afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony A 99 Iı

hayatım boyu yurt dışında (Arap Ülkelerinde) çaşıştım. Gene Dubai'de devam ediyorum çalışmaya.

Muhtelif marka makineler kullandım ama hep son durak Nikon olmuştu. Bu defa Sony A99 II makinenin özelliklerinden bazıları beni cezbetti ve gövdeyi satın aldım. 24 70 f2,8 lensi ve yanında venus Laowa 12 mm manuel bir de lens aldım. Son kullandığım Nikon D 810 ile mukayese ettiğimde, Titreşim önleme, sensör kaydırma, 12 fps hız, panaromik çekim gibi özellikler beni etkiledi. Ancak sıkıntı lens bulmakta. Koskoca Dubai'de A mount lens bulamıyorum. Tedarikçi firma Jumbo siparişle getiririm diyor. 24 70 lensi de Ankara Medya Fotodan aldırdım. Ebaydan verdiğim siparişler var ama entersan olan Ebay satıcılarının çoğu Dubai'ye kargo yapmıyorlar. A mount artık atıl mı oluyor? Aynasızlar hakikaten daha mı iyi? Ben hiç bir zaman aynasız almayacağım zira 2 kg lensin arkasına copmakt bir makine bağlanmış gibi dengesiz bir durum oluyor. Peki Minolta lenseler bu( a99 II) makinede nasıl davranır? 80 200 Apo lensleri var, yeni lensler gibi kaplamaları iyi midir? Minolta lenseler bu makinenin devasa sensörüne yeterli ışık aktarmaktaki başarısı nasıl olur. Buradaki tecrübeli arkadaşlar sanırım bu konuda paylaşım yapabilirler. Türkiye piyasasında A mount lens piyasası dar sanıyorum. Ama şimdilik makineyi severek kullanıyorum. Henüz Laowa ile gece çekimi denemedim. Başarılı olabilecekmiyim göreceğiz.

#afrikalı' tarafından 29.12.2018 11:20:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2018, 10:49 - İp: 86.***.**4.212
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Kendi kendime yorum olacak ama paylaşmak istiyorum. Önce makine hakkında ufak bir yorum: Alışık olmadığımdan olsa gerek menü çok karmaşık ve hızlı ayar değişikliği yapamıyorum. Özelliklerinin hakkını kesinlikle veren bir makine. Lense gelirsek adını vermekten kaçınmayacağım: Medya fotodan aldığım lens arızalı çıktı. Zeiss 24 70 lens zum halkası sıkı idi birkaç çevirmeden sonra tamamaen sıkıştı. Hadi bunu gidermek kolay olabilir ama netleme yapmıyor. Birkaç ileri geri oynamadan sonra düzeliyor. Sorduğum kişiler motor arızası diyorlar. Dubai de servise yolladım bakalım ne diyecekler. Ancak satıcı bunu bilmiyor olabilir mi? Üstelik çok yüksek fiyat ödedim. Sadece dükkan olmasına güvenerek aldım. Kendisine yazdım tamirci bulmada yardımcı olabileceğini söyledi. Şimdi biz kime güveneceğiz? Sıfır Sigma 24 70 lens veya Ebaydan gene bir zeiss alma arasında duruyorum. A Mount sanırım artık sony tarafından gözden çıkarılmış. Tekrar Nikon D850 tarafına döneceğim. Panasonic aynasız 2 model üretti. Sanırım sony tasarım olarak yeniliğe gitmek zorunda kalacak. Bas çek modeli aynasızlar için biraz büyültme ve üste bir ekrancık koyma durumunda kalabilirler. Düzensiz bir yorum oldu ama hene de paylaşalım dedim.

 

Tarih: 24 Şubat 2019, 07:19 - İp: 86.***.**4.212
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Veysel bey.. Selamlar...

Konuyu gördüğüm anda, yorum yazacaktım.. Fakat sadece olumsuz yorum olacağını fark edince vazgeçtim. Sony'yi kötülemekten başka maksadım yok gibi bir durum olacaktı.

Sony, Minolta'nın mirasını devam ettirecek düşüncesindeydik. Pek te öyle olmadığı ortaya çıkıyor..

Nikon'un geçmişini gözden geçirince, sizin gibi bir kullanıcıyı elinde tutamamış olması, irdelenmesi gereken bir durum.. Sony gibi yenilikçi hareketler göremedik Nikon'da.. (bu kısımda çok uzun uzadıya yorum yazıp kafa karıştırmak istemiyorum. Eski sağlam imajına gerekli eklentileri sunamadı diyebilirim)

Lens konusunda da geçmiş olsun diyorum.. on bin TL gibi harcama yaparken, satıcıların özensizliği, kabul edilebilir gibi değil...

Nikon DF kullandığınızdan bahsetmiştiniz.. d850 nin o modeli aratmayacağını tahmin ediyorum, ama siz o konuda ayrı bir seçiciliğe sahipsiniz, ikisi arasında kalmış olsam herhalde size sorardım...

Işığınız bol olsun Veysel ağabey.. Görüşmek dileğiyle.


 

Tarih: 7 Mart 2019, 17:35 - İp: 95.***.**5.114
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Mete Bey ayrıca teşekkürler. kadim bir site dostluğumuz yanında engin bilgisinden yararlandığımız bir arkadaşımız. Evet Nikon, D810 ve D850 modele kadar çok fazla dişe dokunur rekabetçi atılım yapmadı.Lens zenginlğinin kaymağını yedi ve bu devam edecek.Yani Lider gene Nikon benim gözümde. Sony'de Gövdeden titreşim, panoramik gibi özellikler gayet hoş. Lens olarak yeni bir Zeiss 24 70 aldım. Bir de Heinhel Modus T600 flaş aldım. 70 300 G lens ile orta halli bir ekipman oldu.Flaş gerçekten mükemmel özellikleri ile Prof. bir flaş. Makineyi Bir miktar karıştırıp denedim. Elektronik vizör hiçte kötü değil hatta daha özel sunumları var. D810 karşısında daha kullanıcıya yönelik. Kendisini sevdiryor ve ayrıca Lens kombinasyonu ile mükemmel keskin sonuçları var. Kullanım rehberi sıkıntısı vardı. Sony kendi yayını sınırlı idi. Bir Rehber edindim ve şayet buraya sığarsa kopyalayacağım. Bir arkadaşımızın işine daha yarar heralde. İlginç olan 2. taraf üretim lensler ki Minolta dahil gövde özelliği konusunda aşağıdaki klavuzda öneriler var.Belçikalı bir fotoğrafçı tarafından hazırlanmış bir Rehberdir. Nikon D850 inceledim. Ağır ve güzel bir makine. Sanırım D850 de alacağım. Aynasız belki Panasonic S1R denemek isterdim fakat uçuk fiyatlar ve sınırlı lens seçeneği caydırıcı. Sony A99II anladığım kadarı ile SLT olarak Sonynin devan ettirmeyeceği bir model. Ama Test edenler ve sıralama yapanların Tüm makineler içinde 2. sıraya koyması belki kararlarını değiştirir. Süper bir alet ve menüye alıştıkca hayranlık duymamak elde değil. 12 fps, 4k video bana lazım olmasa da meraklıları için harika özellikler.



#afrikalı' tarafından 23.03.2019 10:34:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mart 2019, 08:34 - İp: 86.***.**4.212
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony A99II resmi olmayan rehber, ipuçları ve püf noktaları
Sony A99II resmi olmayan kılavuz, ipuçları ve püf noktaları
Gelişmiş özelleştirilebilir otomatik odaklama işlevlerinin yanı sıra, Sony A99 II , aşina olmak isteyebileceğiniz bazı daha gizli özelliklere sahiptir.
A99 M2 ile birkaç aylık deneyimden sonra bazı ayarlarımla başlayacağım.
MENU sistemine dalış
Kameranızı açtığınızda, tarih, saat ve saat dilimi girmeniz istenir. Bu ayar gereklidir, çünkü çekilen tüm resimlerin zaman damgası olacağından, gelecekte en sevdiğiniz resimleri bulmayı kolaylaştırabilirsiniz.
Bu ayar yapıldıktan sonra, MENU düğmesine basın. Bir dizi simge ve sayfa göreceksiniz.
Kamera Simgesinin 1. sayfasında başlayacağız (kamera ayarları)
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 1
Kalite ve Görüntü Boyutu ayarlarının ilk sayfası

Kalite:
Resimlerinizi masaüstünüzde düzenliyor musunuz? Öyleyse, RAW veya RAW jpeg olarak ayarlayın. Bir RAW dosyası, kamera piksellerinin çekim sırasında kaydettiği tüm bilgileri kaydeder ve Adobe Lightroom gibi bir şeyde düzenlemek isterseniz daha kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlar.
Jpeg, SD kartınızda daha az yer kaplayan ancak daha sonra düzenlemeye daha az uygun olan, daha sonra FINE (daha büyük) ve STANDARD'da (daha küçük, daha düşük kalite) sıkıştırılmış bir görüntüdür. tarzınıza ve tercihlerinize bağlı olarak daha sonra kendinize dikkat etmek isteyebileceğiniz veya istemeyeceğiniz bir şey.
RAW dosya boyutu:
Sıkıştırılmış veya sıkıştırılmamış RAW arasında seçim yapabilirsiniz. Sıkıştırılmış dosyalar daha küçüktür, ancak uzun pozlamalarda ve yüksek kontrastlı sahnelerde dikkat çeken küçük bir kalite düşüşü vardır. Örneğin post post işlemi sırasında gökyüzünde halojenasyon olduğunu fark ederseniz, bu, bu kompresyonun bir ürünüdür.
Görüntü boyutu:
Büyük, orta veya küçük seçilebilir (Kaliteyi jpeg olarak ayarladığınızda). SD kart alanı bir sorunsa, Küçük olarak ayarlayabilirsiniz, optimum kalite için büyük olarak ayarlayın.
Piksel boyutunu bilmek, görüntülerinizi kalite kaybı olmadan ne kadar büyük basabileceğinizi söyleyebilir. Günümüzde daha büyük basmak için teknikler var, ancak bu bilgi bazıları için ilginç olabilir.
En Boy Oranı 3: 2 olarak ayarlandığında:
• L: 42M 7952 × 5304 piksel
• M: 18M 5168 × 3448 piksel
• S: 11M 3984 × 2656 piksel
En Boy Oranı 16: 9 olarak ayarlandığında:
• L: 36M 7952 × 4472 piksel
• M: 15M 5168 × 2912 piksel
• S: 8.9M 3984 × 2240 piksel
APS-C / Super 35mm Açık olduğunda:
• 3: 2 L: 18M 5168 × 3448 piksel
• 3: 2 M: 11M 3984 × 2656 piksel
• 3: 2 S: 4,5M 2592 × 1728 piksel
• 16: 9 L: 15M 5168 × 2912 piksel
• 16: 9 M: 8.9M 3984 × 2240 piksel
• 16: 9 S: 3,8M 2592 × 1456 piksel
En boy oranı:
3: 2 (tam sensör yüzeyini kullanan) veya 16: 9 (kırpma ancak daha geniş bir görünüm) seçebilirsiniz. 3: 2'de olduğu gibi bırakın, fotoğraflarınızı daha sonra her zaman kırpabilirsiniz.
APS-C / Süper 35mm:
Bu ayar, kameraya tam çerçeve olarak bir APS-C lensi taktığınızda ne yapacağını söyler. Bir APS-C lensi, sensörün tüm yüzeyini örtmez veya çerçevenin kenarlarına doğru sert bir vinyet hissedersiniz. Film kaydederken, bu ürüne Süper 35mm denir. Buradaki prensip, sensör yüzeyinin herhangi bir bölümünü kullanmanızdır. Bunu yapmak istiyorsanız, görüntü kalitesi hakkında çok fazla endişe etmeyin, çünkü bu APS-C modunda kullanılabilir bir 18MP'ye sahip olmanızı sağlayan yüksek megapiksel kamera.
• Açık: APS-C eşdeğer boyutunda veya Süper 35mm eşdeğer boyutunda kaydeder.
• Otomatik: Objektife bağlı olarak yakalama aralığını otomatik olarak ayarlar.
• Kapalı: Her zaman 35mm tam boyutlu görüntü sensörü fotoğraflarını çeker.
Panorama Boyutu:
(panorama çekim modundayken) Standart ve geniş boyutlar arasında seçim yapılabilir. Geniş, resminizin daha geniş bir alanı kapsayacağı anlamına gelir. Standart hale getirin, panoramalar yaparken daha geniş bir alanı taramak zorunda kalmanız, kamerayla daha verimli çalışabilmenizi sağlar.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 2
Kalite / görüntü boyutu ayarlarının ikinci sayfası

