malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Soru 3: Flaşlı Resimlerde Işık Çok Sert

En Çok Sorulan On Flaş Sorusu

3 - Flaşlı çektiğim resimlerden memnun değilim. Işıklandırma hep aşırı kaçıyor ya da yetersiz kalıyor.

Flaşlı çekimlerde sonuç böyle olabilir. Yumuşak bir ışıklandırma daha geniş bir alanda oluşturulur. Taşınabilir kameralarımızdaki flaşlarımızda da, kontrasta göre, çok kısıtlı bir alanda ışık üretilir. Bunun sonucu olarak ta; çok keskin bir ışık oluşturulurki, gölgelerin sertliğinden de bunu görebilirsiniz.

Flaş sistemleri genellikle kamera lensinizin tam üstüne ya da yanına konulur ki bu da doğal olmayan bir görüntü oluşturur. Kafanızın üstüne bir ışık takıp dünyaya bir de bu şekilde bakmayı denerseniz ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Ha madenciyseniz, ve madenci bareti takıyor ve üzerinde de madenci ışığı taşıyorsanız genellikle hergün bu şekilde karşınızdaki görüntüye bakıyorsunuzdur. Doğal hayatımızda ışık kaynakları genellikle çok daha yukarıdan, tepemizden gelir; güneş, tavandaki lambalar gibi..

Bu manada flaşınızdan verdiğiniz ışığınızı yumuşatmak için en kolay yöntemlerden biri; flaştan çıkan ışınları, geniş bir beyaz yüzeyden görüntünüze yansıtmanız olacaktır. Duvarlar ve tavanlar bu iş için biçilmiş kaftandır. Taşınabilir ışık reflektörlerini de unutmayayım. Ayrıca difüzör alabilir, ve bunu flaşınıza bağlayabilirsiniz. Bu çözüm de size daha yumuşak bir ışık kaynağıyla çalışmanızı sağlayacaktır.

Saygılar..

Tarih: 18 Mart 2010, 04:41 - İp: 116.***.**4.48