dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Kare İçin, Sandal Neden Önemli?

Merhaba

Herhangi bir kare de yan duran bir sandal fotoğrafı, başıboşta olabilir, bir kıyıya bağlı da,çürümüş dökülmüşü de olabilir, çekim değerleri bile elle tutulur olmasa da, güzel yorumlar alıyor. S-B si deneniyor, portreler yamanıyor. Bazan gölette olmasına bile gerek duyulmadan yan yatık çekildiğinde yine de ilgi görüyor.

Yani, bir kayığın (veya sandalın, her neyse)etrafını ağır adımlarla dönerken, geniş açıda her nefes alımında basılan deklanşörün, bir ay boyunca bir kişiye yetecek kadar değerli bir fotoğraf albümü oluşturmasını ben anlayamadım.

100 yıllık bir ahşap binanın almadığı güzel yorumu 2 yıldır terkedilen sandal alıyor.


Anlayan bana anlatsın lütfen. Kayık (sandal) avına çıkacağım

Tarih: 9 Eylül 2007, 23:31 - İp: 88.***.**2.207
deck
deck (üye)
Kocaeli / Amatör

Elden ayaktan kesilmiş, neredeyse müsveddeye dönmüş bir canlı düşünün. İnsan olabilir, hayvan olabilir. Onu hayata bağlayan son şeyi, yada tek şeyi çekip alın elinden. İnsanların acıma duygularını tehayyül edebiliyormusunuz o müsveddeye karşı? Canlıyı hayata bağlayan o son şey ne ise kayık için su ve onu kullanacak insan odur. Onlar yoksa fotoğrafta, kıraç uçsuz bucaksız vadide tek başına bir kayık yada döküntü iskelede terk edilmiş bir kayık insanda o benzer acıma hissini uyandırır. Fotoğraf kimi zaman sadece kayıt düşmek tarihe, kimi zaman olabildiğince aktarmaksa duyguyu. Bu yoğun acıma duygusunu olabildiğince doğal aktaran fotoğraf başarılıdır. Bunda şaşılacak bir yan göremiyorum..

 

Tarih: 10 Eylül 2007, 21:21 - İp: 88.***.**0.59
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Başka fikri olan;

 

Tarih: 10 Eylül 2007, 21:28 - İp: 88.***.**5.224
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

en başta kayığın fotoğrafda diyagonal çizgiler oluşturması zaten kendi halinde estetik duruyor ve fotoğraf durağan olsa bile seyri diyagonallikten dolayı sıkıcı olmuyor
onun dışında geniş açı objektifle bu dahada bir derinlik kazanıyor
bunun yanına bulutlu kızıl tonlarda bir gökyüzü eklenirse tadındanda yenmiyor iyi hoş bende aynı konudan şikayetçiyim sonuçta dediğiniz gibi bütün kayık fotoğrafları birbirine çok yakın ama sonuç olarak orjinalliği tartışılır ama güzelliği tartışılmaz gibime geliyo tabi hakkaten kötü kayık fotoğraflarıda var

 

Tarih: 10 Eylül 2007, 23:38 - İp: 88.***.**2.206
baharbahar
baharbahar (üye)
Konya / Amatör

Peygamber devesi, kayık, kelebek, tütün saran el, damla...

istisnalar hariç artık oldukça sıkıcı olmaya başlayan temalar maalesef

 

Tarih: 11 Eylül 2007, 00:18 - İp: 88.***.**0.42
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Açıkçası Kayık fotografarı ilgimi çekmiyor. Su ışık düzgün zamanda yansıdığında oldukça güzel görüntüler verebiliyor. Bu neenle cazip gelebilir. Çekim zamanı ve kullanılan filitreler de önemli tabii.

 

Tarih: 11 Eylül 2007, 09:11 - İp: 88.***.**2.179
  • 1