ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Göz Eğitimi

http://www.mfilomeno.com/filomeno/photographes.html

Verdiğim linki incelerseniz gözleriniz kadraja daha farklı bakabilir. Dünyaca ünlü fotoğrafçıların çalışmalarının yer aldığı yaratıcı çalışmalar. Ne kadar çok değişik fotoğraf incelerseniz o kadar çok farklı fotoğraf çekebilirsiniz yaratıcı fotoğraf adına. Umarım faydası olur. Yine böyle faydalı linkleri paylaşmaya devam ederim.

Tarih: 8 Kasım 2005, 17:13 - İp: yok
gamzegg
gamzegg (üye)
İzmir / Amatör

Gerçekten güzel ve faydalı bir site.Teşekkürler Ceko..
Devamını bekliyoruz.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 17:51 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Özelliklede Peter Lindberg fotoğrafları. Bu adam muhteşem bi adam be. Pirelli takvimi için yaptığı çalışma özellikle acayip yaratıcı.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 17:59 - İp: yok
gamzegg
gamzegg (üye)
İzmir / Amatör

Bir de Claus Wickrath 'ın moda fotoğrafları çok hoşuma gitti.Herkesin bakmasını tavsiye ederim.Görmüşsündür ceko,mükemmel düşünerek hazırlanmış fotoğraflar değil mi?.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 18:24 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gercekten inanilmaz calismalar..
..
ceko, ben d200 alirsam oyle fotograflar cekebilir miyim acaba?..

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 18:54 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Çekemezsin dadanagast. Bunun için D2X alman gerekir Böylece Nikon daha çok para kazanmış olur
Fotoğrafçıların hepsi aslında birbirinden değerli ve dünyanın en popüler dergilerine ve markalarına çalışıyorlar. Aslında hepimizin dikkatini çekmesi gereken şey son derece basit gibi duran fotoğrafların aslında nasıl yaratıcı çalışmalar olduğudur. Yani ticari kaygılar güdülse bile gerçekten başarılı ve sanat kokan çalışmalar. Sitedeki arkadaşlara gerçekten çok faydası olacaktır. ben açıkçası böyle fotoğrafçıları izleyerek, çalışmalarını elimden geldiğince takip ederek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İşin tekniği kadar fotoğrafseyretmek ve çözümlemekte önemlidir.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 22:19 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dadanagast amacın böyle fotoğraflar çekmekse D200'e ihtiyacın yok bunu sende biliyorsun. ama amacın Nikona para kazandırmaksa kesinlikle kendine bir D200 değil D2X alabilirsin Yaratıcı ve göz eğitimi için oldukça sağlam fotoğrafçılar. Dünyanın en prestijli dergilerine ve markalarına çekim yapan bu adamların çalışmalarını sürekli takip etmeye çalışıyorum. Hepsini bir arada yakalayınca sizlerle paylaşmak istedim. Fotoğrafın tekniği kadar çözümlemeyi ve izlemeyi de bilmek gerekir. Şahsen benim açımdan izleyerek ufkumu genişletmek ve çözümlemek teknikten daha önemli.

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 22:23 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin, ki basta da soyledigin gibi, kadraja daha farkli bakilacaktir bu calismalari gordukten sonra..
basit gibi gorunme olayinda da haklisin.. fotografin son halini gorunce basit oldugu dusunulebilir, ama o basitligi dusunebilmek iste onemli olan..
..
ben aslinda bu tur fotograflar cekebilmenin imkansiz olmadigina inaniyorum ceko.. fotografcilikta ne kadar yatirim yapildigi cok onemli..
simdi bu insanlarin calistiklari setleri var, birsuru malzemeleri var.. ortamlari var yani.. ama bizlerin yok.. en azindan benim yok..
........
baksana en azindan d2x almam gerekiyormus, alamayacagim icin hicbir zaman onlar gibi olamayacagim..
..bu arada gamze hanim merhabalar.. dargin degiliz degil mi?.. eski darginliklarimizi unutalim lutfen..

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 22:29 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Evet dadanagast bu adamların gerçekten ekipöman bazında herşeyleri var. hatta şöle söyleyebilirim: Dünyanın ve türkiyenin en iyi, bilinen fotoğrafçılarına bu tür ekipmanlar bedava gönderilir. Bu adamların herjhangi bir markanın fotoğraf makinesini kullanması o markayı göklere çıkarır, onore eder. Hatta Nikon ve Canon gibi markaların her yeni çıkan makinelerini Türkiyede isim vermek istemediğim bir çok fotoğrafçıya gönderdiğini duymuştum
Bir şeye dikaktini çekmek istiyorum fotoğraflarda dada, fotoğrafı çözümlerken o fotoğrafın hangi ekipmanlarla ve hangi ışık koşullarında az çok anlarım. Gözün buna alıştıkça fotoğrafın nasıl çekildiğini zaten pat diye söyleyebilirsin. Ve bu adamların çoğu fotoğrafı, en azından ticari olmayanları, doğal ışık koşullarında ve modelin en doğal hali ile çekilmiştir buna emin olabilirsin. yani ekipman olmadan da bir fotoğrafçı harikalar yaratabilir. Örneğin "p" ile başlayıp "y" ile bitenler ve dadaistler. Ha bide naçizane haber fotoğrafçısı diye ortada dolaşan fotoğrafçı müsvetteleri

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 22:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ceko, gercekten acaba gonderiyorlar mi bedavadan?
...
saka bir yana, modelleri en dogal halleriyle cekmis olabilirler ama iste bizlerin modelleri var mi da cekelim?
simdi o fotograflardaki bayanlari nasil cekersen cek, harika cikarlar bence.. nereden bulacagiz oyle modelleri?
..
aslinda burada bir zamanlar gittigim bir fotografcilik klubunde modeller kiralanabiliyordu.. istediginiz gibi calismalar yapabilmeniz mumkun..

ama iste sonra asil sorun basliyor.. diyelim ki onlar gibi fotograflar cekmeyi basardik, kimlere gosterecegiz de zengin olacagiz ceko?..

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 22:59 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Valal doğru sölüyon o modeller bende olsa neler yapardım. özellikle orada Catherina Zeta ile Kate Moss'un simaları ve fotoğrafa makinasına bakışları çok hoşuma gitti (Şimdi böyle dedik ya abi herkes girer siteye eheheheh )

 

Tarih: 8 Kasım 2005, 23:08 - İp: yok