reventon
reventon (üye)
İstanbul / Amatör

Sonunda D300 Aldım (:

Merhaba arkadaşlar.Bugün gittim Hayyam'a ve D300'ümü aldım.Böylece DSLR dünyasına adım atmış oldum.Tam da Cüneyt Bey'in yazısının üstüne ters nitelikte oldu belki ama ya bunu alacaktım ya da başlamadan jübile yapacaktım Hayyam esnafı gerçekten çok değerli.Eski esnaf diyeceğimiz insanlar.

Yalnız eve gelince şeytan dürttü beni.Bir arkadaşın açtığıo Nikon başlığında bahsettiği spot malı kaydettirme olayını yapayım dedim.Makine sıfır, tüm parçaları, kutu aksamı vs tamam, her şeyiyle ben açtım iyi güzel ama rahatsız etti işte.Sonra kayıt için tıkladım ve böyle bir seri no bulunamadı dedi İngiltere sitesinde.ABD için de aynını yapınca rahatsız oldum.Aldığım yeri aradım, sağolsun "içini rahatsız ettiyse getir değiştiririm." dedi.Sonra o beni aradı ve uzakdoğudan geldiği için kayıtlı olmayabileceğini söyledi.

Bilmiyorum ben mi çok hüsnü kuruntu yaptım.Sizce götürüp değiştireyim mi?Tam almışken doğru düzgün çekim yapamadan öylece bekletiyorum şimdi

Düzeltme: Sorun kalmadığı için başlığı düzelttim.Ve evet.Artık mutluyum.Sizin aranıza en azından ekipman olarak katılmış bulunmaktayım.Darısı güzel fotoğraflarımla katılmamda

#reventon' tarafından 01.07.2008 02:09:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Haziran 2008, 00:44 - İp: 195.***.**4.117
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

öncelikle makineniz hayırlı olsun siz rahatsız eden konu tam olark nedir . Sahte mi olbilir endişesi şüpesindesiniz galıba anladığı bu galıba ,sahte olduğunu zannetmiyorum büyük itimal sahte değildir .lakin belki olabılır bunu da sizin anlamanız zor bence spot pıyasasında bir kaç çeşit ürün vardır sizinde belirttiğiniz gibi uzak doğu ve diğerleri USA ve diğerleri bu ürünlerde sahte değildir . Emin olmanız açısından değiştirme ve diğer satıcı ve eski kulanıcılar makineyi eline aldığı an denklaşör sesinden anında sahte olup olmadığını anlar ,sahte olacağına itimal vermiyorum , içiniz rahat olması açısından hayyam da klas foto da metin bey bu konuda size yardımcı olur .

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 02:23 - İp: 85.***.**7.85
reventon
reventon (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler inşallah gerçekten hayırlı olur.Açıkçası bende sahte olduğunu sanmıyorum.Şimdi nereden aldığımı söylemeyeyim belki yalnızca benim endişem yüzünden dükkan ismi olumsuz etkilenmesin.

Galiba en doğru karar yarın gidip değiştirmek, makinem elimde bir fotoğrafsız gün daha

 

Tarih: 29 Haziran 2008, 12:40 - İp: 195.***.**4.117
reventon
reventon (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün gittim ve kontrol ettirdim makinemi.Bir sorun olmadığını söylediler.Zaten ben de pek ihtimal vermiyordum ama kurt işte düştü mü içine çıkmadan rahat bırakmıyor insanı.Bu arada Odak Fotoğrafçılık'tan Mustafa Bey'den aldım makinemi.Bunu rahatlıkla söylerim artık, çünkü benim makinemde sorun olmamasına karşın sırf benim içime sinsin diye en az 10 dk. dükkanından ayrıldı Hayyam'ı alt üst etti ve bana D300'ü getirdi.Sağolsun gerçekten çok ilgili.Yeni makinenin her şeyini hazırladı tekrardan ve içime sinene kadar kontrol ettirdi.Gerçekten iyi bir esnaf.Zaten makineyi alırken de gerçekten güzel indirimler yaptı.

Okuduğum bölümün(Reklam) kurallarına ters düşüyorum farkındayım ama Hayyam denince bundan böyle diyeceğim şudur: Satın almadan önce her dükkanı gezin hepsinin fiyatını öğrenin ama Mustafa Tekeci'den alın.

Her ne kadar aranızda yeni olsam da daha sonraları çektiğim fotoğrafları eklerim siteye.Tabii fotolarımı eleştirip kendimi geliştirmem için öneriler sunarsanız

Ayrıca belirtmekte fayda var.Hafıza kartımı 2 GB Ex IV alacaktım fakat bulamayınca 4 GB Ex III aldım fakat yenileri aynı fiyata 30 Mb o/y hızında.Bilginize.

 

Tarih: 1 Temmuz 2008, 02:00 - İp: 195.***.**4.117
ali34
ali34 (üye)
İstanbul / Meraklı

Size aynen katılıyorum bende her hafta hayyama giderim hemen hemen bütün esnaflarıda tanıırım bir çoğu beni kazıklamaya kalktı... ama mustafa bey (odak foto) gerçekten beyefendi ve fiyatları diğerlerine göre çok uygun ve de çok ilgileniyor bende d300 ümü ondan aldımve çok memnunum zaten bri sende dükkan garantisi veriyor. size söyleyeceğim hayyama gittiğinizde muhakak alacağınız malı araştırın ama 3 kattaki odak fotodan fiyat almadan almayın... sonra pişman olursunuz

 

Tarih: 10 Ağustos 2008, 16:46 - İp: 85.***.**3.121
chushka
chushka (üye)
Yurtdışı / Doğa Fotoğrafçısı

Turkiyede satilan D300 lerin hepsi Hong Hongtan getiriliyor. Ve, D30O Tayland yapimi.
Her hangi bir problem yok. Makineyi gonul rahatligiyla kullanabilirsin.

 

Tarih: 9 Kasım 2008, 17:38 - İp: 213.***.**3.254
  • 1