Panorama yönü
Bir panorama resmi (sadece jpeg'de bulunur) bir araya getirilmiş birkaç görüntünün bir birleşimidir. Bu moddayken, birlikte dikilenecek ardışık görüntüleri çekmek için fotoğraf makinesini hangi yönde ve hızda yönlendirmeniz gerektiğini gösteren bir ok göreceksiniz.Bu menüdeki yolu seçebilirsiniz (yukarı, aşağı, sola veya sağa).
Uzun Pozlama NR
İşleme motorunun uzun pozlama süresiyle çekilen görüntüler için gürültü azaltma uygulamak isteyip istemediğinizi ayarlayın. Aynı atmosfer koşullarında, aynı uzunluktaki siyah bir çerçevenin alınması haricinde, üretim sonrası bu işlemi yinelemenin bir yolu olmadığından AÇIK bırakın.
Yüksek ISO NR
Burada, yüksek ISO ayarlarına sahip görüntülere uygulanan gürültü azaltma miktarını seçebilirsiniz (kalite jpeg olarak ayarlandığında). Sony oldukça agresif bir gürültü azaltmaya sahip olduğundan, bunu Low olarak değiştirirdim. (değilse, daha yüksek ISO değerlerinde boya benzeri, lekeli görüntüler alma riskiyle karşı karşıya kalırsınız).
Renk uzayı
Standart ve Adobe (genişletilmiş renk aralığı) RGB arasında seçim yapabilirsiniz. Bu, yalnızca JPEG çekip RAW çekmiyorsanız önemlidir. Genişletilmiş renk aralığı nedeniyle çok sayıda görüntü basarsanız Adobe RGB tercih edilir.
Lens comp
Sony A99 II, RAW çekim yaparken bile çeşitli objektif telafileri (gölgeleme, renk sapması, bozulma) uygulamak isteyip istemediğinizi seçmenizi sağlar. Bunu AÇIK bırakıyorum.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 3
Çekim modu ve sürücü ayarları
Sürüş modu
Deklanşöre veya birden fazla görüntüye bastığınızda tek bir fotoğraf mı çekmek istiyorsunuz? Bunu burada, ayrıca zamanlayıcı işlevlerini ve basamaklama işlevini seçebilirsiniz.
Basamaklama, her biri farklı ayarlara sahip bir dizi resim çeker, daha sonra yazılımdaki HDR efektleri için çeşitli pozlamalarla resimlerinizi birleştirmek için kullanışlıdır, sadece bir örnek vermek için.
Bu ayarlara ulaşmak için özel sürüş modu düğmesine de basabilirsiniz.
• Tek Çekim: Normal çekim modu.
• Devam. Çekim: Deklanşöre basılı tutarken görüntüleri sürekli çeker.
• Zamanlayıcı: Deklanşöre basıldığından bu yana belirtilen saniye süre geçtikten sonra zamanlayıcıyı kullanarak bir görüntü çeker.
• Zamanlayıcı (Sür.): Deklanşöre basıldığından bu yana belirli sayıda saniye geçtikten sonra zamanlayıcıyı kullanarak belirlenmiş sayıda görüntü çeker.
• Devam. Braket: Her biri farklı derecede parlaklık derecesinde deklanşöre basılı tutarken görüntüler çeker.
• Tek Braket: Her biri farklı bir parlaklık derecesine sahip, belirli sayıda görüntüyü tek tek çeker.
• WB braketi: Beyaz dengesi, renk sıcaklığı ve renk filtresi için seçilen ayarlara göre her biri farklı renk tonlarına sahip toplam üç resim çeker.
• DRO Braketi: Her biri farklı bir D-Range Optimizer derecesinde toplam üç resim çeker.
Braket Ayarları
Zamanlayıcıyı braket çekim modunda ve pozlama basamaklama ve beyaz dengesi basamaklama için çekim sırasını ayarlayabilirsiniz.
• Brkt sırasında Selftimer: Braket çekimi sırasında zamanlayıcı kullanılıp kullanılmayacağını ayarlar.Ayrıca, eğer zamanlayıcı kullanılıyorsa deklanşör serbest bırakılıncaya kadar geçen saniye sayısını ayarlar. (KAPALI / 2 Sn / 5 Sn / 10 Sn)
• Braket sırası: Pozlama basamaklama ve beyaz dengesi basamaklama sırasını ayarlar.
Geri Çağırma (Kamera Ayarları1 / Kamera Ayarları2)
Bu işlev, Sık Kullanılan Modları veya Mod Kadran hafızası pozisyonları ile kaydedilmiş kamera ayarlarını önceden çağırdıktan sonra resim çekmenizi sağlar. Artık kamera ayarlarınızı bir hafıza kartına kaydedip daha sonra geri çağırmak da (veya farklı bir kamerada) mümkündür. Bu, 'select Rec. bu menünün içindeki medyanın işlevi.
Bellek (Kamera Ayarları1 / Kamera Ayarları2)
Bu ayar, ürüne sık kullanılan 3 mod veya ürün ayarını ve hafıza kartına 4 (M1 ila M4) arasında kayıt yapmanızı sağlar. Sadece mod kadranını kullanarak ayarları hatırlayabilirsiniz. Çekim için çeşitli işlevleri kaydedebilirsiniz. Kaydedebileceğiniz öğeler kamera menüsünde görüntülenir. Diyafram ve Deklanşör hızı her zaman kullanılabilir. Önce 'seçin' seçeneğini kullanarak SD kartınızı seçmeniz gerekir. önceki menünün içindeki medya işlevi.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 4
Otomatik odaklama ayarları sayfası 1
Odak modu:
Burada, deklanşör düğmesine yarım bastığınızda otomatik netleme motorunun nasıl davranacağını seçebilirsiniz. Acemi kullanıcılar AF-A olarak ayarlamalıdır. Bu işlevsellik, kısmen hangi netleme alanını seçtiğinize bağlı
• AF-S: Deklanşöre yarım basıldığında, kamera yalnızca bir kez netleme yapar. Fotoğraf çekmek için uygundur.
• AF-A: AF Otomatik, kameranın hareketi algılayıp algılamamasına bağlı olarak S ve C arasında akıllıca geçiş yapar. Bu standart ayardır ve kullanımı en kolay olanıdır.
• AF-C: Deklanşör düğmesine yarım bastığınızda kamera sürekli olarak herhangi bir harekete odaklanacak.
• DMF: ILCA-99M2 konunuza odaklanır ve objektif üzerindeki manuel odak halkasını kullanarak odak alanınızı daha da ince ayarlamanıza izin verir.
• MF: Otomatik netleme kullanılmaz ve mercek üzerindeki netleme halkasını kullanarak manuel netleme yaparsınız.
Odak göstergesini ekranda veya EVF'de görebilirsiniz. Yandığında, konu Odakta ve odak kilitlenir.
İpucu : otomatik netleme çalışmıyor gibi görünüyorsa, AF / MF kaydırıcısının AF olarak ayarlanıp ayarlanmadığını görmek için mercek namlusunu kontrol edin. Ayrıca “Odaklanma Bekletme” olarak adlandırılan düğmeye bir düğme atamak da mümkündür. Focus Hold ile bu düğmeye bastığınızda netleme noktanızı dondurabilirsiniz. Bu genellikle fotoğrafçılar tarafından kompozisyonda daha fazla esneklik sağlamak için kullanılır.
Bir diğer önemli gerçek, Film modunda, yalnızca Sürekli AF ve MF'nin mevcut olmasıdır.
AF-S'de Öncelik Ayarı:
Odak Modu Tek Çekim AF, DMF veya Otomatik AF olarak ayarlandığında ve konu hala olduğunda konu netlenmemiş olsa bile deklanşörün serbest bırakılıp bırakılmayacağını ayarlar.
Seçenekler:
• AF: Odaklanmaya öncelik verir. Konu odaklanana kadar deklanşöre basılmaz.
• Bırakma: Deklanşörün serbest bırakılmasına öncelik verir. Konu netlenmemiş olsa bile deklanşöre basılacaktır.
AF-C’de Öncelik Ayarı:
Sürekli AF etkinleştirildiğinde ve konu hareket halindeyken konu netlenmemiş olsa bile deklanşörün serbest bırakılıp bırakılmayacağını ayarlar.
Arasında seçim yapmak:
• AF: Odaklanmaya öncelik verir. Konu odaklanana kadar deklanşöre basılmaz.
• Bırakma: Deklanşörün serbest bırakılmasına öncelik verir. Konu netlenmemiş olsa bile deklanşöre basılacaktır.
• Dengeli Vurgu: Hem odaklama hem de deklanşöre dengeli bir vurgu yaparak vurgular.
Odak alanı
Sony 99 Mark 2, hem sensör üzerinde AF algılama noktaları hem de ayrı bir faz algılama ünitesi içeren gelişmiş bir otomatik odaklama sistemine sahiptir. Bu onu dünyadaki en hızlı ve en güvenilir AF sistemlerinden biri yapar. Geniş fabrika ayarlarında bırakmanın en iyisi olduğunu düşünebilirsiniz (bu, tüm AF noktalarını kullanır), ancak bazı sahnelerde, istediğiniz yere odaklanmak için bir bölge veya esnek bir nokta kullanmak genellikle daha iyidir.
• Geniş: Geniş netleme alanı, sensördeki tüm netleme noktalarını kullanır. Çerçevenizde çok fazla hareketin olduğu aksiyon sahneleri için idealdir.
• Bölge: Bölge, otomatik netlemenin etkin olacağı önceden tanımlanmış 9 alandan birini seçmenize izin verir. Bu bölgeler her biri ekranın yaklaşık% 25'ini hafif bir örtüşme ile kaplar. Çoklu kontrol düğmesine basarak ve diğer alanlardan herhangi birine gidip gelerek alanı hızlıca değiştirebilirsiniz.
• Merkez: Resimlerinizde ortalanmış olana odaklanır.Kameranın istediğinize odaklanmasını sağlamak için hatasız bir yol. Otomatik odaklamayı kullanmada sorun yaşıyorsanız ve herhangi bir çekimi kaçırmak istemediğiniz bir durumdaysanız, Merkeze geri dönün ve konunuzu ortaladığınızdan emin olun.
• Esnek nokta: Esnek nokta alanı, kameranın odaklanması gereken ekranda herhangi bir yeri seçer. (Merkez noktaya benzer, merkez hariç .. hariç) Kük, orta veya büyük olarak ayarlayabilirsiniz. Bu netleme alanını kullanmak istiyorsanız, fotoğraf makinesi küçültme yaparken netlemeyi bulmak için zorlayacağından orta veya büyük olarak ayarlayın (belki de gözün irisine odaklanmak istediğiniz yakın çekim portreler hariç)
• Esnek noktayı genişlet: Fotoğraf makinesi seçilen tek bir noktaya netleme yapamıyorsa, odaklanma için ikincil öncelik alanı olarak esnek nokta etrafındaki netleme noktalarını kullanır.
• Kilitlenmeli AF: Deklanşöre yarım basıldığında ve basılı tutulduğunda, kamera seçili otomatik netleme alanı içindeki nesneyi izler. Bu ayar yalnızca odak modu Sürekli AF olarak ayarlandığında kullanılabilir.Odak Alanı ayar ekranında imleci 'AF'yi Kilitle' üzerine getirin ve ardından çoklu seçiciyi sola / sağa basarak izlemeye başlamak için istediğiniz alanı ayarlayın. Ayrıca, alanı esnek bir nokta olarak tanımlayarak veya esnek bir alanı genişleterek izleme başlangıç alanını istediğiniz noktaya taşıyabilirsiniz.
Kullanılabilir netleme alanları:
• Hibrit Faz Tespiti AF sistemi etkin olduğunda, odak düzlemi faz tespiti AF alanı dahil olmak üzere tüm odak alanı kullanılabilir.
• Hibrit Faz Tespiti AF sistemi etkin değilse, özel faz tespiti AF alanı mevcuttur.
İpucu : Çoklu seçiciyi (küçük joystick) çalıştırarak netleme alanını Esnek Nokta, Esnek Nokta Genişlet veya Bölge olarak taşıyabilirsiniz.
Çalışmayan bir şey mi var? Kaydırmadan önce bu ayarları kontrol edin:
1. Fotoğraf makinesi Intelligent Auto, Lock-on AF veya Eye AF olarak ayarlandığında Netleme Alanı Geniş olarak kilitlenir.
2. Sürekli çekim sırasında veya deklanşöre aynı anda tam basıldığında netleme alanı yanmayabilir.
3. Mod kadranı 'Movie / S & Q Motion' olarak ayarlandığında veya film çekimi sırasında, Odaklama Alanı olarak AF Kilitleme seçilemez
4. Akıllı Zum, Net Görüntü Zoom veya Dijital Zum kullanılırken, zum ölçeğine bağlı olarak tüm ekranda noktalı bir kare çerçeve görünebilir.Fotoğraf makinesi tüm ekranı kullanarak otomatik netleme yapacaktır.
Seçilebilir AF Alanı:
Sony A99 II maksimum 399 netleme noktası kullanarak netleme yapabilmesine rağmen, mevcut netleme noktalarını manuel olarak da sınırlayabilirsiniz.
• Otomatik: Odaklama için kullanılan netleme noktalarının sayısı, objektife veya çekim moduna bağlı olarak otomatik olarak ayarlanır. Tüm 399 netleme noktasını maksimumda kullanır.
• Yalnızca Çapraz Tip AF: Çapraz tip AF alanında maksimum 79 odak noktasını kullanılabilir.
Sorun giderme; Kullanmakta olduğunuz lens nedeniyle mevcut netleme noktalarının sayısı sınırlı olabilir.
• SAL75300, SAL1118, SAL55200, SAL1855, SAL18552, SAL55200-2, SAL30M28, SAL55300 sadece 61 odak noktasına sahiptir.
• SAL500F80: sadece merkez netleme noktası kullanılabilir.
İpucu: Odaklamayı çevreleyen noktalarda odaklanmak zor olduğunda veya seçmek istediğinizde, odakladığınız lense bağlı olarak netleme noktalarının sayısının otomatik olarak değişmesini önlemek istediğinizde, kamerayı 'Yalnızca Çapraz Tip AF' olarak ayarlamanızı öneririm. mevcut netleme noktasını sınırlayarak hızlı bir netleme alanı.
Sorun giderme:
Hybrid Phase Detection AF özelliğini desteklemeyen bir mercek takarsanız veya AF Sistemi 'Yalnızca Ddc Phase AF' olarak ayarlanmışsa, çapraz tip tespiti yapılmayan bir netleme alanı, 'Seçilebilir AF Alanı' sırasında bile kullanılır. 'Sadece Çapraz Tip AF' olarak ayarlanmıştır.
Çekim modu (Film / S ve Q Hareketi) olarak ayarlandığında, AF Sistemi 'Yalnızca Ddc Phase AF' olarak kilitlenir ve netleme noktalarının sayısı 61 ile sınırlıdır.
AF sistemi:
Burada, Hibrit Faz Algılama AF sistemini (hem odak düzlemi faz algılama AF sensörünü hem de özel faz algılama AF sensörünü kullanın) veya sadece özel faz algılama AF sensörünü kullanmak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz. Normalde ikisini de kullanırdım.
• Otomatik: Objektife veya çekim moduna bağlı olarak hem odak düzlemi faz algılamalı AF sensörü hem de özel faz algılamalı AF sensörü kullanır.
• Yalnızca Ddc Faz AF: Her zaman yalnızca özel faz algılama AF sensörünü kullanır.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 5
Otomatik odaklama ayarları sayfa 2
Esnek Nokta Noktaları
Netleme Alanı Esnek Nokta veya Esnek Nokta Genişlet olarak ayarlandığında ve hızlı bir netleme alanı seçmek istediğinizde, mevcut netleme noktalarının sayısını sınırlayabilirsiniz. Benim görüşüme göre, bunları sensörlerin% 70'ini kapladığı için 63 noktaya ayarlamak en iyisidir ve odak noktanızı hızlı bir şekilde 323 odaklama noktasından 63 nokta arasında değiştirmek kolaydır.
• All: En fazla 323 netleme noktasından seçer.
• 63 Puan: Sınırlı 63 netleme noktasını 323 üzerinden kullanır. Yalnızca Hibrit Faz Algılama AF'yi destekleyen lens takılıyken ve AF Sistemi Otomatik olarak ayarlandığında kullanılabilir.
• 15 Puan: Özel faz algılama AF sensörünün tüm noktalarından sınırlı 15 puanı kullanır.
AF aydınlatıcı
AF aydınlatıcı, deklanşöre yarım basıldığında kameranın daha kolay netlenmesini sağlayan küçük kırmızı bir ışıktır. Deklanşöre tam bastığınızda otomatik olarak kapanır. Su altı muhafazası kullanmıyorsanız, açık bırakın.
Orta Kilitlenmeli AF
Bu çok güçlü bir otomatik odaklama özelliği. AÇIK konuma getirildiğinde, bir konuyu izlemenizi sağlar.İAuto modunda, çoklu kontrol cihazının orta düğmesine basarak bu özelliğe (AÇIK ve A99II AF olarak ayarlandığında) erişebilirsiniz. Ekranınızda bir kare göreceksiniz, ardından istediğiniz izleme konusunu ortalayın ve fotoğraf makinesi çerçevenizden çıkıp yeniden göründüğünde bile izlemeye devam edecektir.
AF Sürücü hızı
Otomatik odaklama hızını Hızlı veya Yavaş olarak seçebilirsiniz.
İpucu: Daha hızlı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak gerçek hayatta, Hızlı'nın herhangi bir hafif harekete odaklandığını ve Yavaş olarak ayarlamanın en iyisi olduğunu bulacaksınız.
Sony A99ii cihazının ihtiyaçlarınız için yeterince hızlı bir şekilde odaklanmadığı sonucuna varırsanız, bu ayar ve bir sonraki deneme!
AF izleme sensörü:
Yüksek, hızlı aksiyon sahnesi çekerken kullanışlıdır. Standart mod çoğu durumda iyi çalışır, ancak daha hızlı izleme yeteneklerine ihtiyaç duyuyorsanız, duyarlı bir şekilde de deneyebilirsiniz. Kilitliyse, konunun önüne başka şeyler geçtiğinde odağı belirli bir konuya odaklar.
Deklanşörlü AF
Deklanşöre yarım bastığınızda otomatik olarak odaklanıp odaklanmamayı seçer. Açık bırakmak.
MENU → Kamera Ayarları → sayfa 6
Otomatik odaklama ayarları sayfa 3
Göz başlangıç af:
Bu yapılandırma, EVF sensörü gözünüzü vizörün yakınında algıladığında AF'yi başlatır. Bunu kişisel olarak hiç kullanmadım, ancak bazı kişiler bu ayarı pil ömrünü uzatacağı için ilginç bulabilir.
AF Rng.Ctrl Yrd.Doç.Dr.
AF menzil kontrolü sırasında konunun ayarlanan mesafede olup olmadığını gösterip göstermemeyi ayarlar.
AF Alanı Otomatik Temizle:
Netleme alanının sürekli görüntülenip görüntülenmeyeceğini veya netleme gerçekleştirildikten kısa bir süre sonra otomatik olarak kaybolması gerekip gerekmediğini ayarlar.
Geniş AF Alan Disp:
Netleme Alanı Geniş olarak ayarlandığında netleme alanının gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz.
AF Mikro Ayarı:
Her objektif için otomatik odaklanmış konumları ayarlamanızı ve kaydetmenizi sağlar. Genel kullanımda, bu işlevi kullanarak otomatik odaklanmış konumu ayarlamanıza gerek yoktur. Bu işlevi yalnızca belirli netleme alanları veya odak uzunlukları için ayarlamalar gerektiğinde kullanın. Hem orta hem de köşe alanları için ayarlamalar yapabilirsiniz.
Bu ayarı kullanırken otomatik netleme işlevinin uygun bir konumda yapılamayabileceğini unutmayın.
Merkez alan:
• Seçtiğiniz değer ne kadar büyük olursa, otomatik odaklama konumu o kadar uzak olur. Seçtiğiniz değer ne kadar küçük olursa, otomatik odaklanmış konum o kadar yakın olacaktır.
• Özel faz algılama AF alanı için otomatik netleme konumunu ayarlamak için, merkez alan için değeri ayarlayın.
• Merkez alan için ayar gerekli değilse, bu adımı atlayabilirsiniz.
Köşe alanı:
Köşe alanları için değerleri, atanmış faz algılamalı AF dışındaki otomatik odaklanmış konumların ayarlanması gerekliyse ayarlayın.
Genel olarak, merkez alan için ayar hem odak düzlemi faz algılamalı AF sensörüne hem de özel faz algılamalı AF sensörüne uygulanır. Köşe alanları için ayarlamalar odak düzlemi faz algılamalı AF sensörüne uygulanır. Geniş uç ve telefoto ucu arasındaki odak uzunlukları için, her bir uç için değerler ile enterpolasyonlu olan değerler uygulanır.
Gerçek çekim koşullarında konumu ayarlamanız önerilir. Bunu yapmak için, Odak Alanını Esnek Nokta olarak ayarlayın ve ayarlarken yüksek kontrastlı parlak bir konu kullanın.
Odak düzlemi faz algılaması AF alanı daraltıldığında, örneğin APS-C boyutunda özel lens takılıyken, ayarlanabilir alan yalnızca daraltılmış AF alanıdır.
Bir ana lens takıldığında, telefoto ucu için ayar değerini giremezsiniz. Geniş uç için ayar değeri uygulanır.
Köşe alanları için otomatik netleme konumunu aşağıdaki durumlarda ayarlayamazsınız:
• Seçilebilir AF Alanı, Sadece Çapraz Tip AF olarak ayarlanmıştır.
• Esnek Spot Noktaları 15 Puan olarak ayarlandı.
Önceden bir değer kaydettiğiniz bir lensi taktığınızda, kayıtlı değer ekranda belirir. Henüz değeri kaydedilmemiş lensler için [~ + mn ~ 0] görünür.
Değer [-] olarak gösterilirse, toplam 30 objektif kaydedilmiştir ve yeni objektif kaydedilemez. Yeni bir mercek kaydetmek için, kaydın silinebileceği bir mercek takın ve değerini [~ + mn ~ 0] olarak ayarlayın veya [Mer] ile tüm merceklerin değerlerini sıfırlayın.
[AF Micro Adj.], Sony, Minolta veya Konica-Minolta lenslerini destekler. Desteklenen lenslerin dışındaki lenslerle [AF Micro Adj.] Gerçekleştirirseniz, desteklenen lenslerin kayıtlı ayarları etkilenebilir. [AF Micro Adj.] Özelliğini desteklenmeyen bir mercekle yapmayın.
Aynı özellikteki bir Sony, Minolta ve Konica-Minolta lensi için [AF Micro Ayar.] Öğesini ayrı ayrı ayarlayamazsınız.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 7
Pozlama ayarları sayfası 1


