ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Erhan Hocam Aramızda.....

Sualtı kategorisinin açılmasından sonra, siteye sayısı binlerle ifaade edilen sualtı sevdalısıyla birlikte bana da dalmayı öğreten ve yepyeni ve harika bir dünyanın kapılarını aralayan değerli Hocam Erhan ÖZTÜRK'ü siteye dahil etmeyi başarmış bulunuyorum....

e.ozturk isimli kullanıcı....

M.ERHAN ÖZTÜRK

1962 de İstanbul'da doğdu.Gaye isimli bir kız, Gökhan ve Orhan isimli iki erkek çocuğu babası ve Zeynep Eylül isimli bir torun sahibi...

1974 yılında henüz 12 yaşındayken başlayan dalış hayatına 1984 yılında aldığım ilk tüplü dalış eğitimi ile devam etti.23 senedir sürdürdüğü dalış hayatı boyunca, sualtı ile ilgili olarak pek çok kurum ve kuruluşta hizmet verdi ve çalışmalarına katıldı.

Halen,Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS), Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF),Kurs Direktörü, 3 Yıldız Eğitmen Dalıcı , TSSF-ILS Altın Cankurtaran Eğitmen ve Rehber Dalıcısı, International Life Saving(ILS) Uluslararası Cankurtaran Eğitmeni, Proffecional Association of Diving Instructors(PADI) Master Instructor, Specialty Instructor(15 dalda), Emergency First Response(EFR)Instructor belgelerine sahip olarak görev yapmaktadır.

CMAS Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu 'nun Foto-Video Kurulunda görev yapmasının yanında Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF)'nin 1996-2004 yılları arasında SCUBA Teknik Kurul, Serbest Dalış Teknik Kurulu ile Görüntü Avcılığı ve Sanat Kurulu üyelik görevlerini başarıyla sürdürdü.

TSSF’yi Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Denizcilik Müşteşarlığı gibi ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde SCUBA dalında temsil yetkisine sahip oldu.

Kendi dalış merkezini kurmadan önce özel bir dalış merkezi ve bir sualtı kulübünde eğitmen olarak çalıştı. Ayrıca TSSF’nin düzenlediği SCUBA (Aletli Dalış) kurslarında, yetkili eğitmen olarak uzun zaman görev yaptı. Görevleri esnasında defalarca SCUBA ve Cankurtarma kursları verdi. 2000'den fazla sayıda dalıcı, 100'nin üzerinde de dalış eğitmeni yetiştirdi. Bu Eğitmenlerin çoğu şu an Ankara başta olmak üzere birçok büyük şehrimizde ve turizm bölgelerinde kendi Dalış Merkezlerini çalıştırmakla birlikte Federasyonumuz kurullarında görev almış ve almaktadırlar.

Sportif amaçlı öğrenci yetiştirmenin yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dalış Timi’nin yetiştirilmesinde de aktif olarak görev aldı. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Özel Kuvvetleri Dalış Timi’nin sualtı eğitimlerini verdi.

Bir çok Cumhuriyet Savcılığı ve Mahkemelerde görevli olarak sualtı ile ilgili davalarda bilirkişilik yaptı.Bir çok olayın aydınlanmasına yardımcı oldu.

02 Temmuz 2003 tarih ve 25156 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Sualtısporları Federasyonu Aletli Dalış Yönetmeliğinin hazırlanmasında oluşturulan kurulda aktif görev aldı.

2002-2003,2003-2004,2004-2005 sezonlarında Dalış Kurum ve Kuruluşlarının Denetlenmesinde aktif görev aldım ve bir çok kuruluşun denetimlerini gerçekleştirdi.

Halen Ankara'da BADİM (Başkent Dalış Ve İlkyardım Merkezi) adı altında faaliyetlerini sürdüren, dalış ve Cankurtarma merkezinin sahibi.

1996 yılında CMAS-TSSF 3 Yıldız Eğitmen Dalıcı,1997 yılında da PADI Eğitmeni oldu. 1997 senesinden 2004 senesine dek 11 defa TSSF'nin düzenlemiş olduğu Rehber Dalıcı ve 3 Yıldız Eğitmen Dalıcı kurslarında Kurs Eğitmeni olarak görev aldı.

2002 yılında TSSF tarafından senede bir kere açılan ve en üst düzey kursu olan 3 Yıldız Eğitmen Dalıcı Kursu’nda Kurs Direktörlüğü görevini yerine getirerek Hocaların Hocası olma şerefine erişti.

TSSF Görüntü Avcılığı ve Sanat Kurulunun kurulmasına öncülük etti ve aynı kurulda 1996 yılından 2004 yılına kadar 8 defa UFBAY (Ulusal Fotoğrafla Balık Avlama Yarışması) organizasyonlarını gerçekleştirdi.

TSSF nin Sualtı Navigasyonu, Sualtı Hokeyi ,Sualtı Ragbisi, Serbest Dalış, GAP Şenlikleri gibi birçok faaliyetinde görev al

Tarih: 31 Ocak 2008, 00:21 - İp: 88.***.**5.147
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Erhan beye saygılarımla..

İzninizle, akvaryumcu Murat olarak tanıdığım, Murat sağdıç beye de hoşgeldiniz demek istiyorum...

http://www.akvaryumforum.com/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=12

Burduricus balıklarının neslinin tükenmemesi için yaptığı girişimlere minnettarız.. Ve burduricus balığının en güzel fotoğrafı galerimizde..

Selam ve saygılar...

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 10:32 - İp: 85.***.**5.92
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Burdur gölünde de bayağı emek harcanmış.
İlgi Link güzelmiş.

 

Tarih: 23 Mart 2008, 02:42 - İp: 85.***.**7.254
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

değerli hocamızın ve ozzy babanın ayrılması bizi üzmüştür maalesef

 

Tarih: 24 Mart 2008, 13:19 - İp: 81.***.**7.150
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ben de aynı şekilde değerli hocamızın ve ozzy baba nın ayrılmasına çok üzgünüm.
sualtı için faydalanacağımız çok değerli arkadaşların değerini bilemedik..

 

Tarih: 24 Mart 2008, 18:08 - İp: 85.***.**9.67