m.tmn
m.tmn (üye)
Gaziantep / Amatör

Pentax K5 Nikon D7000

selam abiler üstadlar arkadaşlar
bu iki makina arasında kararsız kaldım pentax lens ve pazar konusunda türkiyede cok yaygın değil satışı bir nkon kadar kolay olacağını sanmıyorum ama k5 cok övülen bir gövde.
pentaxın lens bulma -lens çeşitliliği ve alternatifleri konusundaki dezavantajı da gözönünde bulunduracak olursak hangi makinayı almak mantıklı olur
yurtdışından alacağım k5-k5 II arasında 500tl gibi bi fiyat farkıda var aradaki farka değermi k5 II ne oluyor? ortalama 1500 tl k5(18-55) 1900 tl d7000(18-105)
yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 5 Şubat 2013, 00:16 - İp: 37.***.**6.68
gladiator1155
gladiator1155 (üye)
Bursa / Amatör

konu pentax ise size her konuda yardımcı olabilen ahmet derici bey ile temasa geçmenizi öneriri.web sayfasından kendisi ile temasa geçebilirsiniz.size her türlü ekipman tehmin edebilir kendisi.özelliklede pentax ürünleri.

www.ahmetderici.com/

 

Tarih: 8 Şubat 2013, 17:05 - İp: 78.***.**8.145
senn_b
senn_b (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba,
Siteye yaklaşık 1,5 yıldır girmemiştim; .. açtığınız konu girmeme yol açtı. Forumunuz bir çok soru ya da izlenim içeriyor .. Basitleştirerek özetlemem gerekirse şöyle yazabiliriz.
(1) K-5 ve D7000 arasındaki kararsızlığınız
(2) Pentax’ın mercek çeşitlerindeki sınırlılık
(3) K-5 farklı veriyonları arasındaki olası farklılıklar

Teker teker yanıtlamaya çalışayım.

K-5 mi, D7000 mi ?
Şahsen Pentax kullanıcısıyım. Bunu yazdıklarımdan da çıkarabilirsiniz. Ancak iki makina hakkında da kapsamlı tarafsız testler okudum (bkz dpreview.com ve imaging-resource.com). IQ (imaj kalitesi) açısından iki gövde eşdeğer. K-5 ve D7000 deki sensor bir Sony yapımı. Sony A55 deki sensor’un aynısı. Bununla birlikte genelde K-5 renk iadesi ve az ışıklı çekim koşullarında biraz daha etkili (Bu K-x ve K30 için de geçerli). D7000 ise AF ve video çekim konularında daha üstün nitelikte. Fakat sık sık gözden kaçan bir unsur var: titreşim azaltımı (“vibration reduction” VR ya da “image stabilisation” IS) sorunu. Bu sorunun çözümü iki farklı teknik yaklaşımı açığa vuruyor. Nikon ve Canon’da soruna mercek seviyesinde çözüm önerilmekte. Dolayısıyla bu iki markada mercekler titreşim indirimli olup olmadıklarına göre ikiye ayrılıyor. Dolayısıyla VR versionlu mercekler ister istemez daha pahalı oluyor. Bu, bu makineler için üretilmiş diğer marka (Sigma, Tamron, CZ, vs..) mercekler için de geçerli. Hatta bu sonuncularda her modelin VR versionu olmayabiliyor da. Buna karşılık Pentax ve Sony’de titreşim azaltımı sistemi makinanın kendisine (body) yerleşik. Dolayısıyla mercek ediniminde bir sınır teşkil etmiyor. Pentax makinaların üzerindeki kırmızı zemin üzerine yazılmış SR (shake reduction) bunu işaret ediyor. Titreşim azaltımı, bilhassa ayaksız çekimler için önemli bir netlik unsurunu teşkil ediyor. Bu konuyu web’de araştırabilirsiniz

