sasuta
sasuta (üye)
Ankara / Meraklı

Canon Sx120 Raw Hacking Fw Dosyası

Arkadaşlar daha önceleri A590 IS için vardı ama SX120 için bulamadım. SX120'nin Raw çekmesi için FW update dosyası arıyorum bilen, duyan var mı?

Tarih: 1 Ocak 2010, 20:47 - İp: 88.***.**9.205
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

internette biraz araştırdım sizin için ama malesef bulamadım.

----------
bu türden makinelerin kapasitesi bellidir. üretici firma o yüzden sizin yerinize düşünmüştür ve rawı koymamıştır. yani ben öyle düşünüyorum. buradaki raw olayı elle tutulur fark yaratacağını düşünselerdi zaten bu hamleyi yaparladır ve makine üzerine varsayılan ayar olarak eklerlerdi. ben yine inanıyorumki, bu özellik üretici firma tarafından denenmiştir fakat bazı yerlerde kaldırmadığı hususuna varılarak makineye default olark eklenmemiştir. zaten belli bir kapasitededir bu makineler..
öyle 550tl lik makina hack edip rawını açmak ile 2000tllik dslr makinaya rakip olmak gibi düz mantıkla düşünülse idi herkes bu yolu seçerdi.

o yüzden rawda çekse çok fark yaratmayacağını düşünüyorum.

arabalardaki nos sistemleri, bilgisayarlardaki overlock işleri de bu genellemeye dahil olabilir.

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 19:04 - İp: 78.***.**7.183
sasuta
sasuta (üye)
Ankara / Meraklı

"HWA OverClock Team Turkey" ve www.hardwarena.com yöneticilerinden birisi olarak PC'lerde yapılan overclcok işlemlerinin oldukça büyük fark yarattığını söyleyebilirim. Kaldıki Uluslararası overclock yarışmalarında da ülkemizi bir çok sefer başarı ile temsil etmişizdir.

SX120'nin raw performansı nasıldır nedir ne değildir yorum yapamayacağım. Ben sadece mera kettiğim için denemek istemiştim. Bulursam da deneyeceğim. Fakat böyle bir genellemeye overclock işlemlerini dahil etmek cahilliktir. Şimdi burada OC işinin nasıl bir sektör haline geldiğini İntel ve AMD'nin bilerek işlemcilerini düşük hızda paketleyip kullanıcılara OC yapma şansı verdiği ile ilgili sayfalarca yazı yazabilirim fakat konu sapmış olacaktır. Bu nedenle merak edenler www.hardwarena.com sitesine girip makaleleri ve forumlardaki konularaı okuyup bilgi edinebilirler...

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 21:30 - İp: 85.***.**7.247
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yazdıklarımı anlamadığınız belli. aynen devam edin.

 

Tarih: 2 Ocak 2010, 23:52 - İp: 78.***.**7.183
  • 1