enginbilici
enginbilici (üye)
İstanbul / Amatör

Boğaz Köprüsü Fotoğrafı Çekmek

Merhaba,
Uzun zamandır, Boğaziçi veya Fatih Sultan Mehmet köprülerinden birini gün batımında, ışıkları yeni yanmaya başlamışken, arkada güzel bir şehir manzarasıyla çekmek istiyorum. Ancak, ya gittiğim yerlerde önümde bir bina, duvar vs. oluyor ya da sahilden çekmeyi denediğimde köprü çok yukarıda ve tam yatay olarak karşımda duruyor.
Ben de bu konuda illa ki güzel bir açı yakalamış bir arkadaşımız vardır umudu ile sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum.
Özellikle bu fotograftaki veya buna benzer bir açıyı nasıl yakalayabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

#enginbilici' tarafından 18.01.2015 14:16:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ocak 2015, 13:43 - İp: 213.***.**0.128
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotograf galerisinde sag ustte fotograf arama tiklandiginda acilan kutucukta " fotograf adina gore" goreyi isaretleyip, " bogaz" yazarsaniz, goreceginiz fotograflar fikir verir.

Genelde Anadolu yakasindaki Cengelkoy, Vanikoy vs gibi bogaz kiyisi semtlerden, kiyidaki iskelelerden temiz goruntu alinabilmesi lazim. Camlica tepesi baska bir secenek. Avrupa yakasi Ortakoy sahilden, camiinin oralardan yine guzel bogaz koprusu manzaralari mumkun.

Ayni arama kutucuguna Cengelkoy, Ortakoy, Kandilli, Camlica vs semt adlari da yazip aratabilirsiniz.

 

Tarih: 18 Ocak 2015, 23:22 - İp: 154.***.**8.120
enginbilici
enginbilici (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
Dediğiniz aramaları yaptım, ancak Çengelköy'den köprüyü hep karşıdan görecek şekilde kadraj alınmış, Ortaköy'dekilerin neredeyse tamamı Ortaköy Cami'i ile birlikte Boğaziçi Köprüsünü kadraja almış ayrıca, köprü aşağıdan çekildiği için, açı kaybı olduğunu düşünüyorum.
Kandilli ile ilgili çok fotografa ulaşamadım, son olarak Çamlıca da baya uzak kalıyor köprüye.
Bugün tekrar Otağtepe ve Mihribat Korusu'na gittim, belki daha önceden görmediğim bir açı yakalarım diye. Aracımı park edip yürüyerek baya gezindim ama malesef, konuda bahsettiğim http://istanbulresimleri.net/istanbul_resimleri_bogazici_koprusu_details_2552.html adresindeki açıya benzer bir açı yakalayamadım.
Cevabınız ve vakit ayırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

 

Tarih: 19 Ocak 2015, 01:03 - İp: 213.***.**0.128
enginbilici
enginbilici (üye)
İstanbul / Amatör

Dün yine uzun arayışlardan sonra, klasik bir mekan olan Ortaköy'den fotograf çektim. İstediğim pozu bir türlü yakalayamadım, ancak yine de belki başlığı okuyup da merak edenler olursa diye linkini veriyorum.

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=604585

Konu ile ilgili önerilerinizi hala bekliyorum.
Teşekkürler.

 

Tarih: 20 Ocak 2015, 12:50 - İp: 213.***.**0.128
  • 1