vff
vff (üye)
Zonguldak / Amatör

Film Baskı - Baskı Çeşitleti

Merhabalar ilk olarak bu işe yeni başladığımı belirtmek istiyorum o yüzden aklıma takılan pek çok konu var.Bunlardan birisi ise negatif renkli baskı yada pozitif renkli baskı bunların arasındaki fark nedir. Videolardan film banyolarını izliyorum fakat çoğu kişinin banyosundan çıkan sonuç siyah beyaz oluyor . fotoğrafın siyah beyaz olmasını filmi sağlıyor yoksa her türlü baskının farklı kimyasallamı bu gerçekliyor.

Tarih: 19 Ağustos 2014, 01:55 - İp: 85.***.**4.180
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba..

amatör arkadaşlara kendilerinin yapmasını önereceğim tek banyo çeşidi siyah-beyaz olacaktır.. el tankında yapacağınız banyonun malzemeleri olarak ilford ürünlerini öneririm..

Renkli film banyosu (c41) amatör arkadaşların uğraşması yerine fotoğraf stüdyolarında yapılmasını önerme gerekçem maliyet ve tutarlı sonuçlar için banyo ısıları - süresi konusundaki hassasiyetler..

Diapozitif ve cibachrome gibi artık tarih olmuş mevzulardan bahsetmek, sadece kafa karıştırmak olacak. Eğer o konuda detay sormak isteyen olursa cevaplarım. Ancak uygulama maliyetlerini üstlenmek isteyen olacağını sanmıyorum...

Kendi banyo ettiğiniz siyah-beyaz filmlerin fotoğraf kağıdına basım işlemi için agrandizöre ve S-B kağıt banyosu için küvet ve kimyasallarına ihtiyacınız olur.. filmi bir stüdyoya götürüp, minilabda taratarak baskı almanız da mümkün. ama bu forumda konu açan kimsenin daha farklı öneriler beklediğini tahmin ediyorum..

Işığınız bol olsun...

 

Tarih: 2 Eylül 2014, 22:35 - İp: 94.***.**3.142
  • 1