mehmet4855
mehmet4855 (üye)
Muğla / Stüdyo Fotoğrafçısı

Gereksiz Rekabet

herkeze merhaba sevgili meslektaslarım steye yenı uye oldum ve ıncelemelerım netıcesınde heryerde sacma sapan rekabetler var.anlamadıgım eger para kazanmayacaksak nedıye ıs yerı acıyoruz?bende meslegımı cok sevıyorum ve kalıtelı bır ısyerı oldugumuzu bılıyorum ama gercekten rekabet yaparak hem kazanctan oluyoruz hemde meslekten soguyoruz cunkı vermıs oldugumuz kalıtenın ve hızmetın karsılıgını alamıyoruz.uzun oldu kusura bakmayın herkeze ıyı calısmalar.

Tarih: 5 Ağustos 2007, 22:30 - İp: 88.***.**8.55
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

ahilik döneminde, müşterisine ben bugün siftahımı yaptım siz kalan alışverişinizi karşı dükkandan yapın komşum daha siftah yapmadı diyen esnafı hatırlıyor musunuz? Güzel huylara sahip olan milletimizi o günden bugüne yozlaştırdılar.Kişilikleri gelişmemiş insanlar esnaf oldular ve ticaretin genel prensiplerini ve insanlığı öğrenmeden dükkan açtılar hele bir de rakibinden biraz güçlüyse zulme başladılar .Ahilik döneminde çıraklar ustalarından her konuda eğitim alır ve erdemli birer insan haline geldiğinde beline kuşak bağlanır esnaflık yapmasına izin verilir daha sonra yanılanlar olursa lonca sistemlerinde denetlenir böylece müşterinin mağdur olmasını önüne geçilirdi.Şimdi bahsettiğiniz rekabetlerden tabiiki sadece bir kısım insan karlı çıkıyor onlar da malzemeciler, biz para kazanmadan ömrümüzü tüketiriz ama onlar malını bize tükettirir,1968 yılından beri aralıksız fotoğrafçılık yaparım, meslektaşlarımın bu kadar acımasız olduğu bir dönem hatırlamıyorum allah sonumuzu hayıreylesin rekabet yapanlara da akıl fikir versin ...Hepimizin çoluk çocuğu var birbirimizi kollayalım ...

 

Tarih: 6 Ağustos 2007, 10:40 - İp: 88.***.**9.97
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sayın Fotoaslı,
karlı çıkan bir tek malzemeciler olduğunu düşünüyorsan - bu zihniyetle pek bir yere varamayacağını söyleyebilirim.
Benzer rekabet malzemeciler arasındada ne yazıkki var. Malzemeciler deyip işi kolaya almamak gerek. Malı ithal et vur gitsinle iş belki 30 yıl önce dönüyordu ama günümüzde öyle değil. Aşırı düşük kar marjları ile haraket etmek - şirket ne kadar büyük olursa olsun - çok zor bir iş. Şimdi kesin "ama siz sürümden kazanıyorsun diyeceksin" ama unutmaki malzemecilerinde sürümle batan, dönen, ödenmeyen çek - senet ve bir sürü farklı riskleri var. Varsayalım "malzemeciler" diye adlandırdığın sektör kolunu bir gün içinde ortadan sildik. Ne olacak ? Malzemeye nasıl ulaşacaksınız ? Bu şekilde kestirip atmak doğru değil. Her meslek gruplarına saygıyla işe başlamalı. Ülkemizdede eksikliğini duyduğumuz zaten saygılı ve etik ticaret değilmi?
Herkese Sevgilerle....

 

Tarih: 9 Ağustos 2007, 19:30 - İp: 85.***.**3.97
mehmet4855
mehmet4855 (üye)
Muğla / Stüdyo Fotoğrafçısı

evet hıc kımsenın bırbırıne ve yapmıs oldugu ıse saygısı yok bız fotorafcılar olarak sadece yapmıs oldugumuz ısı ve kazancımızı baltalıyoruz.ucuz mal satarak para kazanılmaz sadece hakkını tam manısıyla alırsan para kazanılır bence.
burda suclu malzemecı veya fotorafcı degıl bence suclu hepimiziz kendimiz yapıyoruz kendimiz aglıyoruz ama boyle olmamalı.rekabeti bırakıp para kazanmaya bakalım arkadaslar.
36 vs ve 1 adet 15x21 fotorafı 5 ytl ye veren arkadaslara seslenıyorum.
herkeze kolay gelsın

 

Tarih: 10 Ağustos 2007, 15:36 - İp: 88.***.**8.55
liebster
liebster (üye)
Kütahya / Firma

syn meslektasım önemli olan seninde belirtigin gibi kalitemiz.meslegimiz allah vergisi özel bir yetidir.sen işini kaliteli yaptıgın sürece sektörde göze hitap ettigi sürece bitmeyecektir.boşu boşuna moralinizi bozmayın.yahudi demişki ucuz mal alacak kadar zengin degilim.ama zaten işimiz kalite üzerine emege dayalı emegin para ile bedeli fark yansıtıla bilir.dogru bildiginden şaşma.kazanan sen olacaksın...hayırlı işler herkeze.(cesaret kendi sanaatını sergileye bilmektir.)esen kalın...

 

Tarih: 12 Ağustos 2007, 14:55 - İp: 88.***.**6.81
  • 1