turkce
turkce (üye)
Eskişehir / Amatör

Sony A100 Mu Nikon D50 Mi?

Haziran 15 te Nikon D50 almayı planlıyordum.Simdi Sonynin A100 çıktı.A100 u almak istesem galiba Eylül ayını bekleyeceğim.Bu da yazı makınasız geçirmek demek..Nu konudakı fikrinizi merak ediyorum.Yazı makınasız geçirip Sony A100 mu alayım.Yoksa hemen Nikon d50 mi alayım?

Tarih: 7 Haziran 2006, 17:08 - İp: 88.***.**6.107
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

A 100 al

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 09:12 - İp: 88.***.**1.108
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

Benim Okuduklarımdan anladığım Sony A-100 ün CCD si Nikon D200 ün CCDsi ile aynı.. (Nikon CCDyi Sony den alıyor) ))

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 10:49 - İp: 85.***.**7.158
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
SLR almak birçokları için uzun menzilli bir yatırım.
Eğer sadece kit lens veya tek lens ile kullanacaksanız SLR almanız bence çok anlamlı değil.
Öte yandan SLR ile bugün geniş açı, yarın tele, diğer gün 1:1 macro gibi lensler kullanmak isteyebileceksiniz. Sensor dışında makine gövdeleri çok önemli değil bence, çekeceğiniz fotografa etki eden temel şeyler lens ve sensör. Gövde özelliklerine o kadar itibar etmeyin, hoş şeylerdir ama netice olarak atari oyunu değil, fotograf makinesi alıyorsunuz, onuda en çok birkaç yıl sonra değiştireceksiniz, ama lensleriniz kalacak. Nikon, manuel odaklamalı lensleride katarsanz, en bol lens spektrumuna sahip firma, sony ise bu pazara dün girdi. Aklınızı çeliyorsa biraz daha bekleyin, kullanıcı tepkileri gelsin.

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 12:01 - İp: 85.***.**1.195
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?’

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 13:29 - İp: 85.***.**5.234
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Merhaba arkadaşlar
A-100 fiyatı hakkında düşüncemi bildirmek istedim. R1 çıktığında ABD'de 999$ idi. Aynı şekilde kit lensi ile a-100 de 999$. Yaklaşık R1 fiyatı civarında bir makina bekleyebiliriz.
Tamer

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 14:09 - İp: 193.***.**2.10
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

mffoto,

Ocaklilar diyorki: "O kullanici tepkilerini kim verecek?"

Bende diyorumki : Sony Minolta'nin mirasi uzerine kondu, "Turkler" pek bilmez ama Minolta lensler de en az Canon Nikon eslenikleri kadar iyidir. Bugun gecerli olan AutoFocus lens yuvasi standartlari arasinda en eskisi Minolta'ninkidir.

Sony bir de Zeiss'in uzerine kondu, gelecekte Canon'la Nikon'dan fazlasi olur, azi olmaz.

Yetmez, Sigma, Tamron ve Tokina gibi markalar senelerdir Minolta icin de ayni lensleri uretirler.

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 14:30 - İp: 85.***.**8.30
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Antika,
sn. Ocaklılar'ın tercümesi için teşekkürler.
Yeni çıkan bir makineyi, olası problemlerini, bizden önce parası daha bol insanların test etmesini, daha zor ve az kazanan "Türkler" gayet anlar.
Şu anda DSLR gövde pazarının pay dağılımı kabaca %50 canon, %40 nikon, %5 oly, geriside tüm diğerleri. Sony iki yıl içinde %25 pay hedefliyor, CA düzeltmeli modern kaplamalı lensler için Zaiss ile işbirliği yapacak, aslında bu tür lenslerde çok kişi en iyinin leica olduğunu söyler, bakalım Leica kimle iş birliği yapacak, belki Panasonic ?.
Sony, ağırlıklı olarak Sensor teknolojisi sağladığı Nikon dan pay çalmak niyetinde imiş. Biraz suyun durulmasını beklemek, parası kıymetli insanlar için anlaşılır bir öneri olsa gerek.

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 15:03 - İp: 85.***.**1.195
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Istisnalari bir tarafa birakip genel nufus icin konusursak, Turklerin "az ve zor" para kazanmasinin esas sebebinin, "ac gozluluk ve kolaycilik" kavramlarina olan duskunluguyle aciklanabilir mi acaba?

