sertkaya93
sertkaya93 (üye)
İstanbul / Amatör

Düğün Salonu

merhaba arkadaşlar. düğün salonlarında fotoğraf kamera işine başlamak istiyorum önceden başkalarının yanında çalıştım ama neyi neye göre fiyatlandırıldığını bilmiyorum aşşağı yukarı nekadara olur bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

Tarih: 18 Temmuz 2014, 21:02 - İp: 88.***.**3.219
doctorboom
doctorboom (üye)
Balıkesir / Amatör

Hocam bu işi nasıl yapmayı planlıyorsun?

Genelde İstanbulda düğün salonlarında Salonla anlaşıp (genelde salonun bir eksiğini alırsın) Düğünde Resim çekip anında baskı ile satıyorlar. Böyle birşey mi dediğin yoksa resimleri dijital olarak müşteriye teslim etmek mi?

Bir de son olarak Video çekiminde kullanacağın ekipmana göre fiyat verirsin. Biz burada Panasonic md10000 ile 100 liraya bir akşam çekerken amcamlar geldi Jimmy jip kurdu. bir akşdam foto ve kamera 650'TL'ye çekti gitti. (paraya bak)

Sonuç olarak Fiyat şöyle
Tecrübe+ KAmera kalitesi (kasetli olmamalı) + ekipman ( Jimmyjip, Steadicam) = Yapacağın fiyat.

Örnek olarak iki kameran olduğunu düşünürsek birisi minidv olsun. diğeri HDD ile fullhd bir kamera olsun. Adama senin bulunduğun yerin piyasasına göre bu kamera ile 200 lira hd olursa 400 lira dersin.

Birde marka yapman lazım. Örneğin bulunduğum ilçede çok fotoğrafçı var. (düğün esnasında çeken) ancak Genelde gelin ve damatın peşinden ayrılmadığım için bana gelen çok.

 

Tarih: 15 Ağustos 2014, 01:23 - İp: 88.***.**2.151
  • 1