harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğraf Gezileri

Aslında düşüncelerinizi merak ediyorum.

Paylaşım siteleriyle birlikte epey yaygınlaşan ve revaçta olan fotoğraf gezileri...

20-30 kişi hep birlikte objektifi çeşme başında oturan yaşlı nineye doğrultmak mı yoksa sadece sizin objektifinizin oraya yönlenmesi mi?

Fotoğraf çekmek tek kişilik bir olay mıdır yoksa toplusu da caiz midir?

İşin özü tercihiniz hangisi olur,neden?




#harmanci' tarafından 17.10.2009 18:03:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ekim 2009, 18:01 - İp: 88.***.**2.15
msandikci
msandikci (üye)
Konya / Amatör

kalabalık fotoğraf gezileri iyi olur diye düşünüyorum ben.yeni kişilerle tanışırsın bilmediğin birçok şeyi öğrenirsin gibi gibi.örnekler daha arttırılabilir.keşke bizim burada da olsa da bende katılsam.çok istiyorum böyle sosyal aktiviteler içinde bulunmayı.neyse konuyu fazla çarptırmadan aynı yöne bakan objektiflere geleyim.okuduğum kadarı ile abilerim ablalarım biraz rahatsız olurum demişler.bence rahatsız olmaya gerek yok özge ablanın da dediği gibi Aynı fotoğrafı da çeksek arada fark olur .

 

Tarih: 18 Ekim 2009, 10:15 - İp: 88.***.**9.249
iviavi
iviavi (üye)
Gaziantep / Amatör

feleği şaşmış teyze konusunda harmanci'ya katılıyorum )

 

Tarih: 18 Ekim 2009, 10:47 - İp: 88.***.**1.119
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

Yanlış anlaşılmış olmayayım; feleği şaşmış teyze konusunda ben de Savaş bey'e katılıyorum ama yaklaşımım işin etik yönü.. 20 kişinin objektifi aynı yöne iken orada olup olmamak kişisel tercihtir, başka konu aramıyor ve siz de aynı kişiyi/konuyu çekmeye çalışıyorsanız bu konuda şikayet etmeye hak görmemelisiniz kendinizde. Ancak etik olarak baktığınızda ortada büyük bir sorun var. konu portre ise, çektiğiniz kişi kimseye portresini çekme izni vermemiş bile olabilir -ki 20 kişi birden çekiyor o da bekliyorsa muhtemelen içlerinden birine peki demiştir-, vermiş ise de hepsine birden mi izin verdi. Bir düşünün, kendi portrenizi çekme iznini 20 kişiye birden verir miydiniz? Siz poz verirken birden karşınızda çekenlerin sayısı artsa nasıl hissederdiniz? Çekim yaparken kendinizi karşınızdakinin yerine de koymanız gerekir.

Sadece en güzel fotoğrafı çekmek mi, yoksa o fotoğrafı doğrulardan ödün vermeden çekmek mi? Bence başarı ikincisi.

İsim, yer belirtmek istemiyorum ama bunu yaşadım. Bir gezide kimsenin ilgilenmediği küçük bir çocuk ile tanıştım, onunla oynadım, evlerine davet edilip ayranlarını içip ailesiyle sohbet ettim ve makinemi açmadım, ne zaman ki annesi oğlumu çeker misin diyene dek. Sadece bir pozum var, küçük çocuğun ürkek, başka yöne bakan ve merdiven dibinde oturmuş bir pozu. Anne oğulu beraber de çekmek istedim ama tam o sırada başka bir grup fotoğrafçı uzaktan flaş patlatınca çocuk korkup ağlamaya başladı. Çekmeye devam edenler oldu, ben çok sıkılıp ordan uzaklaştım. Daha sonra o küçük çocuğun fotoğrafı ile bir sergileme elde ettim, aynı etkinlikte o çocuğun ağladığı bir fotoğrafı da vardı ve seçici kişiler buna etik anlamda tepki gösterip elediler. Örnek kendimi övmek, karşımdakini rencide etmek amaçlı değil ama şunun anlaşılması lazım; 20 kişi geziyor da olsanız karşınızdakinin (hem çekilen kişi, hem de çekenler anlamında) hakkına da saygı göstermelisiniz. Biliyorum zor, ama bu beyinde başlar. Aksi halde beraber gezip fotoğraf çekmeyin derim. Savaş bey'in fotoğraf tek kişiliktir demesi boşuna değil.

 

Tarih: 18 Ekim 2009, 12:56 - İp: 88.***.**9.83
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Tony Benn şöyle demiş;
“ Pek çok şey tek bir anlık keyif ve yaşam boyu utanç sebebidir; oysa fotoğraf tek bir anlık utanç ve yaşam boyu keyfi getirir.”
Bu eksende,kalabalığın verdiği güven ve utanma duygusunun ''diğerleri'' arasında kaybolup gitmesi ne denli etkilidir tercihinizde?

 

Tarih: 18 Ekim 2009, 13:29 - İp: 78.***.**2.52
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

Kalabalığın güven duygusu verdiği kesin, özellikle ilk başlarken tek başına olmamak kişinin gözlem yeteneğine de bağlı olarak hem öğretici hem de cesaret arttırıcı oluyor. Ama kalabalık içerisindeyseniz bir utanma duygusundan söz etmek ne derece doğru emin değilim. Utanma duygusu, içinde olduğunuz o kalabalıktan çıkıp da ona yabancı bir gözle baktığınızda hissedeceğiniz şey bence. Zaten dışardan bir göz ile bakıp da utanmıyorsanız, o kalabalıktan hiç çıkmayın derim.

 

Tarih: 18 Ekim 2009, 15:49 - İp: 88.***.**9.83
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Tanışmak, gezmek, eğlenmek, hoşça vakit geçirmek, makara yapmak vs vs için fotoğraf gezilerini severim. Eğlenceli olur.

Amaaa..
Fotoğraf çekmek için, tek takılmak tercihimdir
O konu benim özelim, benim fotoğrafım olmalıdır.

Hiç unutmam, FK üyeleri bir çeşme alaçatı gezisi yapmışlar.
Bir yığın kişi, aynı bayan modelin kırmızı şemsiyeli fotosunu siteye eklemişti

 

Tarih: 19 Ekim 2009, 00:30 - İp: 88.***.**4.196
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

En güzelini lazut yapıyor gidiyor tek başına sinopta tripotu ile kendini çekiyor,çevreyi çekiyor,ıssız adam..Gayretine sağlık..

 

Tarih: 19 Ekim 2009, 01:05 - İp: 85.***.**5.105
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Harmancı, lazutemmi yarın on kasım salı..Varmı bir göreviniz..

 

Tarih: 9 Kasım 2009, 20:34 - İp: 88.***.**5.82
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

ben seni çay içmeye çağırdım,foto gezisine değil..küba yada kalabalık gitmeyeceğiz netekim..fırsat bulduğunda atla gel..bakarız bir hal çaresine..misafirimizin her zaman önceliği vardır..

 

Tarih: 9 Kasım 2009, 22:23 - İp: 88.***.**5.144
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Eyvallah Şaban abim,aklımızda diyelim...

Yarın törende görev var amma C5H7 mi kaptım ne,iyi değilim.
Raporlanıp inzivaya çekiliyorum yarın

 

Tarih: 9 Kasım 2009, 23:11 - İp: 78.***.**7.52