Mesela "Ben hic kafa yormayayim bilen birisine sorayim" ile baslayan kolaycilik hikayesi acaba soyle mi gelisir:

"Hocam ben yeni bir .... alacam ne alayim"

Beklenen ve anlasilamasi en kolay cevap:
"......den sasmayacan"

Bu kolay anlasilir basit cevap "asla sual olunmaz" bir bilgelik icerdigi icin kolayca kulaktan kulaga, dilden dile yayilir, yeryuzunun degismez ilkesi olur.

Kendinden baska herkesi ozelliklede onculeri "enayii" kabul etme kulturu bizdeki. Malum onden giden baskalarinin hic yasamadigi zorluklari yasayacak, sorunlara bizzat kendisi cevap bulacak, bir yerlerden feyz gelme luksu olmadan.

Siyasal hayatta kolayciyiz: Okumayiz etmeyiz bilmeyiz ve dusunmeyiz, gelisi guzel veririz oyumuzu geceriz kosemize.

Ekonomik hayatta kolayci ve acgozluyuz: Memleketimiz rant ve yagma cenneti. Biz sevmeyiz oyle calisip kazanani.

Is hayatinda kolayciyiz ve acgozluyuz: Abi deli misin nesin, paran varsa neden vergiyle ssk ile falan ugrasacanki, sat sav faize yatir. Hadi bulmussun acik bir nokta, karli bir uretim mevzusu, sakin AR-GE falan yapayim deme, "onculer enayiidir", sakin unutma. Isci calistiriyorsan, somur somurebilidigin kadar. Her turlu yamuk isini halletirebilecegin acgozlu birilerini illa bulursun etrafinda.

Akademik hayatta kolayciyiz: Canon'un veya Nikon'un el kitabini Turkce'ye cevir tez konusu olarak, iste oldun "optik" ordinaryusu.

Kolayciligin ve acgozlulugun Turklerin hayatindaki uygulama alanlari saymakla bitmez.

Ama unutma, bu dunya uzerinde ne kadar buyuk gelisme olduysa hepsi "hickimsenin hikmetinden sual edemedigi" meseleler hakkinda "bu neden bundan sonra boyle olmasin" diye sorabilen, bildigi yoldan sasmayan dikbasli cesur caliskan insanlar tarafindan gerceklestirilimistir.

Aramizdan ne kadar cok "yanmaya hazir" insan cikarirsak, ancak o zaman aralarinda "az ve zor para kazanma" durumunun da oldugu bir suru olumsuzluktan kurtulabiliriz.


Pazar paylari meselesine gelince: Hep ayni mi kalirlar, mesela bundan 20 sene once tekbasina pazarin %90'ini kapsayan fakat bugunlerde %1'i bile etmeyen firma yok mu hic? Yada tamtersi, 10 yil once kurulan bugun pazarin cogunu elinde tutan firmada mi yok hic dunyada?

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 16:26 - İp: 85.***.**8.30
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Belkide öncü olmak, yeni keşifler yapmak, marsa gitmek, okyanus derinliklerini keşfetmek, türk ekonomisini düzeltmek, hatta tipik "Türk" olmaktan kurtulmak için piyasaya ilk çıkan makineyi almak yeterlidir.
Galiba fazla tutucu, sıradan biriyim.
Arzu edersen son sözü sen söyle, konu fazla sapmasın.

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 16:47 - İp: 85.***.**1.195
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar konuyu nerelere taşımışsınız.
Sony DSLR de lens sıkıntısı olacağını hiç sanmıyorum.
Çünkü Sony bunun hazırlığını çok önceden zaten yapmıştı.
CarlZeiss,Tamron ve KonicaMinolta gibi elinin altında optik konusunda dünyanın sayılı şirketleri olan bir firmanın lens te sıkıntı yaşaması mümkün olabilirmi.

A100 sensörü dışında neredeyse KM 5D veya 7D nin aynısı.Yani yıllardır piyasada kullanılan makinaların.Dolayısı ile gövde de sorun çıkma ihtimali 30D nin neyse A100 ün de o kadar diyebiliriz.Sensörü ise zaten D200 de test edilmiş bir sensör.

Sonuç olarak parası kıymetli olanların piyasadan 1 yıla kadar kalkması muhtemel makinalar yerine A100 alması daha mantıklı görünüyor.

 

Tarih: 12 Haziran 2006, 17:18 - İp: 85.***.**8.131