Pozlama Telafisi
(Ayrıca FN düğmesine basarak erişilen Hızlı Menü'de de bulunur):
Görüntünüzün aşırı pozlanmış olduğunu tespit ederseniz (örneğin parlak gün ışığında sığ bir alan derinliği için geniş diyaframlarda çekim yaparken), pozlama telafisini burada bir artı veya eksi 5 (tam olarak EV'ye bağlı olarak tam olarak) ayarlayabilirsiniz. adım) aralığı.
ISO
Resminizi yakalamak istediğiniz ISO değerini seçebilir veya Otomatik ISO aralığını değiştirebilirsiniz.
Bu aralık 100-3200 arasında ayarlandı, çünkü bu aralık neredeyse hiç parazitsiz ve 3200'ün üzerindeki ISO performansını sevmiyorum. Bir tutam olarak, düşük ISO değerlerinde çok uzun enstantane hızı nedeniyle bulanık görüntüler elde ederken , daha yüksek ISO ayarlarıyla deneme yapabilirsiniz. Net ve gürültülü bir görüntü elde etmek için bulanık olandan daha iyidir….
Iso Otomatik Min SS.
Bu kullanışlı ve heyecan verici bir ayardır. ISO AUTO'yu seçerseniz, P (Program Otomatik) veya A (Açıklık Önceliği) modundasınız; ISO duyarlılığının değişmeye başladığı obtüratör hızını ayarlayabilirsiniz. ISO duyarlılığının [Hızlı], [Hızlı], [Standart], [Yavaş] ve [Yavaş] arasında değişmeye başladığı deklanşör hızındaki fark 1 EV'dir.
Burada üç olasılık var:
• HIZLI (Daha Hızlı) / HIZLI (Hızlı): ISO duyarlılığı, Standart (normal) ayarından daha hızlı enstantane hızlarında değişmeye başlar. Bu, aksiyon veya spor çekimlerinde bulanık görüntüler elde etmenizi önler. Bu, resimlerinizdeki ISO ve gürültüyü yükseltme pahasına. Bunun Otomatik ISO ayarlarınıza bağlı olduğunu unutmayın; bu nedenle, kamera yapabiliyor olsa bile, üst sınırınızdan daha yüksek olmayacaktır.
• STD (Standart): Kamera, objektifin odak uzunluğuna bağlı olarak enstantane hızını otomatik olarak ayarlar.
• SLOW (Yavaş) / SLOWER (Yavaş): ISO duyarlılığı, Standart ayardan daha düşük enstantane hızlarında değişmeye başlar. Bu, daha az gürültülü görüntüler çekmenizi sağlar. Aksiyon çekmek istiyorsanız, asla kullanılmayacaksınız, ancak bir tripod olmadan dolaşmayı seven bir manzara veya mimari fotoğrafçısıysanız, ancak resimleri dikkatlice çekmek ve çekmek için biraz zaman harcadığınızda yararlı olabilir.
• 1/8000 - 30 ″: Ayarladığınız deklanşör hızında ISO duyarlılığı değişmeye başlar.
Ölçme modu
Ölçüm modu, kameranın ışığı okuma ve pozlamayı ayarlama şeklini ifade eder.
Çoklu olarak, tüm kareyi göz önünde bulundurur ve pozlamayı kamerada programlanan dahili algoritmalara göre ayarlar.
Spot veya merkezde, kamera yalnızca o noktada veya merkezde olanı dikkate alır (örneğin, konunuz tamamen siyahsa, kamera görüntüyü aşırı pozlayarak telafi etmeye çalışır).
• Çoklu: Toplam alanı çoklu alanlara böldükten sonra her alandaki ışığı ölçer ve tüm ekranın uygun pozlamasını belirler (Çoklu kalıp ölçümü).
• Merkez: Ekranın orta alanını vurgulayarak tüm ekranın ortalama parlaklığını ölçer (Merkez ağırlıklı ölçüm).
• Nokta: Sadece merkezi alanı ölçer (Nokta ölçümü).Bu mod, tüm ekranın belirli bir kısmındaki ışığı ölçmek için uygundur. Ölçüm çemberinin boyutu [Spot: Standart] ve [Spot: Büyük] arasından seçilebilir. Ölçüm çemberinin konumu, [Nokta Ölçüm Noktası] ayarına bağlıdır.
• Tüm Ekran Ortalaması: Tüm ekranın ortalama parlaklığını ölçer. Pozlama, deneğin kompozisyonu veya pozisyonu değişse bile stabil olacaktır.
• Vurgula: Ekrandaki vurgulanan alana vurgu yaparken parlaklığı ölçer. Bu mod, aşırı pozlamadan kaçınırken nesneyi çekmek için uygundur.
İpucu: [Nokta] seçildiğinde ve [Odak Alanı], [Esnek Nokta] veya [Esnek Noktayı Genişlet] olarak ayarlandığı zaman, [Nokta Ölçüm Noktası], [Odak Noktası Bağlantısı] olarak ayarlandığında, nokta ölçüm noktası ile koordine edilebilir. odak alanı.
Nokta Ölçüm Noktası
Odak Alanı Esnek Nokta veya Esnek Nokta Genişlet olarak ayarlandığında nokta ölçüm konumunun odak alanıyla koordine edilip edilmeyeceğini ayarlar.
• Merkez: Nokta ölçüm pozisyonu netleme alanı ile koordineli değil, daima merkezdeki parlaklığı ölçer.
• Odak Noktası Bağlantısı: Nokta ölçüm pozisyonu odak alanı ile koordine eder.
Pozlama adım
Obtüratör hızı, diyafram açıklığı ve pozlama telafisi değerlerinin ayar aralığını 0,3 veya .5 EV adımlarından birini belirleyebilirsiniz.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 8
Pozlama ayarları sayfası 2

AEL deklanşör
Deklanşöre yarım bastığınızda pozlamanın düzeltilip düzeltilmeyeceğini ayarlar. Odağı ve pozlamayı ayrı ayrı ayarlamak için Kapalı'yı seçin.
• Otomatik (varsayılan ayar): Odak Modu Tek Çekim AF olarak ayarlandığında deklanşöre yarım bastığınızda odağı otomatik olarak ayarladıktan sonra pozlamayı sabitler.
• Açık: Deklanşöre yarım bastığınız zaman pozlamayı düzeltir.
• Kapalı: Deklanşöre yarım bastığınızda pozlamayı ayarlamaz. Odağı ve pozlamayı ayrı olarak değiştirmek istediğinizde bu modu kullanın.
Makine, Çekim modunda çekim yaparken pozlamayı ayarlamaya devam eder. Çekim veya Spd Önceliği Devammodu. AEL düğmesini kullanarak çalışmaya, AEL w / deklanşör ayarları üzerinden öncelik verilir.
Pozlama Std. ayarlamak
Bu kameranın standardını, her ölçüm modu için doğru pozlama değeri için ayarlar. 1/6 EV'lik artışlarla -1 EV ila 1 EV arasında bir değer ayarlayabilirsiniz.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 9
Flash Menüsü
Flaş modu:
(FN düğmesine basarak erişilen Hızlı Menü'de de bulunur)
A99 açılır flaşı olduğundan, farklı Flaş Modlarına girmek isteyebilirsiniz. Fotoğrafçılıkta yeniyseniz, kameranın flaşı ne zaman ve nasıl istediğinize karar vereceği yeri otomatik olarak ayarlamanızı öneririm.
Flaşlı fotoğrafçılığa daha fazla dahil olmak istiyorsanız, farklı olasılıkları ve bunların resimleriniz üzerindeki etkilerini okumalısınız. Bu, farklı modların ne yaptığının temel bir açıklamasıdır:
• dolgu flaşı: Bir dolgu flaşı, gölgeleri ışıkla doldurmak için (gölgedeki bir insan gibi) gün ışığında bile yararlıdır.
• Yavaş senk: Kameraya flaşla birlikte daha uzun bir enstantane hızı kullanmalarını söyler ve bu nedenle gece çekimleri için daha iyidir. Manuel ve deklanşör önceliği modlarında flaş gücünde bir fark yoktur.Ancak, diyafram önceliği, program veya otomatik kullanılırken, yavaş senk seçimi, fotoğraf makinesine normalde seçeceğinden daha uzun bir deklanşör hızı kullanmasını söyler. Yavaş senk flaş modunun yaptığı ilk konu pozlama için flaşı ateşlemek sensör tarafından daha fazla ortam ışığının yakalanmasını sağlayacak daha uzun bir enstantane hızı.
• Arka Senk: Bir resim çekmek iki deklanşör hareketi içerir: biri çekim başladığında ve durduğunda. Arka Senk, deklanşör kapanmadan hemen önce flaşı patlatmasını söyler. Nesneleri taşımak, nereden geldiklerini ve pozun sonunda nerede olduklarını net bir şekilde gösterir. Bu, hareketli cisimlerle hız hissi verir. Rear Sync, bu tür bir fotoğrafçılık hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, 'Rear Sync Flash Photography' adlı bir Google araması yapmanızı öneririm.
• Kablosuz: Kablosuz seçeneğini seçin, Sony HVL-43M gibi harici bir flaşı tetiklemek için kameradaki flaşı kullanmak istiyorsanız (TTL!). Harici bir flaş kullanılması, düğün çekimlerini ve loş ışıklı konuları çekerken yardımcı olur, özneyi aydınlatmak için ana flaşınızı ve arkaplanı aydınlatmak için harici flaşınızı kullanabilirsiniz.
Flash kompozisyonu veya Flash telafisi:
Özellikle Yavaş Senk veya Arka Senk Flaş modlarını kullanırken, iyi pozlanmış bir görüntü elde etmek için Flash'ın gücünü azaltmanız gerekebilir. (Ayrıca FN düğmesine basarak erişilen Hızlı Menü'de de bulunur).
Exp comp seti
Pozlama telafisi fonksiyonunun (0,5EV veya 0,3EV adımlarda -5) flaşın gücünü azaltıp azaltmayacağını seçer. Flaşlı HSS senkronizasyonu kullanmak istemiyorsanız, pozlama ve flaş çıkışını ayrı ayrı kontrol edebilmek için kullanışlıdır.
Flaş kontrolü
• ADI flaşı: Fotoğraf makinesinin flaş kontrolü, ön flaş yansıtıldığında netleme mesafesi bilgisini ve konunun parlaklık değerini kullanır. Bu, nesnenin yansıtıcı seviyesinden pek etkilenmeden hassas flaş kontrolü sağlar.
• Ön flaş TTL: Ön flaş yansıtıldığında, kameranın flaş kontrolü konunun parlaklık değerini kullanır. Bu ayar kullanılırsa, kameranın flaşı tam olarak ölçme yeteneği öznenin yansımasından etkilenebilir.
Kırmızı Göz Azaltma:
Bu Kırmızı Göz Karşıtı ayar, görüntü yakalama başlamadan önce flaşı hızlı bir şekilde ateşleyerek flaş kullanırken sık görülen kırmızı göz etkisini azaltır.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 10
Renk, Beyaz dengesi ve görüntü işleme ayarları
Beyaz dengesi
Kameranın nötr gri değerinin ne olduğunu tahmin etmeye çalıştığı beyaz dengesini Otomatik olarak ayarlayabilir veya farklı aydınlatma koşulları için önceden ayarlanmış beyaz dengesi ayarlarından birini kullanabilir veya beyaz dengesini tercihinize göre veya gri bir kart kullanarak özelleştirebilirsiniz. .
AWB’de Öncelik Ayarı
Beyaz Dengesi Otomatik olarak ayarlandığında akkor ışığı gibi aydınlatma koşullarında çekim yaparken hangi tonun önceliklendirileceğini seçer.
• Standart: Standart otomatik beyaz dengesi ile çekim yapar. Kamera renk tonlarını otomatik olarak ayarlar.
• Ambiyans: Işık kaynağının renk tonunu önceliklendirir. Sıcak bir atmosfer oluşturmak istediğinizde bu uygundur.
• Beyaz: Işık kaynağının renk sıcaklığı düşük olduğunda beyaz rengin çoğaltılmasını önler.
DRO / Otomatik HDR
DRO:
Bu, Dinamik menzili, sahnenizin kontrastını gerçek zamanlı olarak optimize eder ve analiz eder. Optimum parlaklık ve kurtarılmış gölge ayrıntılarına sahip bir görüntü üretir. Bu işlevi konu hareket halindeyken veya sürekli çekim sırasında bile kullanabilirsiniz.
Otomatik HDR:
(RAW çekimler için kullanılamaz) bu özellik Farklı pozlamalara sahip üç görüntü çeker ve daha sonra vurgulanmamış görüntünün parlak alanını ve fazla pozlandırılmış görüntünün karanlık alanını vurgulayarak gölgeye kadar uzatılmış bir aralıkta bir resim oluşturmak üzere üst üste bindirir.
HDR otomasındaki vurgu detayı DRO’dan daha düşük ve gürültülüdür. Deklanşör üç kez serbest bırakıldığı için, bu işlevi hareketli konular için kullanmak önerilmez.
Yaratıcı tarzı
Sony yaratıcı stilleri en iyi şekilde film emülasyonları olarak açıklanabilir (diğer bazı kamera üreticilerinin de yaptığı gibi). Canlı renklerden siyah ve beyaza kadar çeşitli stiller mevcut. RAW çekiyorsanız, bu stiller gömülüdür, ancak bunları seçtiğiniz RAW editörüne içe aktardıktan sonra her zaman sıfırlanabilir. Jpegs bu stil uygulandığında kaydedilir. Bunlardan bazılarını denemek her zaman yararlıdır ve yaratıcılığınız için gerçek bir destek olabilir, çünkü rengin aksine siyah beyaz olarak farklı görüntüler yaptığınızı fark edeceksiniz.
• Standart: Çeşitli tonlarda ve güzel renklerde çeşitli sahneler çekmek için.
• Canlı: Çiçekler, bahar yeşillikleri, mavi gökyüzü veya okyanus manzarası gibi renkli sahnelerin ve konuların çarpıcı görüntülerini çekmek için doygunluk ve kontrast artırıldı.
• Boş: Düşük tonlarda resimler çekmek için doygunluk ve netlik azaltılır. Bu, bir bilgisayarla değiştirilecek olan görüntü materyalini yakalamak için de uygundur.
• Net: Net renklerdeki berrak tonlarda, parlak ışık yakalamak için uygun, açık tonlarda çekim yapmak için.
• Deep (Derin): Nesnenin canlılığını yakalamak için uygun, derin ve yoğun renkli görüntüler çekmek için.
• Işık: Canlı ve hafif bir ortam yakalamak için uygun olan parlak ve sade renkteki görüntüleri çekmek için.
• Portre: Cildi yumuşak tonda yakalamak için, portre çekimi için idealdir.
• Manzara: Canlı ve net manzara çekimi için doygunluk, kontrast ve netlik artırılır. Uzak manzaralar da daha fazla öne çıkıyor. Günbatımı: Batan güneşin güzel kırmızısını çekmek için.
• Gece Çekimi: Gece sahnelerinin çoğaltılması için kontrast azaltılır.
• Sonbahar yaprakları: Sonbahar sahnelerinde çekim yapmak için, değişen yaprakların kırmızılarını ve sarılarını vurgulayın.
• Siyah Beyaz: Siyah beyaz monoton fotoğrafları çekmek için.
• Sepya: Sepya monotonluk görüntüleri çekmek için.
İsterseniz bu farklı stilleri düzenleyebilir ve kendi yaratıcı stilinizi kaydedebilirsiniz.
Bu işlev değiştirilebilir:
• Kontrast: Seçilen değer ne kadar yüksek olursa, ışık ve gölge arasındaki fark o kadar fazla vurgulanır ve görüntüdeki etkisi o kadar büyük olur.
• Doygunluk: Seçilen değer ne kadar yüksek olursa renk o kadar canlı olur. Daha düşük bir değer seçildiğinde, görüntünün rengi sınırlandırılır ve bastırılır.
• Keskinlik: Keskinliği ayarlar. Seçilen değer ne kadar yüksekse, kontür o kadar fazla vurgulanır ve seçilen değer ne kadar düşükse, kontür o kadar fazla yumuşatılır.
Resim efekti
Her türlü retro filtre ve efekt içeren bu menüyü doğrudan fotoğraf makinenizde bir Instagram uygulaması olarak düşünün. Bunlar yalnızca kalite Jpeg (RAW'ta değil) olarak ayarlandığında kullanılabilir.
• Kapalı: [Resim Efekti] işlevini devre dışı bırakır.
• Toy Camera: Gölgeli köşeleri ve keskinliği azaltan yumuşak bir görüntü oluşturur.
• Pop Rengi: Renk tonlarını vurgulayarak canlı bir görünüm yaratır.
• Posterleştirme: Ana renkleri yoğun şekilde vurgulayarak veya siyah beyaz yüksek kontrastlı, soyut bir görünüm oluşturur.
• Retro Fotoğraf: Sepya renk tonları ve soluk kontrastlı eski fotoğrafın görüntüsünü oluşturur.
• Yumuşak Yüksek-Anahtar: Belirtilen atmosfere sahip bir görüntü yaratır: parlak, şeffaf, eterik, yumuşak, yumuşak.
• Kısmi Renk: Belirli bir rengi koruyan ancak başkalarını siyah beyaza dönüştüren bir görüntü oluşturur.
• Yüksek Kontrast Mono .: Siyah beyaz yüksek kontrastlı bir görüntü oluşturur.
• Zengin Tonlu Mono .: Zengin tonlama ve ayrıntıların çoğaltılmasıyla siyah beyaz bir resim oluşturur.
Resim Profili
Renk, tonlama vb. Ayarları değiştirmenize olanak sağlar.
Temel kontrast ve renklendirme [Gama] (gama eğrisi) ve [Renk Modu] (renk özellikleri) ayarlarının kombinasyonu ile tanımlanır.
Gama:

o Film: Video için standart gama eğrisi.
o Hareketsiz: Hareketsiz görüntüler için standart gama eğrisi.
o Sine1: Daha koyu görüntü alanlarındaki kontrastı yumuşatır ve daha açık görüntü alanlarındaki derecelendirme değişikliklerini vurgular ve genel olarak bastırılmış bir ton verir (HG4609G33 ile eşdeğer) % yansıma gri. Video çıkışının maksimum değeri% 109'dur. Bu gama ile çekilen görüntüler, derecelendirmeden kullanılabilir, ancak görüntüler düzgün derecelendirme özelliklerine sahip olduğundan, bu, üretim sonrası işlemde görüntülenen görüntüyü derecelendirmek ve sonuçlandırmak için kullanılabilir.
o Cine2: [Cine1] 'e benzer ancak% 100'e kadar video sinyaliyle düzenleme için optimize edilmiştir (HG4600G30'a eşdeğer)
% 18 yansıma gri ile pozlama% 30 video çıkışına ayarlandığında% 460'lık dinamik bir aralık elde eden gama eğrisi. Video çıkışının maksimum değeri% 100'dür.
o Cine3: Karanlık ve aydınlık görüntü alanları arasında daha güçlü kontrast ve siyah tonlama değişikliklerine daha fazla vurgu ([Cine1] ve [Cine2] ile karşılaştırıldığında)
o Sine4: Daha koyu görüntü alanlarında [Sine3] 'den daha güçlü kontrast.
o ITU709 ITU709 gama eğrisi (4.5 düşük ışık kazancı).
o ITU709: (800%) [S-Log2] veya [S-Log3] kullanılarak kaydedilen sahneleri kontrol etmek için gamma eğrisi.
o S-Log2 [S-Log2] gama eğrisi. Bu ayar, kayıttan sonra bazı sınıflandırma çalışmaları yapılacaksa seçilir. Pozlama% 18 yansıma gri videonun% 32 çıktısı sağlayacak şekilde ayarlanır. Bu koşullar altında,% 90 beyaz yansıtma ile% 1.300'lük bir dinamik aralık elde edilir. Video çıkışının maksimum değeri% 106'dır.
o S-Log3: [S-Log3] gamma eğrisi filme yakın özellikler gösterir. Bu ayar, kayıttan sonra bazı sınıflandırma çalışmaları yapılacaksa seçilir.Gölgelerdeki geçişlerin ve orta ton aralığının S-Log2'den daha iyi çoğaltılmasını sağlar.Pozlama,% 18 yansıma gri videonun% 41 olarak çıkacağı şekilde ayarlanmıştır. Bu koşullar altında,% 90 beyaz yansıtma ile% 1.300'lük bir dinamik aralık elde edilir. S-Log3'ün bir özelliği olan dinamik aralık% 1.300'ün üzerine çıkarılabilir. Ancak, Kamera Profili ile dengeyi korumak için, Resim Profili% 1,300 dinamik aralığına ayarlanır. Bu koşullar altında, maksimum video çıkışı değeri% 94'dür.
Renk modu:

