emirekrtl367
emirekrtl367 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğraf Çekmek İstiyorum.

Merhaba.Ben fotoğraf çekmek istiyorum.Uzun zamandır merakım vardı ama hiçbirşey yapmamıştım bu konuda ve sonra bu siteyi buldum.Lisedeyim ve seneye bölüm seçmek zorundayım ve insan hiçbirşey de başarılı olamayınca merakı olduğu şeylere yoneliyor.Makinem yok henüz ama ablamın telefonunun kamerası 41 megapiksel ve uzun zamandır onun telefonundan fotoğraf çekiyorum.Ama asıl sorunum fotoğraf çekmeyi nereden öğreneceğim ? Birkaç makale okudum bu konuda ama bilmediğim bir sürü terim var ayrıca makine alırsam markası ne olsun ? Ve denemeye de korkuyorum ailemi ikna etmek zor olacak benim için ikna edersem ve sonra başarısız olursam ? Bana yardım edebilir misiniz ?

Tarih: 2 Mart 2015, 20:58 - İp: 78.***.**8.75
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

41 megapiksel telefon kamerasımı dedin ne markaymış bu ben hiç duymadım yada biraz fazla salladın gibi.yoksa çin malı çakma telefonların mb si 2 dir ama üzerine 41 mb diye baskı yaparlar sanırım ondandır.konumuza gelince öncelikle ne çekeceğin ve bütçeni söylersen ona göre yardımcı oluruz.Şunu söyleyeyim compakt tarzı bir makina alacaksan Canon'dan şaşmayacaksın.mağaza ile gg .com arasında oldukça yüksek meblağ farkı var.kararını sen vereceksin

 

Tarih: 2 Mart 2015, 22:45 - İp: 78.***.**9.30
emirekrtl367
emirekrtl367 (üye)
İstanbul / Meraklı

Fazla sallamadım sanırım sen duymamış sın zaten telefondan fazla uretmediler.Nokia Lumia 1020 telefonun markası.Bütceme gelirsek açıkçası ailem boyle birşey için ne izin nede para vermez.Ben yazın calısacagım. bu siteden birşeyler ogrenebilirsem eğer makinam ile karşılarına çıkıp ben fotoğrafçı olucam diyebilirim diye düşünüyorum.
Ve canonıun bana kotu olduğu söylendi.O yüzden fujifilmden alırım diye dusunuyordum.Makineler hakkında da hiçbirşey bilmiyorum bir acemi olarak hangisini almak gerek ?

 

Tarih: 2 Mart 2015, 22:57 - İp: 78.***.**8.75
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

ailen şayet izin ve alacak para sana vermesse benim sana tavsiye edebileceğim hiç bir model yok.zaten yazın çalışıp biriktireceksin,ne kadar bütçe yapacaksın zaten konuyu o zaman açacaksın,o zamana kadar daha çok modeller çıkacak,sana arkadaşlarınmı dedi canon kötü diye,sence biriktir paranı bi tane fuji s2950 modelini al aşagı yukarı 350-400tl aralığı ondan al.sonra 2 gün sonrada buda makinamı diye üzülme,ablamınki daha güzel çekiyor diye.Canon dünya sektöründe şu anda tüm ürettiği ürünlerde en büyük firmalardan biri ve menşei japonyadır.yani sana model tavsiyesi vermeyeceğim.kendi kendine araştır al.

 

Tarih: 2 Mart 2015, 23:23 - İp: 78.***.**9.30
emirekrtl367
emirekrtl367 (üye)
İstanbul / Meraklı



#emirekrtl367' tarafından 02.03.2015 23:41:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Mart 2015, 23:35 - İp: 78.***.**8.75
turan_izmir
turan_izmir (üye)
Balıkesir / Amatör

Kadraj Video Eğitimi - Yusuf Kadri Şirin

Yukarıdaki linkte fotoğraf çekimleleriyle ilgili bir sürü video var. Oradan bir çoğunu öğrenebilir ve elindeki telefon ile kompozisyon ve belli başlı kuralları pekiştirebilirsin. Android uygulamasında enstantane, diyafram ve iso ayarlarını da yapabileceğin uygulamalar var. Onlardan birini de kur. O şekilde cep telefonu ile başla. Çalışıp para biriktirip 500-600 TL lerde Pentax K-X, 800 TL ye Nikon D3200'ler var ilerde onlardan birini alarak başlarsın.

Fotoğrafçı olacam diyor isen makine alarak yapılacak bir iş değil.

Netfotoğraf İlanlar

Linkte ilanlar var. Gidip başvur. Studyo da çekim ile hobi çekim birbirinden çok farklıdır. Gdip bir stüdyoda çalışmaya başla. Fotoğrafçı olmanın başka bir yolu yok.



#rocker_tr' tarafından 03.03.2015 01:47:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mart 2015, 01:45 - İp: 78.***.**2.212
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Ara Güler'in "Ben, Singer dikiş makinesiyle bile fotoğraf çekerim." dediği söylenir. Fotoğraf sanatında makine önemlidir ama her şey makine ile bitmez.50 liraya ikinci el olarak aldığınız bir makine bile "şu aşamada" işinizi rahat görür. Marka ve model fanatikliği yapmak pek doğru bir şey değil bence. En azından bildik markaların dışına çıkmamak da yarar var diyelim. Fotoğrafçılık konusunda bu siteden de benzer sitelerden de bir sürü şey öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.Buradaki önemli nokta, öğrendiklerinizi uygulayarak, bol bol fotoğraf çekmek.

Fotoğrafçı olmak günümüzde çok kolay.Artık herkes fotoğrafçı ellerindeki telefonlarla. Ben bu konuda ilerleyip profesyonel fotoğrafçı olmak yani hayatımı bu işten kazanmak istiyorum derseniz bu işin eğitimini almakta fayda var.Mühendislik, mimarlık eğitimi alıp da profesyonel fotoğrafçı olanlar da var aslında.Dünyanın en çok kazanan fotoğrafçılarının bazıları bu işe hobi olarak başlayıp mesleklerinde iyi noktaya gelmişler.Ama her alanda olduğu gibi bütün fotoğrafçıların başı göğe ermiyor.Meesleği fotoğrafçılık olup bu işten kıt kanaat geçinenler de vardır.Yani fotoğrafçılığı meslek olarak seçmeyi düşünüyorsanız bu seçimi bilinçli yapmakta fayda var.En iyisi bu işe hobi olarak başlayıp bir kaç yıl içinde fikirlerinizde bir değişme olup olmadığını göremek. 16 yaşında birisi için sanırım bu daha iyi bir yönelme olur.Kolay gelsin.

 

Tarih: 3 Mart 2015, 17:02 - İp: 92.***.**2.201
emirekrtl367
emirekrtl367 (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok tesekkur ederim gercekten çok yardımcı oldunuz :-)

 

Tarih: 3 Mart 2015, 17:06 - İp: 85.***.**3.223
  • 1