border
border (üye)
İstanbul / Amatör

Ring İle Manuel Zoom Ve Focus

aylar süren amatör araştırmalar sonucu makine alamadım ve paramı yeni bir pc'ye yatırdım. ancak şimdi amerika'dan gelen bir arkadaş olduğundan borç harç alma düşüncesi yeniden oluştu. kararsızlığın makine almayı engellediğini ve kaybın çekilecek kareler olduğunu da gördüm bu arada...
yardımcı olmanızı istediğim konu şu:
istediğim makinede olmazsa olmaz özellikler şunlar, bu kategoride önerilerinizi bekliyorum.
1. slr olmasın. (lens değişmesin)
2. video 640 x 480 30 fps kart hafızası süresince
3. vee en önemlisi objektif üzerindeki ring ile manuel focus ve zoom yapabilsin istiyorum.

(diğer parametreler hakkında bilgim var, saniyede çekim hızı, raw war mı, pil ömrü, video formatı, sensöt boyutu vb. ortaya çıkacak dar listede kıyaslayabilirim. ama özellik listelerinde ring ile focus ve zoom belirtilmiyor, tek tek tüm makinelerin prewievlerine bakmaktansa sizlere sorayım istedim.)

aslında aklımdaki makine fz 30. henüz satışa sürülmedi sanırım. buna alternatif olabilecek makineler nelerdir?

Tarih: 5 Eylül 2005, 15:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam border..
fz30 gercekten de iyi bir makine.. ama review'i daha tamamlanmadi.. s9500 de en buyuk rakibi, en azindan ayni kategoriye giren ve benzer ozellikleri olan..
bir sure sonra tum degerlendirmeleri yapilmis olur..
bu arada fz30'nun usb 1.1 kullaniyor olmasindan dolayi ben biraz sogudum dogrusu..

 

Tarih: 5 Eylül 2005, 20:16 - İp: yok
border
border (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast, fz 30 la canon 350d'nin yanına seri kullanabileceğin ve çanta taşımadan yanına alabileceğin ve sınıfının iyisi bir makine olarak ilgilendiğini biliyorum. usb 1.1 meselesinden soğuduğunu da...
review'i tamamlanmadı belki ama dpriview'e göre (press+manuel) ring ile zoom ve focus yapabildiği kesin. ben bu özellikler ile ona alternatif olabilecek makineleri arıyorum. mesela konika a200 de ring ile focus var ama zoom + ve - tuşları ile. bu iki ring'e sahip bu sınıfta d-slr/compact başka makine var mı?

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 12:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam border..
beni gercekten taniyorsun.. evet oyle bir makine almak istiyorum, ama, su an icin imkanim yok ne yazik ki.. daha tamron 28-75 lensinden bile alamadim..
..
daha baska hangileri oyle aklima gelmiyor dogrusu.. (fuji'nin yeni cikaracagi s9500'in disinda..) ama ben de senin gibi, zoom'un dugme ile yapildigi makineleri sevmiyorum..
diger yandan a200 icin cok iyi oldugu soyleniyor.. fakat biraz eski bir model..
..
bir sure daha bekle istersen.. s9500 ve fz30 piyasaya cikacaklar.. her ikisi de etkileyici makineler..

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 16:04 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili Border, Sanırım bir karışıklık olmuş, A-200 de Zoom tamamen manuel. Zaten A-200'ü seçmeme neden olan özelliklerden birisi de buydu. Fotoğraf çektiğini hissediyorsun. düğmeyle olunca oyuncak gibi geliyor

Makina alırken herkes gibi ben de aynı sıkıntıları yaşadım. çok araştırdım, bir çok makinayı denedim, test çekimleri yaptım ve sonunda Nikon 8800 ile Minolta A-200 arasında kaldım.

A-200 gerçekten çok iyi bir makina. Geniş açıdan başlaması (benim için) büyük avantaj. AntiShake özelliği loş ışıklı ortamlarda çok işe yarıyor. Manuel fokusun ring ile yapılması ve LCD ekranın her yöne hareket edebilmesi de kullanımı kolaylaştırıyor.
3000den fazla fotoğraf çektim, Görüntü kalitesi, doğru renk tonları (özellikle insan teninde) ve teknik özelliklerinden çok memnunum. Yalnız ben ABD'den aldım, Türkiye'de bulabilirmisin bilmiyorum.

Sevgili Dadanagast, A-200 çıkalı henüz 10 ayı biraz geçti (Kasım 2004)
Valla hemen eskittin makinayı.

