hebeleee
hebeleee (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Sb 800 Kullanımı

Merhaba arkadaşlar. Konuyu doğru yere açmışımdır inşalla.
Bende nikon d300 var. Sb 800 flaş aldım.
Akşamları profil çekimi yaptığımda sürekli patlamalar oluyor.
Bunu bazen yapıyor bazen çok güzel çıkıyor.
Örnek vermek gerekirse mesela yüz kıpkırmızı çıkıyor yanaklar bembeyaz çıkıyor patlıyor yani.
Başka kişilere bakıyorum.
Işık yüze eşit dağılmış ve arka planda çıkıyor. Bende arka plan simsiyah ve yüz patlak şekilde. Araştırdım heryerde bulamadım.
Yardımcı olur musunuz bu konuda bana.
Makinayı satmak zorunda kalcam çünkü.

Tarih: 6 Kasım 2014, 11:21 - İp: 176.***.**8.194
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Bahsetmiş olduğunuz sorunların birkaç nedeni olabilir.Ana sebepler ;birincisi flash’ın arızalı olması,ikincisi flash’ın yanlış ayarlarda ve pozisyonda kullanılması.

Daha önce hiç harici flash kullanmadıysanız flash sağlam olsa bile yanlış kullanımdan kaynaklı istenmeyen sonuçlar alınabiliyor.
Yenisi artık üretilmediği için büyük ihtimal ikinci el almış olduğunuz flash tahminen uzun süre kullanılmış olup ampül ömrünü tamamlamak üzere bu sebeple tam patlama olayı gerçekleşmiyor yada bir tam patlasa diğer çekimlerde tam patlama yapmıyor, böyle bir durum varsa sonuç normal.

Bir diğer arıza sebebi de flash’ın zoom motoru çalışmıyorsa flash’ın iç kısmındaki ampül kızağı geniş açı da veya dar açı da kalmış olabilir bu durumda da lensi ileri geri hareket ettirdiğinizde odak uzunluğunu değişir ama flash içindeki ampül hereket etmeyeceği için flash patlasa bile fotoğrafın karanlık yada aşırı parlak çıkma ihtimali var.

Bunu çok kolay bir şekilde test edebilirsiniz,lensi n zoom mesafesini değiştiridiğinizde flash’ın iç kısmıda ileri geri hareket etmelidir.Örneğin 18-105 lens kullandığınızı varsayalım.18 mm de iken flashın iç kısmındaki kızak önde olur,105 mm de iken en dipte olur bu hereketi göremiyorsanız flash arızalıdır.

Bu saydıklarımı test edin ,sorun yok ise ayarlar ve kullanım konusunda hata yapıyorsunuz demektir.

 

Tarih: 7 Kasım 2014, 20:35 - İp: 94.***.**8.7
hebeleee
hebeleee (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Sanırım dediğiniz gibi flaştan kaynaklanıyor.
Başka bir konu açmadan burdan sormak istedim.
50mm 1.8 almayı düşünüyorum. 18-135 kullanıyorum bunu elimden çıkarıp 100mm yada 70-300 lens tarzında bişi önerir misiniz?

 

Tarih: 15 Kasım 2014, 14:58 - İp: 78.***.**6.203
  • 1