varlok1
varlok1 (üye)
İstanbul / Amatör

Ikinci El Flash Nasil Test Edilir

Merhabalar
Dun iinternetten ikinci el sb800 aldim, satici arkadas ne kadar sorunsuz dese de tavri pek guven vermedi.
daha once hic benzer flash kullanmadigim icin urunun performansini anlamam cok zor, henuz urun gelmedi, geldiginde test edip kotu durumdaysa odeme yapmadan iade etmek isterim.
Isik gucunu olcebilecegim bir isik olcerim yok, nelere dikkat etmeliyim?
Uc asagi bes yukari lambalarin durumunu anlamamin pratik bir yolu var mi?
Ilginize tesekkurler

Tarih: 19 Eylül 2014, 03:02 - İp: 88.***.**4.111
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Elektronik ürünler biraz şans işidir,umarım aldığınız ürün sorunsuz çıkar.

Almış olduğunuz flaşın bir çok yönünü inceleme şansınız var,ama ampülün ömrünü mevcut şartlarda ölçme imkanınız yok.

Öncelikle fiziki kontrol;flaşın alt kısmında bulunan tırnakların sağlam olduğuna,kilit mekanizmasının kilitleme yapıp yapmadığına,pil yuvası kapağına ve yataklarda herhangi bir oksitlenme olmadığına,flaş kafasının sağa/sola/yukarı/aşağı hareket esnasında bir takılma olup olmadığına,ön cam kısmında bulunan geniş açı difizörünün(yatay olarak iç kısımda durur)sağlam olup olmadığına dikkat edin.

Flaşı makinenize taktıktan sonra geniş açı difizörü kesinlikle inik vaziyette olmasın buna dikkat edin normalde yerine sürülü vaziyette durur.Aksi takdirde flaşın zoom motoru devreye girmeyecektir.Lens zoom mesafesi değiştikçe flaşın zoom motoru yani flaşın iç kısmındaki ampül ileri geri hareket edecektir,ediyorsa problem yok demektir.

Flaşın ölçüm modlarının hepsini deneme şansı var,ama flaş tecrübeniz hiç olmadığından ben sadece bir kaç tanesini yazıyım daha akılda kalıcı olur.Bu testi karanlık sayılabilecek ortamlarda yapmanızı tavsiye ederim.

Makinenizin ISO değeri manuel 200 de olsun sakın otomatiğe almayın.Flaşı TTL mod’da örneğin 18-105 lens kulanıyorsanız 18 ve 105 mm de ayrı ayrı deneyerek sonucu görün.

Son olarak flaşı manuel moda alıp önce 1/1 tam güçte ve sonra 1/128 e kadar düşük güçlerde test edip sonuçları görmeniz gerekiyor.

Flaş ,bu yazmış olduklarımdan geçebilirse sorun yok demektir,ama nihayetinde ikinci el bir flaş alıyorsunuz,dikkatli olmakta fayda var.




#sfkbay' tarafından 19.09.2014 18:00:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Eylül 2014, 17:55 - İp: 176.***.**5.77
varlok1
varlok1 (üye)
İstanbul / Amatör

Gerçekten çok tesekkur ederim, cok degerli bilgiler verdiniz, flash elime gectikten sonra bahsettiginiz testleri yapip referans fotograflar paylasmaya calisirim.

 

Tarih: 19 Eylül 2014, 18:37 - İp: 209.***.**4.48
  • 1