o [Film] gama eğrisi için Film Renk tonları (Resim Profili kullanılmadığında filmler için standart renk üretimi)
o Hareketsiz eğri için Hareketsiz Renk tonları (Hareketsiz görüntüler için Resim Profili kullanılmadığında standart renk üretimi)
o [Cine1] ve [Cine2] gama eğrisi için Cinema Color tonları
o Standart Sony yayın kamerası görüntü kalitesine benzer Pro Renk tonları ([ITU709] gama eğrisi ile birlikte kullanılır)
o ITU709 Matrix ITU709 renk tonları ([ITU709] gama eğrisi ile birlikte kullanılır)
o Siyah Beyaz Beyaz
bazı S-Gamut Ayarlarında kayıt için doygunluğu 0 olarak ayarlar, bazı sınıflandırma işlemlerinin kayıttan sonra gerçekleştirileceği varsayımına dayanır. [Gamma], [S-Log2] olarak ayarlandığında kullanılır.
o S-Gamut3.Cine Kayıt sonrası bazı sınıflandırma çalışmalarının gerçekleştirileceği varsayımına dayalı ayar. [Gamma], [S-Log3] olarak ayarlandığında kullanılır.
o Bu ayarın kullanımı [S-Gamut3] 'den daha kolaydır, çünkü renk alanını [S-Gamut3]' den daha pratik bir aralıkla sınırlar. Geniş bir renk alanı olan [S-Gamut3] ürününün gerekli olmadığı durumlarda tavsiye edilir.
o S-Gammut3 Kayıt sonrası bazı sınıflandırma çalışmalarının gerçekleştirileceği varsayımına dayalı ayar. [Gamma], [S-Log3] olarak ayarlandığında kullanılır.
Bu ayar [S-Gamut3.Cine] ayarından daha geniş bir renk alanına sahiptir. Görüntüleri BT.2020 gibi geniş bir renk alanına sahip bir formata dönüştürmek için uygundur.
Fotoğraf makinesinin türüne bağlı olarak, [S-Gamut3] renk alanının tamamı desteklenmiyor olabilir.
Siyah Seviyesi:
Bu işlev, görüntünün siyah seviyesini -15 ila 15 arasında ayarlar. Bir görüntü efekti olarak, güçlü bir izlenim veren bir görüntü oluşturmak için siyah rengini vurgulayabilir veya görüntüye yumuşak bir izlenim vermek için siyahı zayıflatabilirsiniz.
Eksi yönde Siyah Seviyenin kaydırılması görüntüdeki siyah rengin üzerinde durur, seviyeyi artı yönde değiştirmek ise siyah rengi zayıflatır.
Eski bir filmi simüle etmek ya da kış sabahı sisini yakalamak istiyorsanız, siyah seviye değeri arttırılmalıdır. Değeri düşürürseniz, karanlık alanlardaki geçişler yumuşatılır ve bu alanların net siyah görünmesini sağlar. Aynı konuyu farklı açılardan çekmek için birden fazla sabit kamera kullanıldığında, konu ile arka plan arasındaki denge genellikle değişir. Bu denge değişimi kameralar değiştirildiğinde konudaki siyah rengin farklı görünmesine neden olabilir. Bununla birlikte, bu optik bir yanılsamadır. Oluşursa, siyah rengin aynı görünmesi için Siyah Düzeyi ayarlayarak düzeltebilirsiniz.
Aynı konuyu farklı açılardan çekmek için birden fazla sabit kamera kullanıldığında, konu ile arka plan arasındaki denge genellikle değişir.
Bu denge değişimi kameralar değiştirildiğinde konudaki siyah rengin farklı görünmesine neden olabilir. Bununla birlikte, bu optik bir yanılsamadır. Oluşursa, siyah rengin aynı görünmesi için Siyah Düzeyi ayarlayarak düzeltebilirsiniz.
Siyah Gama:
Bu işlev, seçilen gama eğrisinin şeklini değiştirmenize ve karanlık görüntü alanlarındaki derecelendirmeleri ayarlamanıza olanak tanır. Geniş, Orta veya Dar arasında kullanılabilir. -7 ile 7 arasında.
[Range], Black Gamma'nın etkilediği parlaklık aralığını kontrol eder. [Dar] ayarı menzili siyaha yakın tutarken, [Geniş] ayarı menzili griye uzatır. Karanlık alanların kalitesini kontrol etmek istediğinizde [Aralık] daha dar ayarlanmalıdır. Genel görüntü tonunu ayarlamak istiyorsanız, [Aralık] daha geniş ayarlanmış olmalıdır. İlk başta, [Narrow] ayarından başlamak iyi bir fikir olabilir.
[Seviye] değerini artırmak görüntüyü aydınlatır, değerin azaltılması görüntüyü daha koyu yapar. Örneğin, [Range] öğesini [Narrow] olarak ayarlarsanız ve [Level] değerini azaltırsanız, filmlerde görülenlere benzer koyu renkli alanlar içeren bir görüntü oluşturabilirsiniz. Siyah Seviyesi'nin aksine, Siyah Gamma Seviyesi parlaklığı ince bir şekilde ayarlar.
Diz:
Bu işlev, nesnenin yüksek yoğunluklu alanlarındaki sinyalleri kameranızın dinamik aralığına sınırlayarak aşırı pozlamayı önlemek için video sinyali sıkıştırma diz noktasını ve eğimini ayarlar.
Öncelikle [Mode] 'da diz noktası ve eğimin otomatik mi yoksa manuel olarak mı ayarlanacağını seçin ve ardından her bir ayarı yapın.
• Diz> Modu: Otomatik / Manuel
• Diz> Otomatik Ayarla> Azami Nokta:% 90 -% 100
• Diz> Otomatik Ayarla> Hassasiyet: Yüksek / Orta / Düşük
• Diz> Manuel Set> Nokta:% 75 -% 105
• Diz> Manuel Set> Eğim: –5 ila 5
Mod:
Oto:
Aşağıdaki ayarlarda neyin seçildiğine bağlı olarak diz ayarını otomatik yapar ([Film] veya [ITU709] [Gama] 'da seçildiğinde).
• [Max Point], maksimum diz noktası seviyesini (beyaz seviye) belirler. Diz eğimi, Max Point ayarına göre otomatik olarak ayarlanır.Standart,% 100'de tutmaktır. Daha düşük bir ayar beyaz grimsi olur, daha yüksek bir ayar ise yüksek parlaklıktaki alanlardaki derecelendirmeleri atar.
• [Hassasiyet], diz otomatik ayarının başladığı parlaklık seviyesini değiştirir. [Yüksek] olarak ayarlandığında, diz otomatik ayarı normalden daha düşük giriş sinyali seviyelerinde başlar.[Düşük] olarak ayarlandığında, diz otomatik ayarı normalden daha yüksek giriş sinyali seviyelerinde başlar.
• [Gama] 'da [Film] veya [ITU709] dışında bir parametre seçildiğinde, gama eğrisi Beyaz klip noktasını geçmez ve aşırı pozlama nadiren gerçekleşir. Bu ayarlarla [Mode], [Auto] olarak ayarlandığında, Diz işlevi devre dışı bırakılır. Diz işlevini etkinleştirmek istiyorsanız, [Mode] öğesini [Manual] olarak ayarlayın.
Manuel:
Aşağıdaki seçimlere göre ayarlara yapışır.
• [Nokta], diz noktası çıkış seviyesinin konumunu ayarlar.
• [Eğim] diz eğiminin eğimini belirler.
Negatif bir eğim ayarı daha yumuşak bir diz eğim açısı ile sonuçlanır. Bu, dinamik aralığı genişletir, ancak zengin geçişler üretme yeteneğini azaltır. Pozitif bir eğim ayarı diz eğim eğimini daha dik hale getirir. Bu, dinamik aralığı küçültür ancak derecelendirmeleri ifade etme yeteneğini güçlendirir. [Eğim] 5 olarak ayarlandığında, Diz işlevi devre dışı bırakılır.
• [Elle Ayarla] 'da [Nokta] ve [Eğim]' i birlikte ayarlayın. [Nokta] için daha yüksek bir ayar ve [Eğim] için daha yumuşak bir ayar seçerseniz, videoya benzer keskin vurgu efektleri elde edebilirsiniz. Daha yumuşak film benzeri vurgu efektleri isteniyorsa, [Nokta] için daha düşük bir ayar ve [Eğim] için daha dik bir ayar seçin.Pratik açıdan, ideal ayarları bulana kadar yüksek parlaklıktaki alanlardaki derecelendirmeleri kontrol ederken [Point] ve [Slope] düğmelerini ters yönlerde yukarı ve aşağı hareket ettirin.
Doyma
Pozitif bir değer daha canlı renklerle sonuçlanırken, negatif bir değer soluk renkler sunar. Doygunluk kontrast ile birlikte ayarlanmalıdır. Parlak ve canlı ayarlar, video benzeri görüntüler üretirken koyu ve canlı ayarlar film benzeri görüntüler sağlar. Parlak ve ışığın birleşimi pastel tonlar yaratırken koyu ve açık renkler sanatsal bir sonuç verir.
Renk fazı
Renk tekerleğini sola doğru döndürdüğünüzde (ayarlanan değeri azaltarak) veya sağa (ayarlanan değeri artırarak), renkler spektrum boyunca kırmızıdan sarıya, yeşil, mavi, mavi, macenta ve kırmızıya döner. Bu, tüm renkleri etkilediğinden, tam olarak istenildiği gibi özel ayarlamalar yapmak zordur. Renklendirmeyi farklı kameralar arasında yakından eşleştirirken bu işlevi kullanın.
Renk derinliği
Bu işlev her renk fazı için parlaklığı ayarlar. Seçilen renk zengin olduğunda (daha yüksek doygunluk) parlaklık daha sert bir şekilde değişir. Renk akromatik olduğunda hiç bir şey değişmez.
Daha yüksek bir ayar değeri rengi derinleştirirken parlaklığı azaltır. Daha düşük bir ayar değeri parlaklığı artırarak rengi daha solgun gösterir.
Bu ayar yalnızca renklerin görünür canlılığını arttırmaz, aynı zamanda koyu ve koyu renkleri de ifade eder.
6 rengin her biri - R (Kırmızı), G (Yeşil), B (Mavi), C (Camgöbeği), M (Macenta), Y (Sarı) - ayrı ayrı ayarlanabildiğinden, vurgulamak istediğiniz renkler.
Görüntü kenarlarını vurgulama (Detay)
Bu işlev konunun görüntü kenarlarına ne kadar ayrıntı uygulanacağını ayarlar.
[Seviye] dışındaki ayarlar oldukça karmaşık olduğundan, önce sadece [Seviye] ayarını yaparak başlamanızı öneririz.
seviye
Bu işlev, uygulanacak ayrıntılı görüntü işlemenin gücünü belirler.
• Çok fazla ayrıntı uygularsanız, öznenin orijinal atmosferi zarar görebilir, çünkü yarı saydamlığı kaybolabilir veya doğal olmayan bir parlaklık verilebilir. Örneğin parlak yaprakları çekerken aşırı ayrıntı, yaprakların plastikten yapılmış gibi görünmesine neden olabilir. Resim çekerken sadece mütevazı bir detay uygulamak da tavsiye edilir.
• Detail görüntü kenarlarını genişlettiği için, çok fazla ayrıntı işleme uygulanırsa çok ince çizgilerden oluşan bir nesnenin orijinal dokusu kaybolabilir.(Örnek: İnce dantel perdeler)
• Ayrıca, Detail'ın yüksek kazançlı bir ayar altında görünen gürültü parçacıklarının kenarlarını yağlayabildiğini ve bu gibi parçacıkları dikkat çekici hale getirebileceğini unutmayın. Bu gibi durumlarda [Crispening] fonksiyonunu kullanarak gürültü parçacıkları üzerindeki detay işleme miktarını ayarlayabilirsiniz.
• Görüntü ekranları büyük ekranlarda görüntülendiğinde daha görünür hale gelir.Görüntüyü büyük televizyonlarda veya ekranlarda görüntülemeyi planlıyorsanız, Ayrıntı'yı hafifletmeniz önerilir.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 11
Odak yardım ayarları

Odak Büyüteç
Manuel olarak odaklanırken veya DMF modundayken, kamerayı ekranın bir bölümünü büyütecek şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece odağı kontrol edebilirsiniz. Bu alt menü görüntünün çekim sırasında büyütülecek kısmını seçmenize izin verir.
Odak Magnif Zaman
MF yardımcısı sırasında büyütülmüş alanın ne kadar süreyle tutulacağını ayarlayabilirsiniz. 2 saniye, 5 saniye veya sınır yok. 2 saniye nasıl kurduğumu.
İlk Odak Mag.
[Odak Büyüteci] kullanırken başlangıç büyütme ölçeğini ayarlar. Çekiminizi çerçevelemenize yardımcı olacak bir ayar seçin.
Tam kare çekim:
• x1.0: Görüntüyü çekim ekranı ile aynı büyütme ile görüntüler.
• x7.8: 7.8 kat büyütülmüş görüntüyü gösterir.
APS-C / Süper 35mm boyutunda çekim:
• x1.0: Görüntüyü çekim ekranı ile aynı büyütme ile görüntüler.
• x5.1: 5,1 kat büyütülmüş görüntüyü gösterir.
Zirve Seviyesi

