boncukm
boncukm (üye)
İstanbul / Amatör

Gelin Fotoğ. Çekeceklere Tavsiyeleriniz

gelin fotoğrafı çekecek deneyim tecrübe sahibi olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nedir neler önerirsiniz ?

Tarih: 18 Mayıs 2015, 21:30 - İp: 94.***.**1.219
b_scroll
b_scroll (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ben de bu konuda çok araştırma yaptım şu makaleye denk geldim geçen.

Düğün fotoğrafı çekiminde bir fotoğrafçının dikkat etmesi gereken konuları diğer fotoğrafçı arkadaşlarımıza da faydalı olması açısından toparladık.
İşte bir fotoğrafçının düğün çekimi esnasında dikkat etmesi gerekenler:

1. Gelin ve Damatla İyi Bir İletişim Kurun
Gelin ve damat o gün hayatlarının en önemli günü olduğundan dolayı stresli ve heyecanlı olabilirler. İşte burada fotoğrafçıya büyük bir görev düşüyor. Bu mutlu anın fotoğrafçısı olarak çiftinizi rahatlatma görevi size düşüyor. Tabi ki bunun için de çekim öncesinde çiftle bir araya gelip birlikte biraz vakit geçirmeniz sizin faydanıza olacaktır. Hatta mümkünse ofisiniz dışında bir yerde buluşup, birlikte yemek yerken çekim hakkında konuşabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Bu aranızda bir arkadaşlık kurulmasını sağlayacaktır. Çekim günü de bütün pozitif enerjinizi ortama yansıtmaya çalışın. Çiftinize sürekli poz verdirerek onları heyecanlandırmak yerine doğal anları yakalamaya çalışın. Çekim esnasında çok sıkmadan espriler yaparak çiftinizi güldürün, tam o anlarda mutlu kareleri yakalamaya çalışın. ’Harika, çok güzel, işte bu kare süper oldu’ gibi sözler söyleyerek çiftin mutlu olmasını ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlayın. Böylece çıkan sonuçlardan her iki taraf da mutlu olacaktır.

2. Çekim Alanına Mutlaka Çekimden Gününden Önce Gidin
Düğün için çekim yapılacak mekanı bilmiyorsanız daha önce hiç gitmediyseniz, çekim gününden önce mutlaka gidip ortamı tanımanız gerekir. Nerelerde nasıl pozlar çekebileceğinizi kafanızda canlandırmanız çekim günü işinizi kolayklaştıracaktır. Kullanmanız gereken ekstra ekipmanlar varsa eğer onları önceden belirleyip zaman kaybını önlemiş olursunuz. Ortama hakim olan bir fotoğrafçı her zaman bir sıfır öndedir.

3. Yanınızda bir Yardımcı Olsun
Çekim anında siz büyük bir koşturmanın içindeyken yanınızda bir yardımcınızın olması işlerinizi kolaylaştıracaktır. Aksesuarların taşınması, harici flash kullanımında yardımcı olması, reflektör kullanımı gibi konularda birinin size destek olması hem zamandan tasarruf olacaktır, hem de sizin sadece çekeceğiniz fotoğraflara odaklanmanızı sağlayacaktır.

4. En Az İki Makine Götürün Yanınızda
Düğün fotoğrafçılığında en önemli şey zamandır. Zamanı çok iyi kullanmanız ve çok hızlı olmanız gerekir. Bu kadar hızlı olurken de hiçbir anı kaçırmamanız gerekiyor. Bu nedenle yanınızda iki farklı gövde götürürseniz en çok kullanacağınız iki farklı lens de gövdelerde hazır halde olacaktır. Böylece lens değiştirerek vakit kaybetmiş olmazsınız. Ayrıca bir gövde de herhangi bir sorun olursa yanınızda yedek bir gövde bulunmuş olur.



5. Hava Koşulları
Dış mekan çekimi yapacaksanız eğer çekimin yapılacağı tarihi göz önünde bulundurarak hava durumu kriterini sakın gözden kaçırmayın. Riskli olabilecek tarihlerde alternatif olarak öncede kapalı bir mekan da ayarlamaya çalışın.

6. Işığı Doğru Kullanın ve Ek Flashlar Kullanın
Ortam ışığının yanı sıra profesyonel olan bir veya daha fazla flash ile çalışmanız daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Tek flash yetersiz kalabilir. Özellikle dış çekimlerde gelinliği daha homojen bir şekilde aydınlatabilmek için ikinci bir flasha gerek duyabilirsiniz. Ayrıca yansıtıcı reflektör desteği de çok daha düzgün ışıkta kareleri yakalamanızı sağlar.

7. Sürekli çekim modunda’da çekim yapın
Hareketlerin sürekli olduğu çiçek fırlatma, koşma gibi anlık olayları daha güzel fotoğraflayabilmek için sürekli çekim modunda çekim yapmanız daha iyi karelri yakalama şansını sağlar. Bu durumda çektiğiniz on kare fotoğraf içinden en uygun olanını seçmek daha az riskli olacaktır.

8. Çekim Anında Hiçbir Fotoğrafı Silmeyin
Çekim anında fotoğraflara bakarken ‘bu olmamış,kötü çıkmış’ diyerek hiçbir fotoğrafı o an silmeyin. Çünkü o an gözünüze kötü gözüken fotoğrafları daha sonra düzenleterek içinize sinen bir fotoğraf ortaya çıkarabilirsiniz. Özellikle raw formatında çekeceğiniz fotoğraflarda pozlama ile oynayabileceğiniz için aydınlık ya da karanlık çıkan fotoğrafları düzeltme şansınız olur.

9.Ufak Tefek detaylarıda çekin
Çiftiniz bu en mutlu günlerine aylar öncesinden büyük önem vererek hazırlandılar, her detayı düşündüler. Onlar için özellikle de gelin adaylarımız için o detaylar büyük önem taşıyor. Bu nedenle çekim gününde sadece portre fotoğrafları değil de tüm detayları da fotoğraflamaya çalışın. Gelin ve damat ile ilgili güzel detaylar bulup karelemeye çalışın. Gelinliğinin bir detayı, çiçeği, ayakkabıları, davetiye gibi tüm küçük detayları çekmeyi atlamayın.

Kaynak: http://www.fotomium.com/makale/55/dugun-fotografi-cekerken-dikkat-edilmesi-gerekenler

 

Tarih: 29 Temmuz 2015, 17:04 - İp: 92.***.**4.100
boncukm
boncukm (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler

 

Tarih: 11 Ağustos 2015, 19:35 - İp: 94.***.**1.219
  • 1