gsabah
gsabah (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Dsc-h2

SELAM ARKADAŞLAR SONY DSC-H2 MARKA KAMERAM VAR. VCL-DH1758 zoom mercek(X1.7) ALSAM FAYDASINI GÖRÜRMÜYÜM

Tarih: 4 Haziran 2006, 22:52 - İp: 81.***.**2.243
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

gsabah 20x kadar optik zoom elde etmiş olursun ancak bu kadar çok yakınlaştırma yapan bir makinada mutlaka görüntü kayıpları olur.Çünkü 12x bile zaten kalite kaybı yaratmakta.

 

Tarih: 4 Haziran 2006, 23:01 - İp: 85.***.**8.135
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam gsabah.. foruma hosgeldin..

optik zoom yuksekdikce, lensin yapisi daha da karmasiklasiyor.. mutlaka ki, daha az optik zoom'u olan bir lense gore daha kotu sonuclar verecektir.. ama aradaki fark, lensin kalitesine gore degisir..

1.7x teleconverter alirsan gsabah, goruntu kalitesi fazlasiyla dusecektir.. 1.4x veya 1.5x gibi teleconverter alman cok daha iyi..
ama sonucta onemli olan, ne nitelikte fotograf cekecegin.. dagin tepesindeki kartalin gozlerine zoom yapip, kartal da cok net ciksin dersen (hatta bilgisayarda %100 konumuna getirip fotografi pixelleri sayma yolundaysan diyeyim..), teleconverter kullanmakla pek de saglikli sonuclar alamayacaksin.. ama daha cok bir manzara niteliginde ise fotograf ve incecik ayrintilar cok da onemli degilse, neden olmasin.. sonucta amac daha fazla yakinlastirmak..
elindeki tek alternatif teleconverter takmak makinene.. o halde gerekliyse alacaksin tabii ki..

ama simdilik eger ki emin degilsen teleconverter'in ise yarayip yaramayacagina; oncelikle makinenle cekmeye calis derim.. teleconverter alma planini sonra gerceklestir.. baktin ki, ihtiyac duyuyorsun, almaktan baska caren yok..

 

Tarih: 4 Haziran 2006, 23:40 - İp: 62.***.**2.10
  • 1