o


 Peaking Level, fotoğraf makinenizi MF veya DMF'ye ayarladığınızda çalışan, manuel odaklama yardımcısıdır.
 Görüntünüzün odağın yattığı kısımlarını belirleyen bir tür gürültü göreceksiniz ve hassasiyeti yüksek, orta ya da düşük olarak ayarlayabilirsiniz.
 Hangi ayarın en iyi olduğu, hangi objektifi kullandığınıza bağlıdır, daha keskin bir objektif ile düşük olarak yapılandırılabilir, daha yumuşak objektifler ise odaklandığınız şeyi net bir şekilde görselleştirmek için orta veya yüksek bir ayardan yararlanır.
Doruğa renk
Bu Doruklamanın rengini Kırmızı, beyaz ve sarı arasında seçebilirsiniz. Kırmızıya ayarladım, çünkü bu yakaladığınız çoğu sahne ile tam tersi.
MENU → Kırmızı Kamera Simgesi → sayfa 12
Yüz Algılama ve çekim yardımı ayarları
Titreşim önleyici Çekim.
Floresan aydınlatma gibi yapay ışık kaynaklarından titremeyi / yanıp sönmeyi algılar ve titremenin daha az etkili olacağı durumlarda görüntülerin çekildiği anları çeker. Bu işlev, hızlı enstantane ile ve sürekli çekim sırasında üst alan ile görüntü çekiminin alt alanı arasında titremenin neden olduğu pozlama ve renk tonundaki farklılıkları azaltır.
• Kapalı: Titreme nedeniyle oluşan etkileri azaltmaz.
• Açık: Titreşimin neden olduğu etkileri azaltır.Deklanşöre yarıya kadar basıldığında fotoğraf makinesi titremeyi algıladığında, (titreme simgesi).
Yüz tanıma
Nesnelerin yüzlerini algılar ve odak, pozlama, flaş ayarlarını düzenler ve görüntü işlemlerini otomatik olarak gerçekleştirir. Nesnelerin 8'e kadar yüzü tespit edilebilir.
Sony A99 II bir yüz algıladığında, gri bir yüz algılama çerçevesi belirir. Fotoğraf makinesi otomatik netlemenin etkin olduğunu belirlediğinde, yüz algılama çerçevesi beyaz olur. Deklanşöre yarım bastığınızda, çerçeve yeşile döner.
[Yüz Kaydı] özelliğini kullanarak her yüz için öncelik sırasını kaydettiyseniz, fotoğraf makinesi öncelikli ilk yüzü otomatik olarak seçer ve bu yüz üzerindeki yüz algılama çerçevesi beyaza döner. Kayıtlı diğer yüzlerin yüz algılama çerçeveleri kırmızımsı-mor olur.
• Kapalı: [Yüz Algılama] işlevini kullanmaz.
• On (Kayıtlı Yüzler): [Face Registration] kullanarak kayıtlı yüzü daha yüksek önceliğe göre algılar.
• Açık: Bir yüzü, kayıtlı yüze daha yüksek öncelik vermeden algılar.
Yüz Kayıt (Yeni Kayıt)
Yüzleri önceden kaydederseniz, [Yüz Algılama] [Açık (Kayıtlı Yüzler)] olarak ayarlandığında ürün kayıtlı yüzü öncelikli olarak algılayabilir. Yüzü parlak bir yerde önden çekin. Şapka, maske, güneş gözlüğü vb. İle engellenirse yüz doğru şekilde kaydedilemeyebilir.
1. MENU → (Çekim Ayarları1) → [Yüz Kaydı] → [Yeni Kayıt].
2. Kılavuz çerçevesini kaydedilecek yüzle hizalayın ve deklanşöre basın.
3. Bir onay mesajı göründüğünde, [Enter] 'ı seçin.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 1
Film ayarları sayfası 1
Film / S & Q Hareketi
Film çekimi veya yavaş çekim / hızlı çekim için poz modunu seçebilirsiniz. Yavaş çekim / hızlı çekim için ayar ve oynatma hızını daha sonra S&Q Ayarları ile değiştirebilirsiniz.
• Program Otomatik / Program Otomatik: Otomatik olarak ayarlanan pozlama ile çekim yapmanızı sağlar (hem deklanşör hızı hem de diyafram değeri).
• Diyafram Önceliği / Diyafram Önceliği: Diyafram değerini manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
• Deklanşör Önceliği / Deklanşör Önceliği: Deklanşör hızını manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
• Manuel Pozlama / Manuel Pozlama: Pozlamayı (hem enstantane hızı hem de diyafram değeri) manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
Dosya Biçimi (video)
XAVC S 4K, XAVC S HD, AVCHD veya MP4 arasından seçim yapabilirsiniz. AVCHD, düz MPEG-4'ten çok daha üstün bir codec bileşenidir. 100 Mbps veya daha yüksek hızlarda kayıt yapmak için hızlı bir UHS Hız Sınıfı U3 SD karta ihtiyacınız olacak.
• XAVC S 4K: 4K filmleri XAVC S formatında kaydeder.Bu format yüksek bit hızını destekler. Ses: LPCM
• XAVC S HD: HD filmleri XAVC S biçiminde kaydeder.Bu format yüksek bit hızını destekler. Ses: LPCM.Filmlerin dosya boyutu yaklaşık olarak sınırlıdır. 2 GB. Film dosyasının boyutu yakl. Kayıt sırasında 2 GB, otomatik olarak yeni bir film dosyası oluşturulur.
• AVCHD: HD filmleri AVCHD formatında kaydeder. Bu dosya formatı yüksek çözünürlüklü TV için uygundur. Ses: Dolby Digital
• MP4: MP4 (AVC) filmleri kaydeder. Bu format akıllı telefonlarda veya tabletlerde, web yüklemelerinde ve e-posta eklerinde oynatmak için uygundur.Filmlerin dosya boyutu yaklaşık olarak sınırlıdır. 4 CİGABAYT. Film dosyasının boyutu yakl. Kayıt sırasında 4 GB, kayıt otomatik olarak durur.
Kayıt Ayarı (video):
Burada kaydedilen videonun kalitesini seçebilirsiniz. Film kaydı için görüntü boyutunu, kare hızını ve görüntü kalitesini seçin. Bit hızı arttıkça, resim kalitesi de artar.Kare ve bit hızı, film dosya biçiminize bağlı olarak değişir.
Dosya Biçimi XAVC S 4K olarak ayarlandığında, aşağıdaki seçeneklere sahipsiniz:
• 30p / 25p: 30p 60M / 25p60Mbps veya 30p 100M / 25p 100Mbps.
• 24p: 24p 60Mbps veya 24p 100Mbps, kameranız NTSC'ye ayarlanmışsa
Dosya Biçimi XAVC S HD olarak ayarlandığında, aşağıdaki seçeneklere sahipsiniz:
• 120p / 100p: 120p 60M / 100p 60Mbps veya 120p 100M / 100p 100Mbps.
• 30p / 25p: 60p50Mbps / 50p50Mbps.
• 60p / 50p: 30p50Mbps / 25p50Mbps.
• 24p: 24p 50Mbps, NTSC'ye ayarlandığında.
Dosya Biçimi AVCHD olarak ayarlandığında, şu seçeneklere sahipsiniz:
• 60i / 50i: 60i 17Mbps (FH) / 50i 17Mbps (FH) veya 60i 24Mbps (FX) / 50i 24Mbps (FX).
• 60p / 50p: 60p 28Mbps (PS) / 50p 28Mbps (PS).
• 24p / 25p: 24p 17Mbps (FH) / 25p 17Mbps (FH) veya 24p 24Mbps (FX) / 25p 24Mbps (FX).
Dosya Biçimi MP4 olarak ayarlandığında, şu seçeneklere sahipsiniz:
• 60p / 50p: 1920 × 1080 60p 28Mbps / 1920 × 1080 50p 28Mbps.
• 30p / 25p: 1280 × 720 30p 6Mbps / 1280 × 720 25p 6Mbps veya 1920 × 1080 30p 16Mbps / 1920 × 1080 25p 16Mbps.
S&Q ayarları
Yavaş hareket kaydı yapabilir veya hızlı hareket kaydı yapabilirsiniz. Ses kaydedilmeyecek. Yavaş hareket kaydında, enstantane hızı artar ve uygun pozlamayı elde edemeyebilirsiniz. Bu durumda, açıklık değerini azaltın veya ISO hassasiyetini daha yüksek bir değere ayarlayın.
Sony A99 II'de yavaş çekim filmi nasıl kaydedilir:
1. Mod kadranını (Movie / S & Q Motion) konumuna getirin.
2. MENU → (Çekim Ayarları2) → [Film / S ve Q Hareketi] → öğelerini seçin ve istediğiniz ağır çekim / hızlı çekim (S&Q) ayarını seçin (Program Otomatik, Açıklık Önceliği, Deklanşör Önceliği veya Manuel Pozlama).
3. MENU → (Çekim Ayarları2) → [S&Q Ayarları] 'nı seçin ve [Kayıt Ayarı] ve [Kare Hızı] için istediğiniz ayarları seçin.
4. Kaydı başlatmak için MOVIE (film) düğmesine basın.Kaydı durdurmak için tekrar MOVIE düğmesine basın.
Kayıt Ayarı: Filmin kare hızını seçer.
Kare Hızı: Çekim kare hızını seçer.
Oynatma hızı: Oynatma hızı, atanmış [Kayıt Ayarı] ve [Kare Hızı] 'na bağlı olarak aşağıdaki gibi değişecektir.
Çift video kayıt
Aynı anda bir XAVC S filmi ve bir MP4 filmi veya bir AVCHD filmi ve bir MP4 filmi kaydetmenizi sağlar. Farklı film formatlarında bir filmi aynı anda hafıza kartına kaydedebilirsiniz. Eş zamanlı kayıt veya sıralama kaydı gibi 2 hafıza kartı için kayıt modunu ayarlamak için, Kayıt Modu'nu kullanın.
AF Parça Sens (film)
AF duyarlılığını film modunda ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz.
• Duyarlı: AF hassasiyetini yüksek olarak ayarlar. Bu mod, nesnenin hızla hareket ettiği filmleri kaydederken kullanışlıdır.
• Standart: AF hassasiyetini normale ayarlar.
• Locked on: AF hassasiyetini düşük olarak ayarlar.Nesnenin önündeki herhangi bir şeyin etkisini göz ardı ederek sabit bir netleme ile çekim yapabilirsiniz.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 2
Film ayarları sayfası 2
Otomatik Yavaş Kapatma. (film)
Karanlık sahneleri kaydederken enstantane hızının otomatik olarak ayarlanıp ayarlanmayacağını ayarlar.
• Açık: Otomatik Yavaş Deklanşör kullanır. Karanlık yerlerde kayıt yaparken enstantane otomatik olarak yavaşlar. Karanlık yerlerde kayıt yaparken düşük bir enstantane hızı kullanarak filmdeki gürültüyü azaltabilirsiniz.
• Kapalı: Otomatik Yavaş Kapatma özelliğini kullanmaz. Kaydedilen film Açık seçilenden daha koyu olacaktır, ancak filmleri daha yumuşak hareket ve daha az nesne bulanıklığı ile kaydedebilirsiniz.
Ses kaydı
Film modunda ses kaydını kapatabilirsiniz. Yüksek sesle sesli filmler kaydederken, Ses Kayıt Seviyesi seviyesini daha düşük bir ses seviyesine ayarlayın. Bunu yapmak daha gerçekçi ses kaydetmenizi sağlar. Düşük ses seviyesine sahip sesli filmler kaydederken, sesi duymayı kolaylaştırmak için Ses Kayıt Seviyesini daha yüksek bir ses seviyesine ayarlayın. Ses Kayıt Seviyesi ayarlarından bağımsız olarak, sınırlayıcı her zaman çalışır.
Ses kayıt seviyesi
Seviye ölçeri kontrol ederken ses kayıt seviyesini ayarlayabilirsiniz.
Ses seviyesi göstergesi
Ses seviyesinin ekranda gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlar.
Ses seviyesi göstergesini görmüyor musunuz?
• Ses Kaydı] 'nın Kapalı olarak ayarlanmış olup olmadığını kontrol edin.
• DISP (Ekran Ayarı) Disp Yok olarak ayarlanmış olup olmadığını kontrol edin. Bilgi.
• Ağır çekim / hızlı çekim çekimi sırasında, ses otomatik olarak KAPALI duruma getirilir.
Ses Çıkış Zamanlaması
Ses izleme sırasında yankı iptalini ayarlayabilir ve HDMI çıkışı sırasında video ve ses arasında istenmeyen sapmaları önleyebilirsiniz.
• Live: Gecikmeden sesi çıkarır. Ses sapması ses izleme sırasında bir sorun olduğunda bu ayarı seçin.
• Lip Sync: Sesi ve videoyu senkronize eder. Video ve ses arasında istenmeyen sapmaları önlemek için bu ayarı seçin.
Rüzgar Gürültüsü Azaltma
Bu, video kaydı sırasında rüzgardan kaynaklanan gürültüyü azaltmaya yardımcı olur.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 3
Film ayarları sayfa 3
İşaretçi Gösterimi (film)
Film modunda kurallar (ızgara) isteyip istemediğinizi seçin . İşaretçiler ekranda veya vizörde görüntülenir.
İşaretçi Ayarları (film)
Film çekerken gösterilecek işaretleri ayarlar. Aynı anda birkaç işaretçiyi görüntüleyebilirsiniz.
• Merkez: Merkez işaretçinin, çekim ekranının ortasında görüntülenip görüntülenmeyeceğini ayarlar. [Kapalı] / [Açık]
• Aspect: En boy marker gösterimini ayarlar. [Kapalı] / [4: 3] / [13: 9] / [14: 9] / [15: 9] / [1.66: 1] / [1.85: 1] / [2.35: 1]
• Güvenlik Bölgesi: Güvenlik bölgesi ekranını ayarlar.Bu, genel bir ev televizyonunun alabileceği standart aralık haline gelir. [Kapalı] / [% 80] / [% 90]
• Kılavuz çerçeve: Kılavuz çerçevenin gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlar. Konunun düz ya da yere dik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Video Işık Modu
İsteğe bağlı HVL-LBPC LED ışığı için aydınlatma ayarını yapar.
• Güç Bağlantısı: Video ışığı bu kameranın AÇMA / KAPAMA işlemiyle senkronize olarak açılır / kapanır.
• REC Link: Video kaydı, film kaydı başlat / durdur ile senkronize olarak açılır / kapanır.
• REC Link & STBY: Video kaydı başladığında video ışığı yanar ve kaydetmediğinde kararır (STBY).
• Otomatik: Video ışığı karanlık olduğunda otomatik olarak açılır.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 4
Deklanşör ve Steadyshot (Ibis) ayarları

e-Ön Perde Kapatma.
Bu, deklanşörlerin bırakılması arasındaki süreyi kısaltır. Geniş çaplı lens takılıyken yüksek çekim hızlarında çekim yaparken, konuya veya çekim koşullarına bağlı olarak bulanık bir alanın gölgelenmesi oluşabilir. Başka bir üretici tarafından yapılan bir lens (Minolta / Konica-Minolta lens dahil) kullanıldığında, bu işlevi [Kapalı] olarak ayarlayın. Bu işlevi [Açık] olarak ayarlarsanız, doğru pozlama ayarlanmayacak veya görüntü parlaklığı eşit olmayacaktır.
Lenssiz serbest bırakma
Objektif kamera tarafından desteklenmese bile görüntü yakalamayı mümkün kılar. (Vintage lenslere sahip bir adaptör kullanırken olduğu gibi)
Kartsız yayın
Kapalı olarak ayarlanırsa, slotta SD kart yokken deklanşöre giremezsiniz. Bu, kaydetme yeteneği olmadan görüntü çekmenizi engellemek için yararlı bir başarısızlıktır.
SteadyShot
SteadyShot (sensör stabilizasyonu) fonksiyonunun kullanılıp kullanılmayacağını ayarlar. Optimum keskinlik için tripod kullanırken bunu kapatın.
SteadyShot Ayarları
Objektifiniz odak uzaklığı bilgisini A99 II gövdesine aktarmazsa, odak uzunluğunu manuel olarak çevirerek Ibis stabilizasyonunu yine de kullanabilirsiniz.
• Otomatik: SteadyShot işlevini, eklenen mercekten elde edilen bilgilere göre otomatik olarak gerçekleştirir.
• Manuel: SteadyShot işlevini, [SteadyS kullanarak ayarlanan odak uzaklığına göre gerçekleştirir. Odak Len. (8 mm-1000mm)
(MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 5)
Yakınlaştırma ayarları
yakınlaştırma
Dijital zoom işlevini açın veya kapatın.
Yakınlaştırma ayarları
Yalnızca Optik yakınlaştırmaya ayarla (objektifinizin optik yakınlaştırma özelliklerini kullanarak
Dijital zoom kullanan iki orijinal ayar mevcuttur (orijinal görüntünün kırpılması):
Dijital yakınlaştırma:
Kameranın görüntü sensörü tarafından çekilen resimler, dijital sinyal işleme kullanılarak büyütülür. Büyütme seviyesi arttıkça, büyümenin de tahmini olacağı sinyalleri verilir ve resim kalitesini düşürebilir.
Görüntü Netliğini Temizle:
Yakınlaştırılmış görüntüler, fotoğraf çekerken orijinal kalitesine yakın olarak çekilir. Fotoğraf makinesi ilk önce maksimum optik büyütmeye zoom yapar, ardından görüntüyü 2x daha fazla büyütmek için Clear Image Zoom teknolojisini kullanır, arttırılmış zoom oranına rağmen net ve keskin görüntüler üretir. Yakınlaştırma merceğiniz yoksa, kamera yakınlaştırmak için RAW dosyasını kullandığından bu bir seçenek olabilir; Yine de bazı görüntü kalitesi kaybolacak.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 6
Ekran ve Otomatik inceleme ayarları sayfası 1

Disp düğmesi
DISP düğmesine (kontrol tekerleğinde) bastığınızda ekrandaki işlevselliği (gösterilenleri) seçer. Grafik Görüntüleme, tüm bilgiler, disp bilgisi yok ve histogramı seçebilirsiniz.
Bulucu / Monitör
EVF ve ekranın davranışını buradan ayarlayabilirsiniz. Gözün vizörün yakınında algılandıktan sonra ekranınızın sürekli açık olmasını ister misiniz? Veya ekranı kapatın ve sadece EVF? Hepsi burada seçilebilir.
Zebra
Zebra işlevi, ekranda belirgin şekilde kesilme tehlikesi bulunan herhangi bir alanda çekim yaparken bir zebra deseni gösterir. Bunu KAPALI ya da 70 ila 100 arasında herhangi bir yerde değiştirebilirsiniz. Zebra Paterni, video kameralarda sık görülen bir vurgu göstergesidir.Maruz kalmayı kontrol etmez, ancak sadece vurgularınızın patlatıldığı konusunda sizi uyarır. Ortaya çıkan görüntüye kaydedilmez. Yarıya kadar 75 civarında ayarlamıştım ve tüm sahnenin doğru pozlanmasının çok yararlı bir göstergesi.
Izgara Çizgisi (fotoğraf)
Izgara çizgisinin görüntülenip görüntülenmeyeceğini ayarlar. Izgara çizgisi, görüntü kompozisyonunu ayarlamanıza yardımcı olacaktır.
• 3dds Grid Kuralı: Ana özneleri, görüntüyü iyi dengelenmiş bir kompozisyon için üçe ayıran ızgara çizgilerinden birine yaklaştırın.
• Kare Izgara: Kare ızgaralar, kompozisyonunuzun yatay seviyesini onaylamayı kolaylaştırır. Bu manzara, yakın veya çoğaltılmış görüntüler çekerken kompozisyonun kalitesini belirlemek için uygundur.
• Diag. Kare Izgara: Canlandırıcı ve güçlü bir his ifade etmek için diyagonal çizgiye bir konu yerleştirin.
• Kapalı: Izgara çizgisini göstermez.
Pozlama seti kılavuzu
Pozlama ayar kılavuzu, seçtiğiniz diyafram ile çekim yaptığınız sahne için uygun enstantane hızı arasındaki ilişkiyi anlatan bir ekran kaydırma çubuğudur. Bunu oldukça kullanışlı buluyorum, ama istemezseniz kapatabilirsiniz.
Canlı görüntü ekranı
Canlı görüntü ekranı, alacağınız görüntüyü diyafram ve enstantane hızı gibi çevirdiğiniz ayarlarla görmenizi sağlar. Bazı kullanıcılar KAPALI iken düşük ışıkta otomatik odaklanmanın daha kolay olduğunu bildiriyorlar ve harici flaşlar kullanırken Sony'nin TTL (objektif aracılığıyla) işlevselliği ile kullanılamayacak şekilde kapatmaları gerekecektir.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 7
Ekran ve Otomatik inceleme ayarları sayfa 2
Otomatik İnceleme
Çekilen görüntüyü çekimden hemen sonra ekranda kontrol edebilirsiniz. Görüntünün ekranda ne kadar kalacağını seçebilirsiniz (10, 5 veya 2 saniye). Bunu çok sinir bozucu buluyorum, bu yüzden kapattım. Resminizi incelemek istiyorsanız, bunu yapmak için sadece play tuşuna basabilirsiniz.
(MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 8)
Özel işlem ayarları sayfası 1

Özel Anahtar (Çekim) / Özel Anahtar (PB)
İstediğiniz işlevi istediğiniz tuşa atayabilirsiniz. Bazı işlevler yalnızca özel bir tuşa atandıklarında kullanılabilir.Örneğin, [Özel Tuş (Çekim)] için [Orta AF] 'ye [Orta AF]' ye atadıysanız, çekim yaparken çoklu seçicinin ortasına basarak [Göz AF] 'yi kolayca geri çağırabilirsiniz.

