celebrimbor
celebrimbor (üye)
Samsun / Amatör

Basın Kartı

Kartın adından da anlaşılacağı üzere basın-yayın grubunda çalışanların elinde olan ve ayrıcalıkları olan bir kart. Peki vatandaş herhangi bir basın yayın da çalışmadığı takdirde bu kartı temin edebilme imkanına sahip mi ?

Vatandaşa yararı ne olur sorusuna ise biz fotoğrafçıların işine yarar diye düşünüyorum .

Tarih: 26 Ağustos 2012, 12:18 - İp: 88.***.**1.92
bulentulker
bulentulker (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Normal bir vatandaşın bu karta sahip olması mümkün değil.Sarı Basın Kartı ile Basın Tanıtım kartını kariştırmayalım sarı basın kartı Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilir Basın Tanıtım kartı ise gazetecinin hangi kurumda çalıştığına dair kimlik kartıdır. Sarı Basın kartı almak için öncelikle 212 sayılı yasaya göre bir basın kuruluşunda kadrolu olarak çalışman gerek .Başbakanlık Basın -Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne basın kartı için başvurduktan sonra Eğitim durumuna göre 12 ay ile 36 ay bir bekleme süresi yaşaman gerek.Ardından bu sürede yaptığın tüm haberler oluşturulan bir kurul tarafından yılın belli zamanlarında incelenir ve kuruldan geçersen basın kartı alırsın... Yani zor iş...

 

Tarih: 6 Aralık 2012, 20:06 - İp: 88.***.**0.248
mhakanki
mhakanki (üye)
İçel / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhaba. elbette basın kartının avantajı çok hele hele bir fotoğafçı için gerçekten çok güzel imkanlar sunuyor. bulent ulker arkadaşımızın dedikleri tamamen doğru ancak yeşil basın kartı da mavcut sanırım o konuda bilgisi yok. yeşil basın kartlarıda her ildeki valilik tarafından basılır yıllık olarak verilir. elbette her önüne gelen alamaz ama sarı basın kartı gibi teferratluda değildir.

Şahsen bendede basın kartı var ve kalabalık ortamda fotoğraf çekimlerinde çok rahat ediyorum çünkü basın görevlisiyim bir çok engeli aşmak daha kolay oluyor.

Bilginize..

 

Tarih: 2 Ocak 2013, 20:56 - İp: 176.***.**9.109
  • 1