ikarussel
ikarussel (üye)
İstanbul / Amatör

Ringflash Ve Ringlight

Arkadaşlar ben bu iki flaşın arasındaki farkı pek anlayamadım, yanlış anladıysam lingflash çakıyor ve sönüyorken ringlight sürekli yanıyor, yanlılıyorsam düzeltin lütfen. Peki ringlight'ın sürekli yanması gerekliliği ne içindir? İkisi de macro ve moda çekimleri için kullanılabiliyor sanırım, bilmediğim başka bir farkı da mı var? Bu flaşlar her büyüklükteki lense uyuyorlar mı? Ben K10D kullanıyorum, şu anda 18-55 kit lensi ve 70-300 apo ile kullanıyorum, normal bir flash almaktansa ringlight ya da ringflash almak daha mı mantıklıdır? Öyle ise hangi marka ve modeli önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 20 Mart 2008, 00:50 - İp: 88.***.**8.107
bornred
bornred (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ringlight ve ringflashin arasinda dediginiz gibi fark var. ringlight surekli isiktir
kino flo nun sitesinde gorebilirsiniz video cekimlerinde kullanilir.
her ikiside ibjeyi saran bir isik uretirler fakat surekli isik olani diyafram vermez flashtaki kadar guclu degildir. muzik kliplerinde kullanilir genelde.
canon un ringflashi makro cekim icindir profesyonel moda cekimlerindekiyle etkisi farklidir. guc gerektiginden jeneratorle kullanilir. onune takilan tas gibi aparatlarla profotonunda oldugu gibi makro kullanabilir.
oncelikle normal bi flashla ringflashin arasinda daglar kadar fark oldugu icin nasil bi etki almak istediginize bagli bu. objeyi sarar ve guzel bi etki olusturur.
nette aratarak daha cok bilgi edinebilirsiniz.
objektif kaynaa yakin oldugu icin kirmizi goz efekti olabiliyor bu yuzden goze biraz isik vermek gerekiyor flashi patlatmadan once. kolay gelsin

 

Tarih: 12 Haziran 2008, 19:27 - İp: 85.***.**5.150
  • 1