ozosfotos
ozosfotos (üye)
İstanbul / Amatör

Siyah-beyaz Dia???

Arkadaşlar,
Siyah-beyaz dia ile siyah-beyaz negatif hakkında kıyaslamalı olarak bilgi verebilecek birsi var mı?

Tarih: 12 Eylül 2006, 01:56 - İp: 88.***.**5.86
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Dia demek pozitif film demek: tıpkı kağıda basılı fotoğraf gibi görünür. Banyodan sonra çıplak gözle bakmaya veya projeksiyon ile seyretmeye hazırdır. Negatif film ise banyodan sonra ters renklerde görünür (eskiden fotoğrafın arabı denirdi). Negatif filmde, gerçekte beyaz (açık)olan renkler siyah(koyu), gerçekte siyah(koyu) olan renkler beyaz(açık) olarak görünür. Kağıt baskısı yapılınca bu durum tersine döner, gerçek yaşamdaki renkler (siyah-beyaz) haline gelir. Digital devrinde siyah-beyaz dia çeken kaldı mı bilmiyorum, merakınıza cevap olmuştur umarım. Sağlıklı günler.

 

Tarih: 12 Eylül 2006, 08:58 - İp: 85.***.**8.52
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

AGFA Scala 200.. tonlama gücüne hayran olduğum bir siyah-beyaz pozitif film.. (Agfa film üretimini bıraktı akıbeti meçhul) banyosunu kendiniz yapamayacağınız bir filmdir..

Siyah-Beyaz negatifleri özel banyolarla pozitif olarak banyo ettiğimiz kimyaları duydum.. www.bhphotovideo.com sitesinde s-b kimyasalları bölümüne göz atarsanız, görebilirsiniz..

pozitifler, daha çok.. dia projektörü olan arkadaşların tercihi olmalı..

 

Tarih: 12 Eylül 2006, 12:37 - İp: 85.***.**4.19
ozosfotos
ozosfotos (üye)
İstanbul / Amatör

hata bende soruyu yeterince açıklamamışım.benim öğrenmek istediğim aslında her 2 filmi de kullananların görüşlerini öğrenmek. şöyle ki bir sb dia bir sb negatifin verdiği hazzı veriyor mu? bu ve bunun gibi daha çok sonuç açısından kıyaslamalrı öğrenmek istiyordum.

 

Tarih: 13 Eylül 2006, 00:40 - İp: 88.***.**5.86
  • 1