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 17:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


10 ay da az zaman degil ama fotoman..
..
tabii isin gercegi bu klasdaki makineler kolay kolay eskimiyorlar.. ama bir gomlek cebi, 2.5" ekranli model olsa; daha yeni bile cikmis olsa, bir sonraki modelini dpreview gibi yerlerden duyuyorsun..
beni en cok sasirtan model; nikon'un s2 modeli oldu.. daha yeni piyasaya cikti derken s3 modelini duyurdular.. tabii aslinda sadece kozmetik degisiklik oluyor ama olmusken en yenisi olsun degil mi?

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 17:49 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

fz 30 cok etkileyici, uzerinde leica optikleri tasiyan bir makina. asagidaki adreste bir oninceleme buldum ama cok iyi bir oninceleme degil. onincelemyi okumadan hemen ornek fotograflara baktigimda (yaklasik 16 adet foto var ve ayrica noise testlerinin fotolarida yazinin icinde). acikca bu makinanin cok ciddi bir noise problemi oldugu goruluyor. yazarda sonuc kismina bunu eklemis zaten. noise problemi bir digital makina icin olumcul bir hata, dunyanin en iyi lensleride bu problemi cozmez ne yazik.

bence bu makina kendi sinifinda sayilacak nikon 8800 un daha altinda. bu kadar parayi mercimek kadar ccd sensorlu bir makinaya verilecegine bence en ucuzundan digital slr alinmasi daha mantikli. tabi siz 30 fps video ve dslr olmamasinda israrcisaniz bence seciminiz baska bir modelde yapin.

review icn burayi tiklayin



galeri icinde burayi ozellikle 15 nolu fotonun noise problemine dikkat

#polaris' tarafyndan 06.09.2005 18:06:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 18:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

polaris butun compact'lardaki sensorler mercimek kadar..
..
fz30'nun noise problemi gercekten cok kotu.. ayrica usb 1.1 olmasi..
benim anlayamadigim neden panasonic gibi bir dev, aradan bu kadar zaman gectikten sonra bu makineyi cikartti bu gibi problemlerin olmasina karsin..
nikon 8800 gercekten de daha iyi bir tercih gibi.. ama fuji s9500 de var yarisda..
..
dslr almak iyi de peki bir 400mm IS ozellikli lensin ucreti ne kadar polaris? bu da cok onemli..

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 18:46 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

400 mm.'ye denk 35 mm ye gore duzeltilmis odak mesafesi boyle bir ccd icin cok arti kazanc degil.
ben bu paanosonik yerine olsaydim boyle bir makinaya 8mp sellik ccd koymak icin cabalayacagima 5mp'lik dusuk gurultulu bir ccd gelistirmeye calisirdim. tahminim, digital pazarinda musteri tavlamanin yolu megapiksellerden gectigi icin panasonik ''alin size megapiksel, leica lenside yaninda hemide 400m'' diyip rekabetten geri kalmamaya calisiyor.

Ama herseyi gormemezlikten gelip makinanin diger ozelliklerine bakarsak bu lumix serisi sirf leica lensleri icin insanin yuregini yakiyor. aslina bakarsaniz insan uzuluyor bu son derece kaliteli lenslerin upgrade edilemeyen bir teknolojiyle paketlenip sunulmasina. . Bakin ebay'e, 1950'lerden kalma leica lenler bugun hala yuzlerce dolardan, sanki hic eskimemisler gibi satiliyor. en azinda dslr kullanan bir insan olarak 105mm'lik pahali manuel makro objektifimizide 10 yil sonraki high end bir makineyle kullanbilecek olmak insani cok hosnut ediyor.

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 00:20 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"400 mm.'ye denk 35 mm ye gore duzeltilmis odak mesafesi boyle bir ccd icin cok arti kazanc degil. "

neden oyle dusunuyorsun polaris?

...

gercekten de "leica" isimi yeterli makineyi almak icin..

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 12:53 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

boyle dusunmemin sebebi su,
aslinda bu objektifin maksimum odak uzunlugu degeri 88 mm. sanirim siz canon rebel xt kullaniyorsunuz. eger canonla 88mm 'lik fotograf cekerseniz (ki aslinda 35 mm ye gore bu yaklasik 130mm gibi bir deger olacak) sonrada bu fotoyu biraz croplarsaniz nerdeyse bu degerlere ulasabilirsiniz. , onincelem yapilan sitede, en altta bazi market fiyatlarina goruluyor, cihazin fiyati 650-680 dolar civarinda dolasiyor. Nikon f50'nin ve Canon rebel xt'ninde Amerikada bu fiyat araligina dogru hizla dustugunu goruyorum. boyle bir durumda yuksek zoom dslr like'a yatirim yapmak bence cok gereksiz.

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 16:06 - İp: yok