1. Sürüş Modu Düğmesi
2. WB Düğmesi
3. Exp. Zorunlu. Buton
4. ISO Düğmesi
5. AF / MF Düğmesi
6. AEL Düğmesi
7. Orta Düğme
8. Fn / Buton 9. Buton (Smart Tele. Butonu)
9. Özel Düğme 1
10. Özel Düğme 2
11. Ön Çok Ktr. / Ön Çok Ktr.
12. Önizleme Düğmesi
İşlev Menü Seti.
Fn (İşlev) düğmesine bastığınızda çağrılacak işlevleri atayabilirsiniz.
Arama kurulumu
Ön / arka kadranın işlevini obtüratör hızı ve açıklık arasında değiştirebilirsiniz.
Dial Ev Comp
Ön veya arka kadranı kullanarak pozlamayı telafi edebilirsiniz. Pozlamayı -5.0 EV ile 5.0 EV arasında ayarlayabilirsiniz.
MOVIE Düğmesi
MOVIE (Film) düğmesini etkinleştirip etkinleştirmeyeceğinizi ayarlar.
• Her zaman: Herhangi bir modda MOVIE düğmesine bastığınızda film kaydını başlatır.
• Yalnızca Film Modu: Sadece çekim modu [Film / S ve Q Hareketi] moduna ayarlanmışsa, MOVIE düğmesine bastığınızda film kaydını başlatır.
MENU → Mor Kamera Simgesi → sayfa 9
Özel işlem ayarları sayfa 2
Çevirmeli kilit
Fn (İşlev) düğmesini basılı tutarak aramaların kilitlenip kilitlenmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Fn (İşlev) düğmesini tekrar basılı tutarak kilidi serbest bırakabilirsiniz.
• Kilitle: Fn düğmesini basılı tuttuğunuzda ön ve arka kadranları kilitler.
• Kilit açma: Fn (İşlev) düğmesini basılı tutsanız bile, ön veya arka kadranlar kilitlenmez.
Ses sinyalleri
Örneğin, deklanşöre yarıya kadar basılarak netleme elde edildiğinde ürünün ses çıkıp çıkmayacağını seçer.
MENU - Kablosuz işlevsellik - sayfa 1
Kablosuz ayarları sayfa 2
Akıllı Telefona Gönder

o


 Bir veya birkaç görüntüyü bu düğmeye basarak doğrudan kablosuz cihazınıza (telefon veya tablet) gönderebilirsiniz.
 Fotoğraf makinesinde veya kablosuz cihazda hangi görüntüleri aktarmak istediğinizi seçebilirsiniz (elma veya android mağazasında ücretsiz olarak sunulan Sony PlayMemories uygulamasıyla).
 A99 mark 2 ekranındaki talimatı kullanarak fotoğraf makinesini ilk önce Wifi üzerinden (Wifi erişim noktası yapar) bağlamanız gerekir.
 Telefonunuzla veya tabletinizle herhangi bir erişim noktasına bağlanmak gibi çalışır.
 Bunu en kısa sürede, sadece yoldan çıkarmak için yapmalısınız.
 Telefonunuz kameraya bir kez kablosuz olarak bağlandığında ve şifreyi girdiğinizde, bunu hatırlar ve daha sonra bağlanmayı çok daha hızlı hale getirir.
Bilgisayara gönder
Ürünle verilen USB kablosunu kullanarak bilgisayarı fotoğraf makinesine fiziksel olarak bağlamanız gerekir; seçilen resimleri Sony PlayMemories masaüstü yazılımınıza (CD'den yüklenir veya web sitelerinden indirilir) itebilirsiniz. Bu, kamera kapandıktan sonra görüntüleri itmeye devam etmek için bile ayarlanabilir.
Televizyonda İzleyin
Wifi özellikli bir TV'niz varsa, fotoğraf ve slayt gösterilerini doğrudan fotoğraf makinenizden evdeki kablosuz ağınız üzerinden görebilirsiniz.
Ctrl w / akıllı telefon
Kamerayı Wi-Fi kullanarak bir akıllı telefona bağlayarak, kamerayı kontrol edebilir ve akıllı telefonu kullanarak görüntüler çekebilir ve kamerayla çekilen görüntüleri akıllı telefona aktarabilirsiniz.
Bağlantı Bilgisi kamerayı bir akıllı telefona bağlamak için kullanılan QR kodunu veya SSID'yi görüntüler.
Uçak modu
Uçak modunun telefonunuzda yaptığı gibi tüm kablosuz işlevlerini devre dışı bırakır.
Kablosuz bağlantı ayarları:
WPS Push
Erişim noktanızda Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS) düğmesi varsa, Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS) düğmesine basarak erişim noktasını bu ürüne kolayca kaydedebilirsiniz.
Erişim Noktası Ayarı.
Erişim noktanızı manuel olarak kaydedebilirsiniz. Prosedüre başlamadan önce, erişim noktasının, güvenlik sisteminin ve şifrenin SSID adını kontrol edin. Şifre bazı cihazlarda önceden ayarlanmış olabilir. Ayrıntılar için erişim noktası kullanım talimatlarına bakın veya erişim noktası yöneticisine danışın.
MAC Adresini Göster
Sony A99 II'nizin MAC adresini görüntüler.
SSID / PW Sıfırlama
Fotoğraf makineniz [Akıllı Telefona Gönder] ve [Bağlantı Bilgisi.] Bağlantı bilgilerini bağlantı iznine sahip bir cihazla paylaşır. Bağlanmasına izin verilen cihazı değiştirmek isterseniz, bağlantı bilgilerini sıfırlayın.
MENÜ - Kablosuz işlevselliği - sayfa 2
Kablosuz ayarlar sayfası 1
Bluetooth Ayarları .
Kamerayı bir akıllı telefona Bluetooth bağlantısı üzerinden bağlamak için ayarları kontrol eder. Konum bilgisi kilitleme işlevini kullanmadan önce kamerayı ve akıllı telefonu eşleştirmeniz gerekir. Konum bilgisi kilitleme işlevini kullanmak için kamerayı ve akıllı telefonu eşleştirmek istiyorsanız, “Loc. Bilgi. Bağlantı Seti .. "
Loc. Bilgi. Bağlantı Seti
Bluetooth iletişimi kullanarak fotoğraf makinenize bağlı bir akıllı telefondan konum bilgisi almak için PlayMemories Mobile uygulamasını kullanabilirsiniz. Görüntüleri çekerken elde edilen konum bilgilerini kaydedebilirsiniz.
Kameranın konum bilgisi bağlama işlevini kullanmak için, akıllı telefonunuzdaki PlayMemories Mobile uygulamasına ihtiyacınız var ve bağlantıyı test etmek için akıllı telefonunuza bir görüntü aktarın.
Prosedür:
1. Akıllı telefonunuzun Bluetooth işlevinin etkin olduğunu onaylayın. (Akıllı telefon ayar ekranında Bluetooth eşleştirme işlemini gerçekleştirmeyin !!! 2 ila 7. adımlarda eşleştirme işlemi, kamera ve PlayMemories Mobile uygulaması kullanılarak gerçekleştirilir. Eşleştirme işlemini yanlışlıkla akıllı telefon ayar ekranında adım adım uygularsanız 1, eşleştirmeyi iptal edin ve ardından kamerayı ve PlayMemories Mobile uygulamasını kullanarak Adım 2 ila 7'yi izleyerek eşleştirme işlemini gerçekleştirin.)
2. Fotoğraf makinesinde MENU → (Kablosuz) → [Bluetooth Ayarları] → [Bluetooth İşlevi] → [Açık] öğesini seçin.
3. Fotoğraf makinesinde MENU → (Kablosuz) → [Bluetooth Ayarları] → [Eşleştirme] öğesini seçin.
4. Akıllı telefonunuzda PlayMemories Mobile'i başlatın ve “Konum Bilgisi Bağlantısı” na dokunun.
5. PlayMemories Mobile'ın [Konum Bilgisi Bağlantısı] ayar ekranında [Konum Bilgisi Bağlantısı] seçeneğini etkinleştirin.
6. Fotoğraf makinesinin ekranında bir mesaj görüntülendiğinde [Tamam] seçeneğini belirleyin.Kameranın ve PlayMemories Mobile eşleştirmesi tamamlandı.
7. Kamerada, MENU → (Kablosuz) → [Konum. Bilgi.Bağlantı Ayarı.] → [Konum Bilgisi. Bağlantı] → [Açık].
(konum bilgisi simgesi alınıyor) kameranın ekranında görüntülenecektir. Görüntüler çekerken akıllı telefonunuz tarafından GPS vb. Kullanılarak elde edilen konum bilgileri kaydedilecektir.
Bu Menüdeki Seçenekler:
• Konum Bilgisi Bağlantı: Bir akıllı telefona bağlanarak konum bilgisinin alınıp alınmayacağını ayarlar.
• Otomatik Zaman Düzeltme: Bağlı bir akıllı telefondan gelen bilgileri kullanarak kameranın tarih ayarının otomatik olarak düzeltilip düzeltilmeyeceğini ayarlar.
• Otomatik Alan Ayarı .: Bağlı bir akıllı telefondan gelen bilgileri kullanarak kameranın alan ayarının otomatik olarak düzeltilip düzeltilmeyeceğini ayarlar.
Cihaz adını düzenle
İsterseniz, belki de hangi durumlarda A6000'in sizin olduğunuzu tanımlamayı kolaylaştırmak için) Cihaz Erişim noktasının adını değiştirebilirsiniz.
Ağ kümesini sıfırla
Tüm ağ ayarlarını sıfırlar.
Bir şey düzgün çalışmıyorsa ve sıfırdan başlamak istiyorsanız, yararlı olabilir.
MENU - oynatma seçenekleri - sayfa 1
İzleme menüsü sayfası 1
silmek
SD kartınızda depolanan bir veya daha fazla görüntüyü silin.
Görünüm modu
kameranın, görüntülenen tarayıcıda çekilen fotoğrafları nasıl düzenleyeceğini seçin.
Görüntü indeksi
Görüntü tarayıcısının sayfa başına 12 (daha büyük) veya 30 (daha küçük) görüntü göstermesini isteyip istemediğinizi seçin.
Dönme ekran
Kamerayı döndürürken kameranın görüntüleri otomatik olarak döndürmesini isteyip istemediğinizi seçin.
PB ortamı seçin
Oynatmaya bastığınızda hangi SD kart yuvasının kullanılacağını seçin.
kopya
[PB Medya Seç] kullanılarak seçilen bir yuvadaki görüntüleri hafıza kartından başka bir yuvadaki hafıza kartına kopyalayabilirsiniz.
MENU - oynatma seçenekleri - sayfa 2
İzleme menüsü sayfa 2

Slayt Gösterisi
Kameranın, tüm resimler görüntülendiğinde slayt gösterilerini tekrarlamasını isteyip istemediğinizi seçin ve slaytlar arasındaki aralığı seçin.
Döndürme
Kameradaki görüntülerin yönünü değiştirin.
Resmi büyüt
Bir resim seçin ve o resmin bir bölümünü genişletin. Ayrıntıları kontrol etmek ve odaklanmak için kullanışlıdır.
Büyüt. Mag.
Büyütülmüş görüntüleri oynatırken ilk büyütme ölçeğini ayarlar.
İlk Konumu Büyüt
Oynatma sırasında bir görüntüyü büyütürken başlangıç konumunu ayarlar. Görüntü merkezini veya odak konumunu seçebilirsiniz.
korumak
Görüntüleri (seçilebilir veya tarih olarak) yanlışlıkla silinmekten koruyun.
MENU - oynatma seçenekleri - sayfa 3
İzleme menüsü sayfa 3
Yazdırmayı Belirtin
Yazdırmayı Belirt, görüntülerin daha sonra yazdırılmak üzere işaretlenmesini sağlayan bir özelliktir. Kayıtlı görüntüler DPOF işaretiyle görüntülenir. (DPOF, Dijital Baskı Emri Formatı anlamına gelir)
Fotoğraf çekimi
Hareketsiz görüntü olarak kaydetmek üzere seçilen bir sahneyi filmde yakalar. Önce bir film çekin, ardından hareketsiz görüntüler çekerken kaçırılma eğiliminde olan belirleyici anları yakalamak ve onları hareketsiz görüntüler olarak kaydedin.
MENÜ - Kurulum - sayfa 1
Kamera ayarları sayfası 1

Parlaklığı izle
Monitör parlaklığını elle ayarlayın (sıfıra bırakılması önerilir) veya Sunny Weather için daha parlak bir ayara değiştirin.
Vizör Parlaklığı
Aydınlatma koşullarına adapte olan veya tercih ettiğiniz ayara manuel olarak gelen Auto seçeneğine ayarlayın.
Bulucu Renk Sıcaklığı
Vizörün (daha sıcak olan) renk sıcaklığını istediğiniz gibi değiştirin. Burada herhangi bir ayar yapmıyorum.
Gama Disp. Yardım
S-Log gamalı filmlerin çekimden sonra geniş dinamik aralıktan faydalanmak için işlendiği kabul edilir. Bu nedenle çekim sırasında düşük kontrastla gösterilirler ve [Gamma Disp. Yardımcı], normal gama ile eşdeğer kontrast üretilebilir. Ayrıca, [Gamma Disp. Asist], filmleri kameranın monitöründe / vizöründe oynatırken de uygulanabilir.
Ses ayarları
Kaydedilen video veya demolar için oynatma ses seviyesini değiştirin.
MENÜ - Kurulum - sayfa 2
Kamera kurulumu sayfa 2
Sil onayla.
Silme onayı ekranında varsayılan ayar olarak [Sil] veya [İptal] seçilip seçilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz.
Ekran kalitesi
Daha kısa pil ömrü pahasına ekran kalitesini standarttan yükseğe doğru değiştirebilirsiniz.
Pwr Tasarruf Başlama Zamanı
Pilin yıpranmasını önlemek için işlem yapmadığınızda otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçmek için zaman aralıklarını ayarlar. Çekim moduna dönmek için deklanşöre yarım basmak gibi bir işlem yapın.Kullanılabilirlik ve pil ömrü arasında iyi bir denge 5 dakikaya ayarladım.
NTSC / PAL Seçici
Ürünle kaydedilmiş filmleri bir NTSC / PAL sistemi TV'de oynatır.
Temizleme modu
Fotoğraf makinesinin içine toz veya kir girerse ve görüntü sensörünün yüzeyine (ışığı elektrik sinyaline dönüştüren parça) yapışırsa, çekim ortamına bağlı olarak görüntüde koyu lekeler olarak görünebilir. Bu durumda, görüntü sensörünü temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin.
Demo modu
[Demo Modu] işlevi, fotoğraf makinesi belirli bir süre kullanılmadığında, hafıza kartına kaydedilen filmleri otomatik olarak gösterir (gösterim). Normalde [Kapalı] seçeneğini seçin.
MENÜ - Kurulum - sayfa 3
Kamera kurulumu sayfa 3
TC / UB ayarları
Zaman kodu (TC) ve kullanıcı biti (UB) bilgileri, filmlere eklenmiş veriler olarak kaydedilebilir. Bu, post prodüksiyonda video senkronizasyonu için kullanılır.Zaman kodu aşağıdaki aralık arasında ayarlanabilir: 00: 00: 00: 00 - 23: 59: 59: 29.
• TC / UB Disp. Ayar: Sayaç, zaman kodu ve kullanıcı biti için ekranı ayarlar.
• TC Preset: Zaman kodunu ayarlar.
• UB Preset: Kullanıcı bitini ayarlar.
• TC Format: Zaman kodu için kayıt yöntemini ayarlar.(Sadece [NTSC / PAL Seçici] NTSC olarak ayarlandığında.)
• TC Run: Zaman kodu için sayım formatını ayarlar.
• TC Make: Kayıt ortamındaki zaman kodu için kayıt formatını ayarlar.
• UB Time Rec: Zamanın kullanıcı biti olarak kaydedilip kaydedilmeyeceğini ayarlar.
Uzaktan CTRL
Wireless Remote Commander RMT-DSLR1'deki (satılan) SHUTTER düğmesini, 2 SEC düğmesini (2 saniye gecikmeli deklanşör) ve START / STOP düğmesini (veya Film düğmesini (yalnızca RMT-DSLR2)) kullanarak çekebilirsiniz. ayrı olarak) ve RMT-DSLR2 (ayrı olarak satılır). Kablosuz Uzaktan Kumandanın kullanım talimatlarına da bakın.
HDMI Ayarları
Ürünü, bir HDMI kablosu (ayrıca satılır) kullanarak HDMI terminalleri olan bir Yüksek Çözünürlüklü (HD) TV'ye bağladığınızda, görüntüleri TV'ye göndermek için HDMI Çözünürlüğü'nü seçebilirsiniz.
• Otomatik: Ürün bir HD TV'yi otomatik olarak tanır ve çıkış çözünürlüğünü ayarlar.
• 2160p / 1080p: 2160p / 1080p sinyallerini gönderir.
• 1080p: HD görüntü kalitesinde sinyalleri verir (1080p).
• 1080i: HD görüntü kalitesinde sinyalleri verir (1080i).
4K Hala Çıkış Seçimi.
Hareketsiz görüntüyü 4K çözünürlükte 4K'yı destekleyen HDMI bağlantılı bir TV'ye gönderir.
• Hafıza Kartı HDMI: Aynı anda harici kayıt / oynatma cihazına çıkış yapar ve kameranın hafıza kartına kaydeder.
• Yalnızca HDMI (30p): Fotoğraf makinesinin hafıza kartına kaydetmeden, harici kayıt / oynatma cihazına 30p'lik bir 4K film çıkarır.
• Yalnızca HDMI (24p): Kameranın hafıza kartına kaydetmeden, harici kayıt / oynatma cihazına 24p'lik bir 4K film çıkarır.
• Yalnızca HDMI (25p) *: Fotoğraf makinesinin hafıza kartına kaydetmeden, harici kayıt / oynatma cihazına 25p'lik bir 4K film çıkarır.
USB bağlantısı
Kameranızı PC'nize veya MAC'inize bağladığınızda ne olacağını seçer.
• Auto: Bilgisayara veya bağlanacak diğer USB cihazlarına bağlı olarak otomatik olarak bir Mass Storage veya MTP bağlantısı kurar. Windows 7 veya Windows 8 bilgisayarları MTP'ye bağlı ve benzersiz işlevleri kullanım için etkinleştirildi.
• Yığın Depolama: Bu ürün, bir bilgisayar ve diğer USB aygıtları arasında bir Yığın Depolama bağlantısı kurar.
• MTP: Bu ürün, bir bilgisayar ve diğer USB aygıtları arasında bir MTP bağlantısı kurar. Windows 7 veya Windows 8 bilgisayarları MTP'ye bağlı ve benzersiz işlevleri kullanım için etkinleştirildi.
• PC Remote: Bilgisayardaki görüntüleri çekmek ve saklamak gibi işlevler de dahil olmak üzere, bu ürünü bilgisayardan kontrol etmek için “Uzaktan Kamera Kontrolü” kullanır.
USB LUN Ayarı
USB bağlantısının işlevlerini sınırlayarak harici cihazlarla uyumluluğu iyileştirir.
Kameraya bağlanamayan eski cihazlar, tek olarak ayarlandığında çalışabilir. Aksi takdirde, Çoklu kullanın.
MENÜ - Kurulum - sayfa 4
Kamera ayarları ayarları sayfa 4
PC Remote ayarları
PC Uzaktan çekim sırasında hem kamerada hem de bilgisayarda saklanan hareketsiz görüntülerin kaydedilip kaydedilmeyeceğini ayarlar. Bu ayar, kameradaki kayıtlı görüntüleri kameradan çıkmadan kontrol etmek istediğinizde kullanışlıdır.
Dil
Menü öğelerinde, uyarılarda ve mesajlarda kullanılacak dili seçer.
Tarih / Saat Ayarı
A99II'nizi ilk defa açtığınızda Saat Ayarı ekranı otomatik olarak görüntülenir PC Remote: Bilgisayardaki görüntüleri çekme ve kaydetme gibi işlevler de dahil olmak üzere, bu ürünü bilgisayardan kontrol etmek için “Remote Camera Control” kullanır. * MENU → (Kurulum) → [PC Uzaktan Ayarları] → [RAW J PC Görüntü Kaydet] → istenilen ayar. 1 1 MENU → (Kurulum) → [Dil] → istediğiniz dil. veya dahili şarj edilebilir yedek pil tamamen boşaldığında. İlk defadan sonra tarih ve saati ayarlarken bu menüyü seçin.
Alan ayarları
Kameranızı hangi dünyada kullanacağınızı ayarlar.
Telif hakkı bilgisi
Adınız veya işletmeniz gibi fotoğraflara telif hakkı bilgisi yazar.
Biçim
Bu kamerayla ilk kez bir hafıza kartı kullandığınızda, kartı kullanarak hafıza kartının istikrarlı performansı için kartı biçimlendirmenizi öneririz. Biçimlendirmenin hafıza kartındaki tüm verileri kalıcı olarak sildiğini ve kurtarılamadığını unutmayın.
MENÜ - Kurulum - sayfa 5
Kamera ayarları ayarları sayfa 5
Dosya numarası
Dosyalarınızı bazı çekimlere göre adlandırın veya 1'den başlamak için sıfırlayın.
Dosya Adını Ayarla
Standart dosya adlandırma sistemini veya özelleştirilebilir bir sistem kullanın.
REC ortamını seçin
Kaydedilecek hafıza kartı yuvasını seçer. [Slot 1] varsayılan ayardır. Ayarları değiştirmeyi düşünmüyorsanız ve yalnızca bir hafıza kartı kullanacaksanız, 1. yuvayı kullanın. Aynı görüntüyü aynı anda iki bellek kartına kaydetmek veya kaydedilen görüntüleri görüntü türüne göre iki bellek kartı yuvasına sıralamak için ( fotoğraf / film), [Kayıt Modu] kullanın.
Kayıt modu
Aynı görüntüyü iki bellek kartına aynı anda kaydetme veya farklı görüntü türlerini iki bellek kartına kaydetme gibi bir görüntü kaydetme yöntemini seçebilirsiniz. (Bir filmi farklı formatlarda hafıza kartına kaydetmek istiyorsanız, [Dual Video REC] kullanın.)
• Standart: [select Rec. Medya].
• Simult. (fotoğraflar): Her iki hafıza kartına bir hareketsiz görüntü kaydeder ve [Seç Kayıt.] 'da seçtiğiniz hafıza kartı yuvasındaki bir filmi bir hafıza kartına kaydeder. Medya].
• Simult. (video): [select Rec.] 'da seçtiğiniz hafıza kartı yuvasındaki bir hafıza kartına hareketsiz görüntü kaydeder. Medya] ve her iki hafıza kartına bir film kaydeder.
• Simult. (fotoğraf / video): Her iki hafıza kartına bir hareketsiz görüntü ve film kaydeder.
• Sırala (JPEG / RAW): JPEG formatında bir görüntüyü [Rec Seç. Medya] ve RAW formatında bir görüntüyü diğer hafıza kartına kaydeder.
• Sırala (fotoğraf / video): Seçtiğiniz bellek kartı yuvasındaki bir hafıza kartına hareketsiz görüntü kaydeder. Medya] ve bir filmi diğer hafıza kartına kaydeder.
REC klasörünü seçin
Kameranın yeni çekilen görüntüleri nerede depolayacağını seçer.
Yeni dosya
Olayları ve yerleri hızla düzenlemek için yeni bir klasör oluşturun.
MENÜ - Kurulum - sayfa 6
Kamera ayarları ayarları sayfa 6

