manatba
manatba (üye)
Bursa / Amatör

Olympus E410 Hakkındaki Düşünceleri

elektroworld de olympus e410 DSLR yi lensi ile birlikter kit olarak 799 ytl den satıyorlar.
Bu makina "Canlı İzleme özellikli süper kompakt D-SLR fotoğraf makinesi" olarak lanse ediliyor ve en küçük ebatlı dslr olduğu söyleniyor. detaylı inceleme için link aşağıda.
http://www.olympus.com.tr/consumer/dslr_E-410.htm

Açıkçası benim hoşuma gitti almay da düşünüyorum ama yinede üstadlara ve bu makinanın kullanıcılarına bir danışmak istedim. Bu makina hakkında görüşleriniz nedir ?

Tarih: 23 Mart 2008, 21:53 - İp: 88.***.**5.23
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Olympus çok saygın ve kaliteli bir marka olarak bilinir. Piyasaya her ne ürün sürdüyse mutlaka paranın karşılığı kaiteyi bulmak garantidir.

Ama...

1. Olympus'un Türkiye'de servis sorunu var, makinaya birşey olursa teee Almanya'ya gidip gelmesini beklersiniz.

2. Olympus lens çeşitliliği açısından Canon ve Nikon'a denk tek marka, Sony bile daha yeni yeni atağa kalktı. Yalnız bu lenslerin fiyatı ve özellikle Türkiye'de bulunabilirliği soru işareti. Dahası Sigma,Tamron gibi 3.parti üreticilerin lensleri neredeyse hiç yok. Olympus'un sistemi yeni olduğundan, bu lensleri 2.el bulmak neredeyse imkansız.

3. Canon ve Nikon 36x24mm boyutunda büyük sensörlü makinalar ürettiler, 5-6 ay içerisinde Sony'de benzer makinayı piyasaya sürecek, Pentax'ınki de çok gecikmez. Bu makinaların fiyatları şimdilik astronomik olmakla beraber 2-3 sene zarfında makul rakamlara inecektir, elektronik işinde olaylar hep böyle gelişti, bunun bir istisna olduğunu sanmıyorum. Olympus'un böyle bir şansı yok, istesede sensörü büyütemez, Olympus sistemi 3-4 senede demode olacak.

4. Olympus hiç hiç stabilizasyonlu lens çıkarmadı. Olympus'un 4/3 sisteminde stabilizasyonlu tek lens Panasonic DSLRlar ile beraber satılan Leica lens, onu tek alana kadar Panasonic makina almak daha mantıklı. Gövdeden stabilizasyonlu Olympus E510 dururken kim neden E410 ile ilgilenir, daha anlayabilmiş değilim.

Burada rekabetin iyice kızıştığı, Pentax ve Sony'nin artık çok makul fiyata tmamen stabilizasyonlu makina çıkardığı bir dönemde, E510'u rekabet edebilir bir fiyatla pazara süremeyen Olympus yöneticilerini de tebrik etmek isterim.


 

Tarih: 24 Mart 2008, 01:50 - İp: 82.***.**0.194
enderonur
enderonur (üye)
Ankara / Meraklı

makine gerçekten çok güzel
hiç tereddütsüz alabilirsin
aynı cihazı biz 1150 tl den
14-42 mm ve 40-150 mm lens
2 gb hafıza kartı çanta ve
yedek batarya ile 1150 tl den
veriyoruz
[email protected]

 

Tarih: 25 Mart 2008, 23:00 - İp: 88.***.**0.58
draxxin
draxxin (üye)
Balıkesir / Amatör

Ben Makinayı Elecetroworldün geçen ay yapmış olduğu kampanyadan aldım. Muhtemelen konuyu açan arkadaşseçimini yapmıştır ama yeni makina alacaklara kılavuzluk eder en azından.

E-410'un en buyuk avantajı üstün özellikleri uygun fiyata sunması

DSLR a ilk giriş yapacaklar için çok uygun bir makina. Tüm ayarları manuel olarak yapabiliyorsunuz.

Önceden bir Slr kullandıysanız alışmakta biraz zorluk çekeceksiniz Çünkü makina kompakt boyutlarda ve grip bölümü çok küçük. Bu yüzden elinizin alışması zaman alır. Ama yeni başlayacaklar için bir sorun oluşturacağını zannetmiyorum.

Çok övülen Livewiew özelliğinden ancak tripodla iyi sonuç alabilirsiniz. çünkü AF yapmıyor bu modda

Makina SWWF (Türkçesi toz temizleme) sistemine sahip ve 1 aydır kullanmama rağmen en ufak bir toz parçacığı yok sensörde.

Dezaavantaj olarak ayabileceğim iki şey var.

1-Üç adet AF netleme noktası var ve kompozisyonda altın kesim olayını uygulamanız pek iyi sonuç vermiyor.

2-Aksesuar ve lens çeşitliliği çok fazla yok Türkiyede ama ilerde çoğalacağını tahmin ediyorum. Çünkü fourthirds sistemi kullanan markalar çoğalmaya başladı. Bunlar şimdilik Olympus panasonic ve Sigma.

Fourthirds'ün avantajı ise şu olacak ilerde. Fourthirds sistemi kullanan tüm markalar aynı standartta lens üretmek zorunda ve dolayısıyla çeşitlilik arttıkça fiyat düşecek kalite artacak. Yani olympus makinanız için olympusa bağlı kalmayacaksınız. Panasonic için lens üreten Leica ve Sigmanın lenslerini de kullanılabilecek.

Benim makina hakkıındaki kişisel düşüncelerim ise;
Bu sisteme çok fazla yatırım yapmayı düşünmüyorum. Maddi olarak iyi bir noktaya geldiğimde Nikon veya Canon gibi bi markanın üzerinne bi set oluşturmayı düşünüyorum. Uzun lafın kısası başlangıç için süper bi makina )

 

Tarih: 22 Nisan 2008, 19:03 - İp: 78.***.**1.245
  • 1