lamour_aigle
lamour_aigle (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Canoscan 4200f ?

arkadaşlar maliyet acısından rahatlamak için negatifleri dijitale evde aktarmayı düşündüm kısa çaplı bi araştırma ile rollei epson ve canoscan isimlerini masaya yatırdım fiyat olarak uygun canoscan 4200f buldum.almalı mıyım zararlı mı cıkarım?

Tarih: 14 Ocak 2013, 13:26 - İp: 85.***.**7.14
sabuncu
sabuncu (üye)
İstanbul / Meraklı

ben 4200 f kullandım, 4 sene önce falan almıştım yanlış hatırlmıyorsam. tarayıcı konusunda çok bilgim olmamakla beraber internette araştırdığım kadarıyla epson markası daha başarılıymış. fakat epson kullanmadım ben canon kullandım fiyat daha cazip gelmişti bana da o zmnlar.

neyse canondan bahsedeyim, tarayıcının hızı gayet iyiydi fakat
lambasının ışığı yetersiz kalıyordu sanki en azındn benim için resimler biraz daha karanlık çıkıyor 1 stop kadar.

banyodan sonra hafif içe doğru büküldüğü için resmin alt ve üst kısmı ile orta kısmı arasında netlik biraz farklı olabilir. sonuçtta diayı gerdirecek bi kilit sistemi yok ürünün.

canon programı dia üzerinde kalan veya taradığın herhangi bişeyin üzerinde kalan kıl tüy tarzı ufak cisimleri otomatik düzeltiyor.

tarayıcının camı çok kaliteli değil ince fakat ışık geçirgenliği çok iyi değil. (nasıl mı anladım tarayıcının kapağını kaldırınca camdan baktığınızda taayıcının içi farklı açılardan aynı renkte gözükmüyor).

4 lü dia koyabiliyorsunuz. gerçi benim banyolarda hep 5li olurdu ben de bi dia parçasını 2 defa takar çıkarırdım.

aklıma gelenler bunlar

 

Tarih: 15 Ocak 2013, 10:53 - İp: 83.***.**7.179
  • 1