puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sony Alfa A550 İncelemesi Yayınlandı!!


http://www.dpreview.com/reviews/sonyalphadslra550/

Tarih: 10 Aralık 2009, 19:39 - İp: 78.***.**8.156
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Video pek önemli değil ama ticari gözüyle yapıyor adamlar..Çift hafıza kartlı A550 de..

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 01:44 - İp: 88.***.**6.75
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Yok puskas çelişki yok. En azından bende yok. Sony gibi video kamera işinde çok iyi bir firmanın artık piyasadaki ticari trendlere uymayıp dslr lerine video özelliği koymamasının geçerli ve haklı bir sebebi vardır diyorum. Sony her zaman ticari olarak hareket etmiş bir firma. Hani video koymassa satamam, piyasada hazır yer edinmişken rakiplerime kaptırırrım diye bir kaygı taşımıyor demek ki. Bu derece kendine güven duyuyor. Yoksa zaten bencede dslr da video özelliği elzem bir şey değil.

Sony'nin mantalitesi şu ki birşeyi yapacaksa en iyisini yapıyor yoksa yapmıyor. Mesela bir süre canlı önizleme koymadı makinelerine her firma canlı önizleme trendine girmişken. Geç koydu ama koyduğunda dünyanın lcd den en hızlı netleme yapan canlı önizleme sistemini koydu ki hala öyle. Hala Sony ninki gibi canlı önizlemeye sahip bir makine yok piyasada. Ben video içinde böyle düşünüyorum. Sony süpriz yapabilir bekleyelim ve görelim diyorum.

D90 önermeme gelince. D90 çoktan piyasaya girmiş, kendini kanıtlamış, piyasada fiyatı oturmuş, artık ikinci eli bile bulanabilir bir makine. A550 ise henüz Türk karasularına bismillah yeni girdi. Fiyat henüz uçuk, ikinci eli yok. Hani bir an önce bir makine alıp fotoğraf çekmeye başlamak mı daha iyidir yoksa şu çıkmış bekleyelim sonra bu çıkacak bekleyelim diyerek oyalanmak mı? O yüzden o arkadaşa D90 dedimki zaten kendiside benim aklım D90 da idi bana A550 yi önerdiler kafam bulandı diyor.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 10:57 - İp: 85.***.**9.84
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

bahsettiiğin teknik hususların bazıları yanıltıcı olabilir özellikle iso ile ilgili söylediklerine cvp yazdım zaten.. Pazarın kızışması herzaman tüketicinin lehinedir.. Bende istiyorum kıran kırana bir mücadele olsun.. Ama bazı gerçekleride görmek gerekir.. Sony kullanan ark.lar video koymama olayını hayal kırıklığı olarak nitelendirdiler.. Çünkü aynı paraya HD video çeken rakipleri var.. Video elzem bir olay diil ama bilinçli tüketici bunu herzaman tartıya koyar.. Hele bizim ülkemizde bu dahada elzem bir olay o konuda sana katılamıyorum.. LCD'den hızlı netleme olayına gelince 1000de 1 kullanacağın bir özelliktir.. Ve kaldıki Canon'da oldukça hızlı bu konuda.. Ama kullandınmı bilmiyorum bi karşılaştırma durumun varsa mutlaka denemelisin.. Herzaman söylediğim gibi cihazı kullanmadan önyargı yanlıştır.. Sony hakkında iyi şeyler konuşmak için a550'yi elime alıp çekim yapmam lazım.. Bu her markanın modeli için geçerli.. Uzaktan davulun sesi güzel gelir derler ya.. Aynen onun gibi birşey..

Mesela a200 örneği vermiştim.. Bu cihazla baya çekim yapma imkanı bulmuştum.. Vizörü karanlık bir makine.. Gece çekiminde uzun pozlama yapıp kaydederken hayret verici bir olayla karşılaştım.. 450d aynı durumda 1snde işleyip kaydederken Sony a200 30sn. ile 1 dakika arası bekleyip Jpeg işliyor.. Şaşkınlık verici bir durum.. Şimdi bunu gördükten sonra diğer Sonylerde başka süprizler varmı acaba diyesi geliyor insanın..

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 11:15 - İp: 78.***.**7.119
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Dediğin doğru mükemmel makine yok netekim. Sony giriş seviyesindeki modellerinde vizöre yeterince önem vermedi. Ama full frame makinelerinde verdi. Ama onlarda da canlı önizleme yok. İşte nabza göre şerbet. Kullanıcının farkına göre davranıyor ki ben bunu ticari kaygı olarak görürüm. Hangi kompaktan dslr ye geçmiş kullanıcı, A200 ü eline alıpta aaa bunun vizörü küçükmüş derki. Demez. Ama geniş vizöre aşina isen tabiki küçük, pentaprizm vizöre aşina isen penta mirror tabiki karanlık gelir. Netekim bak bu konuda haklısın vizör konusunda Sony Canon kadar iyi değil ve vizör bir dslr de önmli bence.

