha kaliteli olabilir ama kit lensleri doğrudan bir fikir vermez günümüz lensteknolojileri hakkında. mesela lensleri günümüz canon L lensleri ile karşılaştırdığımızda, sanmıyorum ki bunlardan bile keskin olsunlar.

Sorunuzu dijitaller üzerine sorduğunuzu biliyorum. benim cevabım daha çok analoglar üzerineydi.

Bu günlerde alınan dijital makinaların ömrünün bu kadar uzun olacağını sanmıyorum. kalsa kalsa adı kalır gibi geliyor. sersörlerin veya ekranların ömrü bittikçe de değiştirmek o kadar da hesaplı olmayacaktır.

Burak

 

Tarih: 19 Mayıs 2006, 11:34 - İp: 85.***.**9.170
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

bigvizor yazından anladığım kadarı ile eski bir slr makinam olsa bu ileride antıka olurmu diyorsun 67 mustangın kimisi için ferrariden güzel olduğu kimisi için ise kümes bile olmaz kabul edilebilmesi gibi bişey bu teknoloji elbetteki ilerleyecek ancak zevklerin bir malın kişi için değerini belirleyen şeyler olduğuna inanıyorum

saygılarımla..
bu arada ben 67 mustangı seçiyorum

 

Tarih: 19 Mayıs 2006, 18:39 - İp: 193.***.**3.70
bigvizör
bigvizör (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Sevgili burfak ama canon l serisi dediğiniz lensleri kaç lişi alıp kullanabiliyor. Fiyatlarına yanışılmıyo bile. Ama eski makinalara baktığımızda bir kodaklarda bile Schneider lens var.Şimdi üzerinde Schneider lensle üretilen bir makinanın fiyatına bide bakın.

 

Tarih: 19 Mayıs 2006, 23:57 - İp: 85.***.**7.159
bigvizör
bigvizör (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Mrh sevgili ahmetozt sanırım anlatmak istediğimizi tam olarak anlayamadınız. Aslında ben şimdiki biçok digital fotoğraf makinalarına özellikle çin mallarına insanlarımızın neden hemen atlayarak alıyorlar.sanki çok iyi bir makinalarda herkes bilinçsizce bu tarz makinaları alıyo. Üstelik teklonojinin bile bu makinaları kabul etmemeleri gerekiyor diye düşünüyorum.

 

Tarih: 20 Mayıs 2006, 00:05 - İp: 85.***.**7.159
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

bir çok insan sadece almış olmak için fot mak alıyor tüketim çılgınlığı işte atlamamak lazım ama herkes seçimini yapmakta özgür
yapacak bişi yok bilinçsiz tüketim sonra çok kısa sürede artık eskidi deyip bir kenara atılıyor yanlış olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi yapacak bişi yok
saygılarımla

 

Tarih: 20 Mayıs 2006, 13:17 - İp: 85.***.**5.36
bigvizör
bigvizör (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Evet sayın ahmetozt sanırım en doğru cevabı sizden aldım. Gerçi bunu hiç düşünmemiştim. Fatak sanırım söyledikleriniz doğru. Bilinçsiz tüketim ve satın alma hevesidir. Bizi bunlara iten

 

Tarih: 21 Mayıs 2006, 12:55 - İp: 88.***.**3.160
  • 1