ayca
ayca (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Klasik Fotoğraf Demek

Aslında klasik fotoğraf demekle ne demek istendiğini tam olarak anlamak lazım,eğer klasik fotoğraf belgesel fotoğrafsa yani anı görüntülemekse, bu işe emeğini ve aklını koymuş pek çok fotoğrafçıyı gözardı etmemek lazım, ama ben bir fotoğrafçı olarak anı görüntülemenin fotoğrafçıyı özgür kılmadığına inanıyorum.Kurgu fotoğraf her zaman için fotoğrafçının kendini ifade edebilmesi ve daha özgür olabilmesi için daha doğru bir yol.Fotoğraf benden birşeyler taşımalı ve ben hayal ettiğim fotoğrafı çekebilmeliyim.Hayal etmeliyim, kurmalıyım ve bu görüntüyü fotoğrafa dönüştürmeliyim.Tabii bunu yaparken her çeşit deneysel tekniği ve çekim tekniklerini de kullanabilmeliyim.Ancak bunu yapmadan önce fotoğrafçının belgesel fotoğrafı ve fotoğrafın genel geçer kurallarını da bilmesi gerekir. Doğru fotoğrafı bildikten sonra istenildiği gibi deneysel çalışabilir,bu daha sağlıklı olur bence.Bu bir yapaylık değil, fotoğrafçının kendini fade edebilmesidir.saygılarımla...

Tarih: 14 Aralık 2004, 13:12 - İp: yok
teolev
teolev (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ayça slm.
14 aralıkta yazdığın yazıyı şimdi okuma fırsatım oldu.

Senin anlık fotoğraf dediğin şey nedir? Fotoğrafçı, hangi anda ve ne şartlarda, nasıl bir kompozisyon oluştuğunda deklanşöre basar?
Zaten olayda burada kopuyor.Çektiğin anlık doğal fotoğrafı kafanda kurgulamaya çalışsan da zaten kurgulayamazsın.En orjinal görüntüler hayatın arasından bazen fırlar ve sen de de mistik bir algılayış yetisi var sa ki yok sa zaten fotoğrafçı olamazsın onu anlık şekilde hissedip 1-2 sn içinde hemen ayarlamayı yapıp çekersin fotoğrafını.
İŞte prof. bir fotoğrafçı da bulunması gereken bu mistik yetiyle beraber bir de pratik olması ortaya estetik açıdan bir görüntü yansıtır.
Bu tam bir öykünmedir.Güzel olan Yansımalardır.Hayatın yansımaları,kafadaki yüzeysel oluşumlardan meydana gelen estetik bilgisi değil, o sadece belli bir birikimdir,bu birikimde bu sanat için oldukça sığ kalır.

 

Tarih: 8 Ocak 2005, 09:55 - İp: yok
  • 1