busragezer
busragezer (üye)
Balıkesir / Amatör

Siyah Beyaz Film Yoksa?

meraba.
ben balıkesir akçayda oturuyorum.ve burda zaten iki üç tane fotoğrafçı var.dia film ve siyah beyaz film artık fotoğrafcılarda olmadıgını söyledi.filmi yıkadıktan sonra siyah beyaz yapıyolarmış.normal siyah beyaz cekimle aynı kalitede olurmu?

Tarih: 9 Şubat 2010, 15:13 - İp: 88.***.**7.9
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Filmi yıkadıktan sonra siyah beyaza çevirmek tamamen dijital bir uygulama. Yani dijital bir makine ile siyah beyaz çekmek ya da renkli çekilen dijital fotoğrafı sonradan siyah beyaza çevirmekle aynı iş. Aynı kalite olur mu... bilmem ama aynı tadı vermez.

Hiç çareniz yoksa dert etmeyin yaptırın tabii. Ama şöyle bir yöntem izleyebilirsiniz. Kodak ve Ilford'un C-41 banyo yapılabilen siyah beyaz filmleri var. Yani renkli film gibi ve aynı ekipman ile banyo yapılıyor. Bu filmleri İstanbul sirkecide bolca bulmak mümkün. Geliyorsanız buraya, ya da tanıdığınız varsa alıp bunları kullanabilirsiniz rahatlıkla. Ya da internet üzerinden sipariş verip kargo ile aldırabilirsiniz. Sirkecideki bazı dükkanlar kargo ile malzeme gönderiyorlar. Ama bunlarla uğraşmak istemiyorsanız, renkli çekip dönüştürün derim.

 

Tarih: 18 Şubat 2010, 19:07 - İp: 217.***.**5.42
  • 1