Klasör adı
Klasör adlarının standart biçimde (DSC) olmasını veya tarihe göre yeni bir tane oluşturmayı seçin. Klasörleri tarihe göre ayarlamak, resimlerinizi düzenlemenizi kolaylaştırır.
Görüntü DB Kurtar
Bir bellek kartı hatası yaşıyorsanız, muhtemelen kaybolan görüntüleri almak için veritabanını yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz.
Medya bilgilerini göster
SD kartınızda ne kadar alan kaldığını kontrol edebilirsiniz (istediğiniz kalitede ve kaç dakika videoda resim varsa)
versiyon
İşletim sistemi kameranızın ve lensin hangi sürümünde çalıştığını kontrol edin. Sony, yeni özelliklerle güncellemeleri düzenli olarak yayınlar; bu nedenle herhangi bir yeni üretici yazılımı sürümü olup olmadığını kontrol etmeye değer olabilir.
Sıfırlama ayarı
Kamerayı tamamen fabrika ayarlarına sıfırlar.
Sonraki Bölüm, çeşitli çekim Modları Mevcut olanı tamamen anlamak için gerekli olan başka bir konseptle ilgilidir.
Mod Kadranı üzerinden mevcut çekim modları
Akıllı otomatik:
Bu mod, çektiğiniz sahnenin türünü otomatik olarak algılar ve sahneyi otomatik olarak ayarlar. Tanınan sahnenin simgesinin ekranın sağ üst köşesinde göründüğünü göreceksiniz.
Bu sahneler, SCENE modunda ayrı ayrı seçilebilecek sahnelerin aynısıdır.
Sony A99 II aynı zamanda en uygun FOCUS AREA ve ISO değerini kullanacak (ISO aralığı iAuto'da değiştirilemez).
Fn düğmesini kullanarak Sürüş Modu (tek çekim, sürekli çekim Lo-Mid-Hi), Otomatik zamanlama ve Otomatik zamanlama devamı (otomatik zamanlama ile çoklu görüntüler) değiştirilebilir.
RAW ve JPEG çekim için çalışır.
Dezavantaj: ISO aralığı 50-6400'e sabitlenir (aralığı değiştiremezsiniz).
P (Program Otomatik):
Program (P) modu, pozlama ve diyafram açıklığını istediğiniz ayara göre otomatik olarak ayarlar.
Dokunmatik ekran aracılığıyla diğer tüm ayarları değiştirebileceğinizden, bunu daha gelişmiş bir iAuto modu olarak görün (Odak alanı, yaratıcı stil, pozlama telafisi,…);
ipucu: daha iyi görüntü kalitesi için otomatik ISO aralığını 100-1600'e düşürün (MENÜ SİSTEM'de ISO-Auto aralığı)
A99 II ISO 6400% 100 bitki
A (Açıklık Önceliği):
Açıklığı ayarlamanıza ve çekmenize, örneğin arka planı bulanıklaştırmak (f / 1.8 gibi büyük diyafram açıklığı) veya keskin bir köşeden köşeye resim (f / 5.6-f / 8 civarında) istediğinizde çekim yapmanızı sağlar.
Açıklık değeri, videografçılara aşina olacak bir teknik olan film kaydı sırasında değiştirilebilir.
Küçük F değeri: Özne odaktadır, ancak konunun önündeki ve dışındaki nesneler bulanıklaşır (Bokeh adı verilen).
Büyük F-değeri: Özne ve ön ve arka plan odaktadır.
Uygun pozlama ayarlanamazsa, çekim ekranındaki enstantane hızı yanıp söner.
S (Deklanşör Önceliği):
Deklanşör hızını manuel olarak ayarlayarak hızlı hareket eden nesneleri çekemiyorsanız, gitme modu. Hareketli bir nesnenin hareketini, örneğin yüksek hızlı bir deklanşörle hareket anında veya düşük hızlı bir deklanşörle izleyen bir görüntü olarak, enstantane hızını değiştirerek çeşitli şekillerde ifade edebilirsiniz. Film kaydı sırasında deklanşör hızı değiştirilebilir. Açıklık, uygun pozlamayı elde etmek için otomatik olarak ayarlanır.
Doğru bir pozlama elde edilemezse, çekim ekranındaki diyafram değeri yanıp söner.

o


 Yavaş bir enstantane hızı kullanırken bulanıklığı önlemek için bir tripod kullanın.
 SteadyShot uyarı göstergesi, enstantane hızı öncelik modunda görünmüyor.
 Deklanşör hızı 1 saniye veya daha uzun olduğunda, deklanşör açık olduğu süre boyunca çekim yapıldıktan sonra gürültü azaltma uygulanır (Menü AÇIK / KAPALI menüsünde Uzun Pozlama gürültü azaltma). Bu, kameranızı geçici olarak dondurur ve gürültü azaltma işlemi devam ederken görüntü yakalayabilmek istersiniz.
 Resmin monitördeki parlaklığı çekilen gerçek görüntüden farklı olabilir (uzun pozlamalar için Sony kameralarında Live görünümü yoktur).
M (Manuel Pozlama):
Hem deklanşör hızı hem de diyafram değeri bu modda ve ayrıca video kaydı sırasında değiştirilebilir.
Obtüratör hızını veya açıklık değerini seçmek için kontrol tekerleğinin alt tarafına basın, ardından bir değer seçmek için kontrol tekerleğini çevirin.
ISO Auto kullanıldığında, ayarladığınız diyafram değerini ve obtüratör hızını kullanarak uygun pozlamayı elde etmek için ISO değeri otomatik olarak değişir.

o


 Ayarladığınız diyafram değeri ve enstantane hızı uygun pozlama için uygun değilse, ISO değeri göstergesi yanıp sönecektir.
 Ortam ışığı miktarı Sayaçlı Kılavuzun ölçüm aralığını aştığında Sayaçlı Kılavuz göstergesi yanıp söner.
 SteadyShot uyarı göstergesi manuel pozlama modunda görünmüyor.
 Ekrandaki görüntünün parlaklığı çekilen gerçek görüntüden farklı olabilir.
Manuel pozlamada Ampul Modu
Ampul, bir nesnenin hareketini takip eden bir resmi uzun pozlama süresiyle çekmek için kullanılan moddur. Arabalardan veya havai fişeklerden gelen hafif izleri düşünün.

o


1. Obtüratör hızını seçmek için kontrol tekerleğinin alt tarafına basın, ardından BULB belirtilinceye kadar kontrol tekerleğini saat yönünün tersine çevirin.
2. Odağı ayarlamak için deklanşöre yarım basın.
3. Çekim süresince deklanşöre basın ve basılı tutun.
4. Deklanşöre basıldığı sürece, deklanşör açık kalır.
İpuçları:

o


 Uzun pozlamalar için bir tripod kullanın.
 Kameranın herhangi bir hareketini ortadan kaldırmak için PlayMemories uzaktan kumandasını veya kablolu bir uzaktan kumandayı kullanın.
 Çekimden sonra, gürültü azaltma uygulanacaktır (uzun pozlamalarda gürültü hızla yükselir). Bu, uzun pozlama yaptığınız sürece gerçekleşir ve bu işlem tamamlanıncaya kadar kamerayı kullanamazsınız.
Obtüratör hızını Bulb Moduna getiremiyor musunuz? Bu ayarları kontrol edin ve KAPALI konumuna getirin:

o


 Smile Shutter etkin mi?
 Otomatik HDR etkin mi?
 Resim Efekti, HDR Boyama veya Zengin Tonlu Mono'ya mı ayarlanmış?
 Sürüş Modu Devam olarak ayarlanmış mı? Çekim, DevamBraket veya Zamanlayıcı (Devam)?
Film:
Herhangi bir modda film çekebilseniz de, burada tüm video kayıt ayarlarını değiştirmek en kolay yoldur. Film kaydı için deklanşör hızını veya açıklık değerini istediğiniz ayarlara getirebilirsiniz. Çekimden önce görüntü açısını da kontrol edebilirsiniz.
Kaydı başlatmak için MOVIE düğmesine, kaydı durdurmak için tekrar basın.
Menü:

o


 Program Otomatik: Otomatik olarak ayarlanan pozlama (hem deklanşör hızı ve hem de diyafram değeri) ile çekim yapmanızı sağlar. Diğer ayarlar manuel olarak ayarlanabilir ve ayarlar korunur.
 Açıklık Önceliği: Açıklık değerini manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
 Deklanşör Önceliği: Deklanşör hızını manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
 Manuel Pozlama: Pozlamayı (hem deklanşör hızı hem de diyafram değeri) manuel olarak ayarladıktan sonra çekim yapmanızı sağlar.
Bir zoom lensi monte edildiğinde, o lensi kullanarak da zoom yapabilirsiniz. Bir motor zum merceği monte edildiğinde, konuları büyütmek için zum merceğinin zum kolunu hareket ettirin.
Panorama Taraması:
Görüntüleri birleştirerek panoramik bir görüntü çekmenize olanak sağlar.

o


 Panorama modu art arda bir dizi görüntüyü yakalar.
 Kamera kaydırma işleminin yönünü ve hızını gösteren ekranda bir ok kullanarak bu işlem boyunca yönlendirileceksiniz.
 6300, kaydırma sırasında görüntü dizilerini otomatik olarak algılar ve yakalar.
 Daha sonra, tüm bu resimleri bir araya toplayarak sahnenin geniş bir görüntüsünü oluşturacak ve bir Jpeg olarak kaydedecektir.
İPUCU: Panorama boyutu (standart veya geniş) ve kaydırma yönü MENU– içinde değiştirilebilir.
Sahne Seçimi Modu (SCN)
Sahneye göre önceden ayarlanmış ayarlarla çekim yapmanızı sağlar. iOto ve Süper Otomatik bu sahneleri sizin için otomatik olarak algılar ve en iyi gördüğü ön ayarları uygular ve bu konuda mükemmel bir iş çıkarır.Bununla birlikte, belirli durumlarda (ne yakalayacağınızı bildiğiniz zaman), tahminde bulunma işlemini denklemden çıkardığı için uygun sahneyi kendiniz seçmek daha iyidir.
Sony A99 II iyi tasarlanmış bir ön ayar yelpazesine sahip:
Portre:
Güzel bir Bokeh için arka plan bulanık ve konuyu keskinleştirir. Bunun ne kadar iyi görüneceği, kullandığınız objektife büyük ölçüde bağlı. Bir zoom bu tür fotoğrafçılık için daha az uygundur; en iyi ve hızlı lensi kullanın.
Bu önceden ayarlanmış ten tonlarını yumuşak bir şekilde vurgular (Menü sistemindeki tüm Modlar için ten yumuşatmayı da seçebilirsiniz).
Bebek:
Yüksek tuş görünümüne sahip yumuşak ten tonları.
Gece portresi:
Dahili flaşı kullanarak gece çekimi portre çekimleri yapar.
Gece çekimi:
Karanlık atmosferi kaybetmeden gece sahneleri çeker. Kullanılabilir bir enstantane hızı elde etmek için daha yüksek ISO değerlerine ve daha büyük açıklıklara gidecektir, böylece net görüntüleri bulanık olmadan çekebilmenizi sağlar.
Arka ışık portre:
yoğun arkadan aydınlatmalı ortamlarda portre çekimi için. Flaş bir dolgu flaşı olarak kullanılacaktır.
Arka Işık:
Arka ışıklı sahneleri çekmek için optimize edilmiş ön ayar.
Yatay:
Tüm sahne serisini canlı renkler ile keskin odakta çeker. Kamera, bunu başarmak için daha küçük bir açıklığa gider, çünkü objektifler daha küçük açıklıklarda köşeden köşeye keskindir.
Makro:
Çiçekler, böcekler, yiyecek veya küçük eşyalar gibi nesnelerin yakın çekimlerini yapar.
Spotlight:
Dahili flaş kullanılarak bir spot ışığı efekti elde edilir.
Düşük ışık:
Gürültü azaltma ile düşük ışıkta sahneleri daha yüksek ISO seviyelerinde çeker.
Tripod kullanarak Gece Çekimi:
Karanlık atmosferi kaybetmeden gece sahneleri çeker. Kullanılabilir bir enstantane hızı elde etmek için daha yüksek ISO değerlerine ve daha büyük açıklıklara gidecektir, böylece net görüntüleri bulanık olmadan çekebilmenizi sağlar. IBIS (görüntü sabitleme) devre dışı bırakılacak.
Göz AF
Bu işlevi çalışması için bir düğmeye atamanız gerekir.
MENU - Mor kamera simgesi - sayfa 8 - Özel Tuş -İstenilen düğmeye Göz AF işlevini atayın .
Eye AF özelliği, düğmeyi basılı tutarken fotoğraf makinesinin konunun gözlerine odaklanmasını sağlar.

o


1. Fotoğraf makinesini bir yüze doğrultun ve Eye AF atadığınız düğmeye basın
2. Düğmesine basarken deklanşöre basın
Sony A99II, koşullara bağlı olarak, aşağıdaki durumlarda olmadığı gibi, gözlere odaklanamayabilir.
Otomatik odaklama alanında gözler algılanabilir. Bu gibi durumlarda, kamera yüze odaklanır.
Netleme modu C, A olarak ayarlandığında Eye AF'yi kullanamazsınız.
Fotoğraf makinesi gözlere netleme yaptığında ve Gülümseme / Yüz Algılama açık olduğunda, bir algılama çerçevesi olur.
Gözlerde gösterildikten sonra yüzünde gösterilir. Gülümseme / Yüz Algılama kapalı olduğunda, gözlere bir algılama çerçevesi yapıştırılır.
Canlı Görüntü Ekranı
MENÜ - Mor kamera simgesi - sayfa 6 - Canlı Görüntü Ekranı - istediğiniz ayar
Canlı görüntü, pozlama telafisinin, beyaz dengesinin, Yaratıcı Tarzın veya Ekrandaki Resim Efektinin etkileriyle, fotoğraf makinenizde göründüğü gibi gösterir.