A200 1 sn lik bir pozlamalı bir jpeg'i 1 sn de 30sn lik bir pozlamalı jpeg'i 30 sn de işliyor. Diğer sony modellerinde de böyle. Tabi A500 ve A550 ne yapar bilemiyorum. Şimdi sen 450D nin 30sn lik bir pozlamayı 1sn de işlediğini mi söylüyorsun. O zaman takdir ederim, bravo derim. Ne diyeyim.

Canlı önizlemeyi hareketli ekranla birleştirip vizörle aynı hızda netlemesini de katarsan benim gibi sende çok kullanırdın puskas. Ben bu kombinasyonun faydasını çok gördüm. Canon kullanıyor olsam bende pek kullanmazdım canlı önizlemeyi haklısın. Çömelmektense yere sereserpe yatmak daha iyi o zaman. Denerim tabiki.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 12:00 - İp: 85.***.**9.84
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

İşte Canon bunu pentamirrorde başarmış.. Sony sınıfta kalmış.. Küçük olmasını idare edersin ama karanlığı nasıl idare ediceksin..? Direk sınıfta kaldı.. Aynı olay d5000'de de var.. Canon'un çok satma sebebi popülaritesinden çok doğru düzgün birşeyler yapması.. Sonuç olarak popüler oluyor boşuna diil yani.. Japonyada Canon ve 450d neden çok satıyor? Niye 1nci sırada? haklı sebepleri varda ondan.. Marka fanatikliği gibi oldu ama gerçekler bunlar.. Özellikle 450d bu konuda çığır aştı.. Varsın olsun gövdesinde titreşim engelleme olmasın.. Lenslerinde var zaten.. Fiyat olarakta aynı seviyede.. Nikon ve Sony lensleri uçuyor adeta.. Özellikle Nikon'a servet ödemek zorunda kalıyorsun.. Bunları masaya yatırınca insan gerçeği anlıyor..

Oynar lcd bana göre çok dert diil... Eğer bir makine tercih edeceksem sırf oynar lcdsi var diye tercih etmem.. Öncelikli kriterlerim var.. Macro çekmeyi sevdiğim halde hiç yerde sürünmedim ayrı konu.. Bazen çömelmek yetiyor..

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 12:16 - İp: 78.***.**7.119
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Velev ki makineni seveceksin. Yoksa aklın hep başka marka modellerde olur. Fotoğraf çekmekten çok makine peşinde olursun buda hoş olmaz. Huzur bulamazsın. Sen bir 450D kullanıcısı olarak makineni seviyorsun. Ben de bir A300 kullanıcısı olarak seviyorum. Ben A300 ü alırkende 450d piyasada vardı ama tercih etmedim. O zaman için bunun en önemli sebebi fiyatı idi. Birde işte ne bileyim sempatik gelmesi. Sonuçta ikiside iyi makine mi evet. İkiside mükemmel mi hayır.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 18:41 - İp: 85.***.**9.140
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Tabiki sempati meselesi.. Ben Nikon alcam diyene Canon al demiyorum.. Mutlaka Nikon almalısın diyede direttiğim oluyor bazen.. Sony'dede aynı durum geçerli.. Biz gerçekten çok seviyeli bir tartışma yapıyoruz.. Herkes özgürce konuyla ilgili fikrini söylüyor.. Bundan güzel birşey olamaz zaten.. Herkesin fikrine saygı duyarım.. Sadece markaların niye hit olduğu yada hangi sebepten tercih edildiklerini burada yazmak istedim.. Marka hiç önemli diil.. Önemli olan ne çektiğin.. a300'de güzeldir bu arada.. Vizörü karanlıkmı? meraktan soruyorum!

Dediğim gibi bugün Canon kullanıyorum.. Yarın Sony yada Nikon da kullanabilirim.. Benim avantajıma gelişen herşeyi üstündeki yazıya bakmadan alırım.. Mantıklı olan yaklaşımda bu olmalı zaten...

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 18:50 - İp: 78.***.**3.130
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Valla bana çok karanlık gelmiyor ama küçük olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Hele ki bir D300s'in vizörüne gözümü dayama gafletinde bulunduktan sonra gerçekten ufak geldi. Ama zaten Mustafa abi bu işin çözümünü bulmuş, belki bende bulurum.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 21:01 - İp: 85.***.**3.121
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

d300 orta sınıf bırakta olsun artık o kadar para bayılıyon küçük vizör çok dert diil aslında..

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 21:06 - İp: 78.***.**3.130
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

National Geographic fotoğrafçılarındaki ve maçlarda kale arkalarındaki Canon ekipmanları görünce ağzımız sulanıyor adeta Cool Canon kullanıcısı daha fazla, 2. el imkanları, lens çeşitliliği vs. Özellikle lens çeşitliliği demişken, adamlar 4 farklı 70-200 lens sunmuş bizlere. Her keseye göre 70-200 daha ne olsun. Makro lensler de aynı hesap. 6 farklı makro lens var ve hepsi birbirinden marifetli. Video konusuna değinmiyorum bile.canon bu işin lideri.

 

Tarih: 30 Aralık 2009, 21:43 - İp: 88.***.**1.137