Pentax’ın mercek çeşitlerindeki sınırlılık:
Bu konuda sizinle hemfikir değilim. Şahsen bu konuda herhangi bir sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. http://www.pentaxphotogallery.com/artists/senn ‘de donanım listemi bulabilirsinz (soldaki asansörü aşağıya çekin). http://www.pentaximaging.com/camera-lenses ‘de ise Pentax DA ve FA merceklerin güncel bir listesini bulabilirsiniz. Ayrıca Sigma ve Tamron da Pentax uyumlu mercek üretmekteler. Sanıyorum bu konudaki sıkıntı Türkiye özelinde bir sıkıntı olsa gerek. Dolayısıyla bu bir ithalât ve tanıtım/dağıtım sorunu olsa gerek diye düşünüyorum. Eğer öyleyse zamanla çözümleneceğinden kuşkum yok. Bu, biryerde Türkiye’deki Pentax kullanıcılarının adedi ve örgütlenme güçleri ile dedoğrudan bağıntılı.

K-5, K-5 II, K-5IIs:
K-5 kendi neslinin en becerikli APS-C/DSLR makinası idi. Şahsen ben satın almadım zira imaj kalitesi açısından K-x’im beni fazlasıyla tatmin ediyordu. Tek belirli sıkıntım AF sorunu idi, onda da K-5 daha etkili değildi. K-5 II’in K-5 den tek farkı AF konusunda daha etkili olması. İmaj kalitesi açısından K-x, K-5, K-5 II ve K-30 arasında herhangi bir fark görmüyorum. K-30’daki sensor K-5 ile aynı. Fizik özellikleri de çok yakın ( su ve toz geçirmez, vs..). Belli başlı fark fiyat ! K-5 II’e gelince !.. esas farklılık burada. Bu sonuncusu II’nin bütün özelliklerini içeriyor, .. “anti aliasing filter” hariç. Bu filtre “moiré” yi azaltmaya ya da engellemeye yönelik bir filtre. Ancak bir bedeli var, .. netlik kaybı. Bu filtrenin yokluğu IIs’in diğer K-5 versionlarına göre tek farkı. Fakat bu fark çekimlerdeki netlik/keskinlik artışı ile kendini çok iyi hissettiriyor. Nikon D800E ve D7100 de bu filtreden yoksunlar. ( bkz http://www.pentaxforums.com/reviews/pentax-k-5-ii-iis/conclusion.html#PaC )

Bütün bu yazdıklarım biryana, .. bir diğer gözden kaçan unsura dikkatinizi çekmek isterim. O da mercek unsuru. IQ açısından en azından makine (body) kadar önem taşıyor. Bunu şöyle örneklendirebilirm. Eğer seçiminiz Pentax K-5, ve bütçeniz sınırlı ise, K-5’i bir kit lens ile eşleştirebilirsiniz. Ya da eşdeğer IQ arzeden ancak çok daha ucuz olan K-30’u daha kaliteli bir lens ile eşleştirmeyi de düşünebilirsiniz. Bu ikinci seçimin sizi hayal kırıklığına uğratmayacağından kuşkum yok.

Yazdıklarımdan bir Pentax pazarlamacısı olduğumu düşünmeyin . bir matematik hocasıyım sadece, .. ve bir görsel tutkunu. Tek amacım tatminkâr bir seçim yapabilmenize katkıda bulunabilmek. Nacizane, seçiminiz Nikon da olsa Pentax da olsa mercek seçimine hakettiği önemi verin derim.

Saygı ve selâm ile ..

Nuri Şenemek / Belçika

 

Tarih: 12 Mayıs 2013, 22:49 - İp: 81.***.**5.44
ajay
ajay (üye)
İstanbul / Amatör

çok merak ediyorum. Su sorunlu makinenın sorunlu yağlı fotolarını. varsa paylasabilirmisiniz

 

Tarih: 27 Haziran 2013, 16:33 - İp: 81.***.**0.133