o


1. Ayar Efekti AÇIK (varsayılan ayar ve Akıllı Otomatik, Süper Otomatik, Panorama Taraması, Film veya Sahne Seçimi): Tüm ayarlarınızı uygulamanın bir sonucu olarak resminizin nasıl görüneceğine yakın koşullarda Canlı Görünüm'ü görüntüler. Bu ayar, Canlı Görünüm ekranındaki çekimlerin sonuçlarını kontrol ederken fotoğraf çekmek istediğinizde kullanışlıdır.Manuel Pozlama modunda bile Canlı Görüntü her zaman uygun parlaklıkla görüntülenir.
2. Ayar Efekti KAPALI: Pozlama telafisi, beyaz dengesi, Yaratıcı Tarz veya Resim Efekti'nin etkisi olmadan Canlı Görünüm'ü gösterir. Bu, belirli koşullarda kompozisyonunuzu hassas bir şekilde kontrol etmek için kullanışlıdır. Stüdyo flaşı gibi üçüncü taraf bir Flaş kullandığınızda olduğu gibi, Canlı Çekim Ekranı bazı enstantane hızı ayarları için karanlık olabilir.
e-Ön Perde Kapatma.
MENU - Mor kamera simgesi - sayfa 4 - e-Ön Perde Kapatma - istediğiniz ayar AÇIK veya KAPALI
Evet, Sony A99 II'nin elektronik bir perde perdesi var! Bu, deklanşörlerin bırakılması arasındaki süreyi kısaltır.
Geniş çaplı bir lens takılıyken yüksek enstantane hızlarında çekim yaparken, konuya veya çekim koşullarına bağlı olarak bulanık bir alanın gölgelenmesinin oluşabileceğini unutmayın.
Başka bir üretici tarafından üretilen bir lens (bir Minolta / Konica-Minolta lens dahil) kullanıldığında, bu işlevi kapatın. Bu işlevi Açık olarak ayarlarsanız, doğru pozlama ayarlanmayacak veya görüntü parlaklığı eşit olmayacaktır.
Lens telafisi özellikleri
Sony A99 II, bir dizi dahili lens telafisi işlevine sahiptir. Bunun en az düzenleme ile hızlı bir şekilde editörlerine atlamak isteyen gazetecilik ve spor atıcıları için yararlı olduğunu görebiliyorum.
Gölgelendirme Comp.
MENU - Kırmızı kamera simgesi - sayfa 2 - Objektif Fotoğrafı - Gölgelendirme kompozisyonu - istediğiniz ayar (Otomatik veya Kapalı)
Bazı lenslerin neden olduğu ekranın gölgeli köşelerini dengeler.
Shading Comp işlevi yalnızca belirli A montajlı merceklerle kullanılabilir.
Kromatik Sapma Telafisi
MENÜ -Kırmızı kamera simgesi - sayfa 2 - sayfa 6 -Lens Comp - Chro. Aber. Zorunlu - istenen ayar (Otomatik veya Kapalı)
Bazı mercek özelliklerinin neden olduğu ekranın köşelerinde renk sapmasını azaltır.
Shading Comp işlevi yalnızca belirli A montajlı merceklerle kullanılabilir.
Bozulma tazminat
MENU - Kırmızı kamera simgesi - sayfa 2 - Objektif Telafisi - Bozulma Telafisi - istediğiniz ayar (Otomatik veya Kapalı)
Belirli lens özelliklerinden kaynaklanan ekranın bozulmasını telafi eder.
Shading Comp işlevi yalnızca belirli A montajlı merceklerle kullanılabilir ve bazıları Kapalı olamaz.
Hafıza kartı sorunları
Bazı insanlar belirli hafıza kartlarında sorun olduğunu bildirdi. Bu problemler şunları içerir:

o


 Karttaki görüntüler büyütülemiyor.
 Tampon ile ilgili problemler.
 Hafıza kartı okunamıyor.
SD, SDHC, SDXC hafıza kartı ve Memory Stick PRO Duo, Pro-HG Duo, PRO-HG HX Duo ortamlarının tümü desteklenir.
Emin olun:

o


 Kameraya yerleştirdikten sonra hafıza kartını biçimlendirin.
 Hızlı seri çekim hızları kullanıyorsanız, hızlı bir kart kullanın (32GB 95MB / sn okuma ve 45mB / sn) yazma, A99 II FR ve Tampondan yararlanmak için benim tavsiyemdir.
 Daha büyük kartlar kullanıyorsanız (64 veya 138 GB), en hızlı şekilde kullandığınızdan emin olun.
 Seri çekim modunda en iyi performans için bir SDHC UHS-I kartı (“Ultra Yüksek Hız” anlamına gelir) önerilir.
 Sandisk Extreme Pro SDHC UHS-I kartları çok iyi çalışıyor gibi görünüyor.
Sonuç
İşte aldın; Sony A99 II gelişmiş özellikler kılavuzu . Ne kadar çok kullanırsam, bu kameranın ne kadar özelleştirilebilir olduğunu o kadar çok anlarım.
Yine de, dik bir öğrenme eğrisi var, ancak kılavuza atıfta bulunmak ve bunun gibi dersleri okumak onun potansiyelini tam olarak kavramanıza yardımcı olacak.
Sony A99 II ile ilgili daha fazla sorunuz varsa, yorum yapmaktan çekinmeyin.
Sony A99II otofokus ipuçları ve püf noktaları

o


 Yeni Sony A99II otomatik netleme özellikleri muhtemelenA99’taki önemli gelişmelerden biri.
 Gelişmiş AF sistemi 79 faz algılama AF noktasına sahiptir ve sensörün merkezi alanı içinde 15 çapraz nokta içerir.
Yeni A6500, paranızın karşılığını daha iyi temsil ediyor ve A99II'deki yeteneklerini aşan bir şekilde otomatik netleme sistemine sahip. Ancak, ikincisinin esnekliği ve özelleştirilebilirliği, birçok eyleme ve vahşi yaşam fotoğrafçısına hitap edecek.

Önce odak alanı ayarlarının performansını etkileyen bazı ayarları gözden geçireceğiz.
Otomatik odaklama işlevleri ve Odak Modu kadranı

o


 AF işlevi, kameranın önünde sol alt kısımdaki özel Mod Kadranı ile hızlı bir şekilde ayarlanır.
 Normal çekim Tek çekim AF (S),Sürekli AF (C), Otomatik atik AF(A, S ve C arasında otomatik olarak geçiş yapan A) veya MOdaklanma seçimi .
İpucu : Aksiyon fotoğrafçılığı için bunu Sürekli AF olarak ayarlayın.
AF Parça Süresi

Konu izleme süresinin kapsamı AF-C modunda beş adımda ince ayarlanabilir.

o


1. Düşük ayar, öngörülebilir hareketleri olan yavaş hareket eden konular için en iyisidir.
2. Yüksek ayar, yaban hayatı veya spor fotoğrafçılığı gibi farklı mesafelerdeki farklı konuların çekilmesi için daha duyarlı odaklanma sağlar.
Bu ayarlar Full HD film çekimlerinde de mevcuttur. İpucu: Bunu fazla kullanmadığınız bir düğmeye atamak veya çekim koşullarına bağlı olarak en azından bu ayarı yapmak iyi bir fikir olabilir.
AF Sürücü hızı

AF sürüş hızı yavaş ve hızlı arasında değiştirilebilir.
Yavaş mod

o


 Bu yöntem en iyi kritik odaklama için kullanılır. Kameranın, ana odak mesafesinde önemli bir değişiklik yapması gerektiğinde veya koşullar kilitlenmeye çalışırken kamerayı avlamayazorladığı zaman, kameranın ana odağı elde etme hızı ile bağlantılıdır .
 Örneğin farklı lensler farklı davranır; Geniş bir birinci sınıf lensin telefotodan daha az hareketi var.
 Yavaş modun ana avantajı düşük ışıkta ve zorlu konularda avı kesmektir. Genel netleme hızı sadece biraz etkilenir.
 Yavaş modu, belirli durumlarda küçük ayrıntıları kaçırmamak veya kaçırmamak için netleme kilidine yaklaşırken biraz daha dikkatli olur.
Hızlı mod

o


 Spor ve aksiyon fotoğrafçılığı, Hızlı kullanmaktan yararlanabilir.
 Geçiş unutmayın yavaş etmekoruç mutlaka odak edinimi önemsiz olabilir mikrosaniye sırasına, sadece farklı olabilir gibi, daha iyi sonuçlar alırsınız anlamına gelmez.
Sürücü modu ayarları
Bunların çoğu, sürüş modu ayarlarınıza bağlıdır.

o


 Sürekli Çekimde Lo'da , fotoğraf makinesinin AF Sürüş Hızı Hızlı olarak ayarlandığında daha iyi performans gösterdiğini gördüm.
 Gelen Sürekli çekim Merhaba,ben iyi sonuçlar elde ettim AF Sürücü Hız Yavaş ayarlanmıştır.
AF menzil kontrolü
Bu özelliğe C düğmesi ile erişilebilir .

o


1. AF aralık kontrolü manuel AF sistemi yanıt vermez hangi bir ön plan ve arka plan mesafe seçmenize olanak sağlar.
2. Bu, kameranın odaklanmaya çalıştığı mesafe aralığını sınırlayan bazı zoom objektiflerindeki odak sınırlayıcıya benzer .
İpucu : Bu kamera içi özellik, özellikle kamera AF sistemlerini sıkça dağıtan karmaşık bir arka plana sahip hızlı hareket eden nesneleri çekmek için kullanışlıdır.
Orta Kilitlenmeli AF

o


 Açılması Merkezi kilit-On AFmenüsünde odaklanmanı ne makinesini anlatmak için Çoklu kontrolör merkezi düğmesini kullanabilirsiniz bir özellik sağlar.
Prosedür : görüntünüzü özneniz merkeze gelecek şekilde çerçeveleyin, odaklanmak istediğinizi seçmek için Çoklu denetleyiciye basın ve konunuzu izleyecektir. Çoklu denetleyicinin orta düğmesine iki kez basmak seçiminizi iptal edecektir. Bu yazılım renk ve pozisyona bağlı olarak bir öğeyi tanıyabilir ve izleyebilir. Aktif AF alanı, odak noktası kilitlendikten sonra hangi noktanın manuel olarak seçildiğini görsel olarak hatırlatan beyaz renkte yanar.

o


 İpucu : Bu özelliğin ilginç bir yanı, konunun kaydını kaybederseniz , konu ekranda yeniden belirdiğinde AF'yi Kilitleme işlevine devam edebilmesidir .
2. Etkinleştirilmesi Merkezi Kilit açma AF sizin konu alanı dışında hareket eder ve Geniş Odak Alanına döner yaptığınızda, seçtiğiniz Odak Alanını geçersiz kılar (Merkez Kilit Açma AF ON olarak ayarlandığında) Çok kontrolör merkezi düğmesiyle.
3. Devre dışı bırakılması, seçilen Odak Alanına geri döner . Hızlı hareket eden nesneler için her zaman güvenilir değildir, ancakkonunuz o alanın dışına çıktığında, ne modda olursanız olun ( Net Geniş Kilitleme hariç)Geniş Odak alanına geri dönmenin harika bir yoludur .
Bu, Multi-controller orta düğmenin işlevini , KAPALI durumdayken olduğu gibi tüm modlarda ( AF Kilitlemesinde hariç ) değiştirir; bir merkez odak düğmesi olarak işlev görür.

o


 İpucu : Bazı deneylerden sonra, KAPALI konuma geçmenin daha iyi sonuçlar verdiğini gördüm, çünkü kilitli bir takip odak düğmesinin aksine özel bir merkez odak düğmesi seçeneğine sahip olmayı tercih ediyorum. Seçilebilir Odak Alanıayarlarına gitmeden önce , tüm seçici bölge Odak Alanıayarlarının Çoklu denetleyiciyi kullanarak diğer alanlara kolayca ayarlanabildiğini bilmelisiniz .
Odak bölgeleri


o


 Seçilebilir altı farklı Sony A99II otomatik netleme alanı ayarı var.
 Hareketli fotoğrafçılıkta konuyu izleme için , merkeze yerleştirilen Uzatılmış esnek nokta ve deklanşöre yarım basıldığında konuyu kilitledikten sonra konunuzu fiziksel olarak izlemek, en fazla sayıda net görüntü elde edecektir.
İpucu : Bu mod, odağı kaybetme tehlikesi varsa, çok kullanışlı bir özellik olan bitişik noktaları etkinleştirir.
Geniş odak alanı
Varsayılan seçenek 79 punto Geniş Odak modudur.

o


 Bu modu kullanırken, kamera odağı ayarlamak için hangi netleme noktasının kullanılacağına karar verir.
 Bu yöntem, görüntünüzdeki herhangi bir harekete kilitlenmesi anlamında biraz rasgeledir.
 Farklı konularla devam eden çok fazla etkinliğiniz varsa, kameranın ne kilitlemek istediğinizi düşündüğünüze bağlı olarak 79 netleme noktasından birine geçecektir.
Neyin odaklandığını umursamıyorsanız (bir şey olduğu sürece) ama bir konuyu izlemek istiyorsanız o kadar da iyi değil.
bölge

3 yatay bölgeden biri

2 dikey bölgeden biri

4 köşe bölgesinden biri

o


 72 AF noktası 9 bölgeye ayrılmıştır.
 Üç yatay bölge 9 puan sayarken, merkeze bitişik iki dikey bölge (7) sayılır ve dört köşe 8'e sahiptir.
 Bölge modu bu 9’dan birini seçmenize izin verir.
 Fotoğraf makinesi geniş netleme alanıyla aynı şekilde, ancak yalnızca seçilen bölgede otomatik netleme yapacaktır.
İpucu : Geniş netleme alanı ayarını istediğinizi netleme konusunda çok dengesiz bulursanız iyi çalışır, ancak A99II'nin kendisini fiziksel olarak çok fazla hareket ettirmeden kameranın netleme işlemini takip etmesini istiyorsunuz. Multi-Controller'ı kullanarak her zaman hızlı bir şekilde farklı bölgelere geçebileceğinizi unutmayın.
merkez


o


 Odağınızı bir merkez noktaya ayarlamak , onu çerçevenin ortasındaki o merkez noktaya odaklanmakla sınırlandırır.
 Diğer her şey başarısız olursa, merkez nokta odağını kullanmak ve konuyu kendiniz izlemek (çerçevenin ortasında tutmak) odaklanmayı sürdürmek için kanıtlanmış bir tekniktir.
İpucu : Genişletilmiş esnek nokta , bitişik noktalara geçiş yapma avantajı ile aynı şeyi yapar.
Esnek nokta


o


 Esnek Nokta manuel bir AF alanı seçim modudur ve 15 noktadan birini vurgulamak için Çoklu denetleyiciyi kullanarak ana AF noktasını manuel olarak ayarlamanızı sağlar.
 Bu, merkezi olarak monte edilmiş AF sensörünün avantajları haricinde, Merkez modu ile karşılaştırılabilir.
İlgili: Esnek nokta noktaları


o


 Benzer bir ayar Esnek Nokta veGenişletilmiş Esnek Nokta içinEsnek Nokta Noktalarıdır.
 Tüm AF alanı noktalarını veya tüm AF alanı üzerine yayılmış yalnızca 15 noktayı kullanmak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.
İpucu : Esnek bir nokta bölgesi kullanmak istiyorsanız, bu nokta ayarı zaten odağı kaybederse çevre AF noktalarını etkinleştirdiğinden, 15 noktaya ve Genişletilmiş Esnek Nokta'ya ayarlamanızı tavsiye ederim.
Genişletilmiş esnek nokta


o


 Genişletilmiş Esnek Nokta modu, seçilen AF noktası konunun izini kaybederse bile konuyu tanıyan sekiz çevre AF noktasını etkinleştirerek odaklanmaya devam eder.
 Bu, A99 MII'nin odaklandığı konu hakkında en fazla kontrolü sağladığından, aksiyon fotoğrafçılığı için en sevdiğim ayar
Esnek noktalardan geçmek kolaydır (sınırlamayı 15 Esnek Nokta olarak ayarladıysanız). Bahşiş:

o


1. Multi-controller kullanarak diğer bölgelere geçin
2. Çoklu denetleyici düğmesine basmak odağı çerçevenizin ortasına getirir
Kilitlenmeli AF: Geniş


o


 Tüm AF noktalarını kullanarak, kamera hedefinizi belirlemeye ve hedef her yöne hareket ederken izlemeye çalışır.
 Hedef özelliklerine göre hedef çerçeve boyutunu ayarlar ve mümkün olan en yumuşak otomatik netleme için en uygun AF noktasını kullanır.Etkinleştirmek için sadece deklanşöre basın.
İpucu Sahneniz çok meşgul değilse ve benim de A99 M2'nin gelişmiş işlevlerinden biri olarak adlandırdığımda işe yarar. Sony A99II otomatik netleme sistemi ve diğer özellikler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, tüm yayınlarımı buradan kontrol edebilirsiniz .

Sahne Tanıma Hakkında
Sahne Tanıma [Akıllı Otomatik] modunda ve [Süper Otomatik] modunda çalışır.
Bu işlev, ürünün çekim koşullarını otomatik olarak tanımasını ve resmi çekmesini sağlar.
Sahne Tanıma:
Simgeler ve gibi kılavuzları ( Portre ), ( Bebek ), ( Gece Portresi), ( Gece Sahne ), ( Arka Işık Portre ), ( Ters ışık ), ( Peyzaj ), ( Makro ), ( Spotlight ), ( Düşük Işık ), ( Bir tripod kullanarak Gece Manzarası ) veya ( Elde Alacakaranlık ).
Görüntü işleme:
Devam. Çekim , Yavaş Senk. , Otomatik HDR , Gün Işığı Senk. , Yavaş Deklanşör , Elde Alacakaranlık
Not
• Ne zaman [Gülümseme / Yüz Algılama.] Olarak ayarlanır [Kapalı] , [Portre] , [Arka Işık Portre] , [Gece Portresi] ve [Bebek] sahneleri tanınmaz.

Üstün otomatik
Ürün çekim koşullarını otomatik olarak tanır ve değerlendirir ve uygun ayarlar otomatik olarak yapılır.
Ürün, daha yüksek kalitede görüntüler kaydetmek için Akıllı Otomatik modda olduğundan daha fazla çekim ayarı kullanarak birden fazla fotoğraf çekebilir ve birleşik görüntü vb. Oluşturabilir.
1. Mod kadranını (Auto Mode) konumuna getirin.
2. MENU → ( Çekim Ayarları ) → [Otomatik Mod] → [Süper Otomatik].
• Ne zaman [Mod Rehberi Dial] olarak ayarlanır [Açık] Eğer mod kadranı konumunu değiştirmiş sonra, istediğiniz ayarları seçebilirsiniz.
3. Kamerayı konuya doğrultun.
Makine bir sahneyi tanıdığında, ekranda sahne tanıma simgesi belirir. Gerekirse, tanınan sahne için uygun çekim işlevi ve deklanşörün serbest bırakılma sayısı da görünür.

4. Odağı ayarlayın ve resmi çekin.
Fotoğraf makinesi birden fazla görüntü çektiğinde, uygun görüntüyü otomatik olarak seçer ve kaydeder. Ayrıca, [S düğmesini ayarlayarak tüm görüntüleri kaydedebilirsiniz . Otomatik İmg. Özü.] .
Not
• Ürün bileşik görüntüler oluşturmak için kullanıldığında, kayıt işlemi normalden daha uzun sürer.
• Optik zum dışındaki zum işlevlerini kullanırken ürün sahneyi tanımaz.
• Bazı çekim koşullarında ürün sahneyi doğru bir şekilde tanımayabilir.
• Ne zaman [ Kalite] olarak ayarlanır [RAW] veya [RAW & JPEG] , ürün kompozit görüntü oluşturamazsınız.

Kullanma Fn (Fonksiyon) düğmesini
Sık kullanılan işlevleri Fn (işlev) düğmesine kaydedebilir ve bunları çekim sırasında geri çekebilirsiniz . Fn (İşlev) düğmesine en fazla 12 sık kullanılan işlev kaydedilebilir .
1. Basın DISP tuşuna basın düğmeye ve Fn dışında bir ekran modunda (Fonksiyon) düğmesini [vizör için] .

2. Kontrol tekerleğinin yukarı / aşağı / sol / sağ tarafına basarak kaydedilecek işlevi seçin.

3. İstediğiniz ayarı seçmek için ön kadranı çevirin.
• Bazı işlevler arka kadran kullanılarak ince ayar yapılabilir.

Özel ekranda ayarların yapılması
• İstediğiniz işlevi 2. adımda seçin, ardından kontrol tekerleğinin ortasındaki tuşuna basın . Fonksiyon için özel ayar ekranı belirir. Ayarları yapmak için çalıştırma kılavuzunu (A) izleyin.


 

Tarih: 23 Mart 2019, 08:36 - İp: 86.***.**4.212
  • 1