zenit...
zenit... (üye)
Zonguldak / Amatör

Siyah-beyaz Film Tercihi

Grenli ve doygunluğu baskın siyah beyaz film tercihiniz ne olurdu?Siyah beyaz film konusunda en ekonomikten sektörün pahallı filmlerine kadar bir kalite endeksi oluştursak tercihleriniz ne yönde olur?Belirtirseniz sevinirim.

Tarih: 22 Mart 2006, 23:44 - İp: yok
omerk
omerk (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Siyah beyaz deyince akla ilk gelen marka ILFORD . Benim herzaman tercih ettiğim s/b film. Kodakta aynı kaliteyi bulamadım.

 

Tarih: 23 Mart 2006, 08:55 - İp: 81.***.**3.115
ayda
ayda (üye)
Sakarya / Amatör

EVET ILFORD tek kelime ile şaheser çok kaliteli bir siyah beyaz film.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 21:50 - İp: 85.***.**3.0
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

markalar bir yana.... şartlara göre tercih yapmalısınız... galerideki örnekleri iyi değerlendirin derim...

filmin fiyatları ile alacağınız kalite orantısız olabilir... kodak tmax100 fena değil... ama ilford delta100 daha derin griler verdi sanki bana... filmi kullananın çalıştığı şartlar... vs.. makineler veya filmler araçtır... galerideki Siyah-Beyazları iyi gözlemeli..

 

Tarih: 31 Mart 2006, 17:31 - İp: 85.***.**2.176
timuruk
timuruk (üye)
Samsun / Amatör

ilford filmlerin fiyatı nedir internet üzerinden alabileceğimiz bir yerli site varmı veya siparişle getirte bileceğiimiz ve bunların banyosu her yerde yapılabilirmi. yoksa eski yöntemlerle bizim mi yapmamız gerekir?

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 12:46 - İp: 88.***.**3.62
bonzo
bonzo (üye)
İstanbul / Amatör

benim tercihim Ilford HP5.
daha önceki mesajlarda da belirtildiği gibi, duruma ve şartlara göre tercih yapılabilir ama genel kullanım açısından en iyisi ilford hp5.
bir de ben siyah beyaz'da genelde özellikle 400 asa kullanıyorum. o grenler ve verdiği eskilik tadı hoşuma gidiyor.
bu filmi ideefixe'de bulabilirsiniz ve herhangi bir fotoğraf stüdyosunda C41 ile (standart banyo) banyosunu yaptırabilirsiniz.
siyah beyaz çekmenin en önemli kısmı baskı çünkü stüdyolar artık siyah beyaz film ve mürekkep bulundurmuyorlar. dolayısıyla renkli kağıda ve renkli mürekkeplerle baskı alıyorlar. sonuçta ne kadar olsa da gerçek anlamda bir siyah beyaz fotoğrafınız olmuyor. bunun için agrandizör ile gerçek siyah beyaz karta baskı yapılan bir yer bulmanız gerek ama o noktada da, agrandizör'ün başına oturacak kişinin yoğuluğuna ve ruh haline bağlısınız ki çoğu zaman sizin çekmek için harcadığınızdan çok daha az zaman harcıyorlar kare başına. dolayısıyla en iyi seçenek de, kendi siyah beyaz baskılarınızı kendiniz yapmak.
bu arada geri dönüş ve bir not daha; ilford hp5 filmi 1600 asaya push ederek, karanlık ortamda kullandığınızda çok enteresan sonuçlar alabiliyorsunuz, en azından bir kez denemenizi tavsiye ederim. önemli anahtar; banyoya verirken filmi push ettiğinizi belirtmeyi unutmayın ki ona göre banyo etsinler.

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 17:51 - İp: 85.***.**2.3
geyikrali
geyikrali (üye)
Ankara / Amatör

Bol gren ve dar bir skala istiyorsanız kontrastı en bol olanından bayat film kullanmanızı tavsiye ederim(ki ben öyle yapıyorum) Kontrastı yüksektir ayrıca elde ettiğiniz greni iso değerini yükselterek kazandığınızla kıyaslanamaz bence..Siyah beyaz fotoğraflarıma bakarsanız bir fikriniz olabilir sanırım bayat film hakkında

http://yigitaltay.deviantart.com/gallery

Bu arada sb bayat filmler yaklaşık 3-4ytl civarında ilford lar ise 125 asaları 7-7.5 ytl civarlarında..

Saygılar..

 

Tarih: 6 Aralık 2006, 20:02 - İp: 85.***.**9.184
  • 1