i_unkoc
i_unkoc (üye)
Yurtdışı / Profesyonel Fotoğrafçı

Butun Fotografcılara Cagrı

Sayin arkadaslarim, ben yurtdisinda fotografcilik yapiyorum ve bu siteye Turkiyeye tatil icin geldigim donemde rastladim, cok garibime giden bir olay war, bazi kendini bilmez kisilerin ve bazi kendini fotografci olarak adlandiran cahillerin bizleri "sipsakci" olarak adlandirmalarina cok kizdim, biz bu ise gonul vermis sanatcilariz, bizler yurtdisinda gercek bir sanatci olarak saygi gorurken ulkemizde maalesef fotografciligin sadece bir dugmeye basmaktan ibaret oldugunu dusunen tiplerin varligi cok vahim bir durumdur. eline bir makina alip bugun marketlerde dahi bu isi yapan ve kendine fotografci diyenlerden uzak durmamiz ve onlara bu firsati vermememiz gerekir diye dusunuyorum ve ben bunu uyguluyorum.bizler bazen sadece 1 kare icin aylarca calisirken bunun icin zaman, para ve emek harcarken, bunun karsiliginda sadece istedigimiz emegimize saygi.
Sayin arkadaslarim, ister profesyonel, ister amator olun ama lutfen bu konuya duyarli olun.
Ismail Unkoc

Tarih: 1 Haziran 2007, 15:50 - İp: 85.***.**2.171
calvino
calvino (üye)
İstanbul / Amatör

profesyonelden kastınız stüdyo fotografçılığı ise dediğiniz doğru. ama profesyonellik sadece stüdyo fotografçılığı değil elbet. her ne kadar eskisi kadar güçlü değillerse de bir fotojurnalistlerin varlığı söz konusu. ve onlar gerçekten şipşakçıdır. hatta onların piri olan Cartier Bresson, Ara Güler'den öğrendiği bu kelimeyi çok sevmiştir ve schipsakci gibi bir sekilde imzalar atmistir zaman zaman fotograflarının üstüne.

şu da bir gerçek ki, dijitale geçiş ile insanlar bu işin çok kolay olduğunu düşünmeye başladılar ve fotografı öğrenmek için değil, makinelerini tanımak için kurslara gitmeye başladılar. kursların son dönemlerde dolmasının ve iyi kazanmasının nedenlerdinden biri de budur.

bu arada şipşakçılık gerçekten kötü bir şey değildir. sokak fotografçılığı ve jurnalistliği biraz anlatır. eskisi gibi sokak köşelerinde vesikalık çekenleri değil artık))

burası gerçekten amatör bir site. insanların sohbetleri arasında, makineler hakkında ahkam kesenlerin, iso nedir diye sorduğunu da gördüm ben forumları okurken. onun için bu kadar kızmamanız gerektiğini düşünüyorum.

siz de haklısınıız ama sonuçta burası, gerçekten amatörlerin ve biraz bişeyler bilenlerin, bildiğini sananların, gerçekten bilenlerin, bildiklerini paylaşanların sohbet ettiği, hatta zaman zaman (ya da çokça) geyik yaptığı bir site.

ben de kendime şaştım. çünkü yazan değil, okuyanım daha çok ama yanıtlamak istedim. bol ışıklı günler dilerim.

 

Tarih: 1 Haziran 2007, 17:43 - İp: 85.***.**0.9
teknofatti
teknofatti (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

çok haklısınız ama ülkemiz heniz daha yeni yeni büyü yor çağa ayak uyduruyor yani bir gün geldiğinde herkez bilicek bu işin zorluğunu

 

Tarih: 1 Haziran 2007, 18:41 - İp: 85.***.**7.154
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Benim DÜşünceLerimin Birazını AnLatmış Arkadaş.. Sonuna KAdarda HakLı.
Ülkemiz Büyüyr mu..? ÜLkemiz Bize Çok BiLe GeLecek ŞekiLde Büyük Ama Beynimiz Henüz Büyüme Aşamasına Geçmemiş Durumda..

''Merkette BiLe Fotoğraf ÇekebiLiyorLar!'' Demiş Doğru.
Şimdi Soruyorum Sanatı Olanmı Bu İşi Yapıyor Parası OLanmı ??

Bence Sanat İçin Bu İşi Yapan Çok Az Sayıda İnsan Var.. ŞUna Kızıyorum İşden AnLamayıpda Parası Olup Dükkan Açan İnsanLar İşden AnLamadığı İçin RekabetLe Ayakda Durmaya ÇaLışıyor.. İşde Sinek Küçük ama Miğde BuLandırıyor..

Bide Benim Nickim Şipşak SaLonLarda Expres Yaparken Bu Lakap KaLdı ŞipŞak'cıda OLsa Sanata Emeğe Saygısı OLsun Derim..

BöyLe Bir Konu Açdığı İçin İsmailunko'ya Teşekkür Ederim.
SaygıLarımLa..

 

Tarih: 2 Haziran 2007, 13:29 - İp: 88.***.**4.226
  • 1