osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Satış Sonrası Hizmetin Önemi !

Markaları satın alırken teknik özellikleri ile ilgileniriz.Rakipleri ile kıyaslar ve içimize sinen ürünü alırız.Fakat forumlarda satış sonrası markaların verdiği hizmet ile ilgili bir yazıya rastlamadım.
Arkadaşlar bazı markalar rekabeti kızıştırmak için üst sınıfta bulunan modelinin fiyatını aşağılara çekip,alt sınıftaki diğer modeller ile rekabete sokuyor.
Bahsedeceğim model KODAK P 880:
Fiyatı 1000 ytl nin altında olmasına rağmen Sony H1,Canon S2,Fuji S 5600 ya da Panasonic FZ 5 daha çok satış başarısı elde ediyorlar.
Satış sonrası müşteri memnuniyeti,satış sonrası hizmet,tamir ve servis yaygınlığı konularında bir eksiğimi var kodak markasının.Ülkemizde makinaları çok tutulmuyor.Satış sonrası kodak sahipleri zor durumda mı kalıyor?
Birde tüm markaları bilen biri satış sonrası ile ilgili değerlendirsin.

Tarih: 9 Mart 2006, 14:25 - İp: yok
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

Arkadaşım tüm markaları bilemiyorum ama fujifilm ve türkiye optik müdürü M. Hoşbakanın(positif) bana yaptıklarını diğer markalar yapar mıydı bilemiyorum forumdaki çoğu kişi görmüştür.yorum sizin..iyi günler

 

Tarih: 11 Mart 2006, 12:26 - İp: 81.***.**0.4
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Niye mustafa bey ne yaptı sana ? anlatsana...

 

Tarih: 12 Mart 2006, 08:37 - İp: 88.***.**3.32
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

muraT Bey, S9500 testinde veya benzer bir başlık altında,Emrah Bey'in kingston Cf karttan kaynaklanan sorunu makinesi değiştirilerek, ve kartı teknosadan bir xd kart ile değiştirilerek (Emreh Bey' e "ambalajı açıldığı için değiştiremeyeceklerini" söylwmişlerdi)sorunu çözülmüştü yanlış hatırlamıyorsam..

 

Tarih: 12 Mart 2006, 09:31 - İp: 85.***.**1.212
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

değiştirmesi gerekmezken makineyi değiştirdi,yapması gerekmezken cf kartımı xd yaptı.bunları küçümsemeyin,mesela bi arkadaş hp müşteri memnuniyeti iye bir konu açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.bir pil kapağı için birsürü para istendiğini de görüyoruz burukay bey.ben diğer markaları karıştırmadım,şöyle yapıyorlar falan demedim dikkat ederseniz.böyle örnekler varsa paylaşalım hepimizin bilgi
si olsun.iyi günler diliyorum..

 

Tarih: 12 Mart 2006, 13:36 - İp: 85.***.**4.147
  • 1