kimkibu
kimkibu (üye)
İstanbul / Meraklı

Ödüllü Fotoğraf?

iyi fotoğraflar çekmeyi istiyoruz hepimiz. bunun için de internette veya birilerinin önerisiyle satın aldığımız kitapları falan inceliyoruz. ya da daha kısa yollu bir yöntem: gözlem yapıyoruz. çünkü iyi fotoğrafçı demek iyi bir gözlemci de demek aynı zamanda. e tabi başka fotoğrafçıların bakış açısını görmek için de onların "efsane" fotoğraflarını incelememiz de çok önemli. yani "işi bilenler" öyle diyor. ben de bu öneriye uyup fotoğrafları izliyordum. ödüllü olanları. nedenini sormayın bilmiyorum.

ne demeye bunları yazıyorum ben de çok emin değilim ama canımı sıkan bir durum var. ödüllü fotoğraf ne demek? ve neden o ödüllü fotoğraflara bakmak insanın gözlerini doldurup sinirlerini bozuyor? "farkındalık" mı yaşatmaya çalışıyor fotoğrafçı bize?

bir de ödülü alan fotoğrafçı mı yoksa yaşadığı acıyla fotoğrafa konu olan "obje" mi? ve neden fotoğraf çeker ki insan? bilmiyorum belki de konuya gereğinden fazla duygusal yaklaşıyorum. muhtemelen abartıyorum da. ama hani farklı perspektifleri görmek de mühimdi ya, o yüzden buraya yazıyorum.
değerli görüşlerinizi paylaştığınız da aydınlanıcam. sanırım.


#kimkibu' tarafından 03.09.2012 23:44:12 tarihinde düzenlendi.


#kimkibu' tarafından 03.09.2012 23:45:02 tarihinde düzenlendi.


#kimkibu' tarafından 03.09.2012 23:48:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Eylül 2012, 23:42 - İp: 78.***.**1.110
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör


" ödüllü fotoğraf ne demek? ve neden o ödüllü fotoğraflara bakmak insanın gözlerini doldurup sinirlerini bozuyor? "farkındalık" mı yaşatmaya çalışıyor fotoğrafçı bize? bir de ödülü alan fotoğrafçı mı yoksa yaşadığı acıyla fotoğrafa konu olan "obje" mi? ve neden fotoğraf çeker ki insan? "

Cevap verilmeme sebebi ne demek istediginizi kimsenin anlamamasindan - kusura bakmayin. Arka arkaya 2 cumle icinde 5 ayri soru - birbirinden alakasiz

 

Tarih: 5 Eylül 2012, 17:50 - İp: 96.***.**5.17
  • 1